ολα αυτα τα διασημα.. επειδη ειναι διασημα σε συλλεκτες κι μη... θελουν προσοχη γιατι υπαρχουν κοπιες!
δεν λεω οτι αυτη ειναι κοπια ετσι;;
γιωργο να σε ρωτησω κατι; αυτα δηλαδη οι στρατιωτες τα φορουσαν για αθλητικες επιδοσεις ή γιατι εκαναν κατι παραπλησιο οταν ηταν φανταροι (στρατιωτικοι αγωνες); αν το επερνες οταν ησουν πολιτης.. το φορουσες και στο στρατο οταν πηγαινες;
και ακομα εξακολουθει να απονεμετε;; ιδιο; ετσι; αυτο το σχεδιο (λογικα χωρις σβαστικα..) ; πολυ ενδιαφερον!!!
κατι αλλο... απονεμοταν αν επιανες επισοση σε ολα ή σε ενα απ οαυτα τα αθληματα; γιατι αν επιανες συγκεκριμενη επιδοση (λογικα υψηλη..), σε ολα αυτα.. ησουν ενα ειδος υπεραθλητη!
πανεμορφα τα διασημα τους.... κι εχει διαφορα στρατιωτικα.. αλλα οπως ειπα... για νεους συλλεκτες του ειδους... θελει πολυ προσοχη!! νομιζω οι κοπιες εχουν και διαφορα βαρους... και μεταλλου... αλλα δεν ειμαι σιγουρος... δεν εχει τυχει ποτε μου να πιασω ουτε κοπια!
Το διάσημο είναι σχεδόν το ίδιο από το 1913 και εξακολουθεί να απονέμεται, φυσικά χωρίς τη σβάστικα.
Δεν ήταν στρατιωτικό διάσημο, αλλά απονέμονταν τόσο σε άντρες αλλά και γυναίκες, που επιθυμούσαν να δοκιμαστούν στα αθλήματα. Παράλληλα υπήρχε και το αντίστοιχο διάσημο των SA, που είχε θεσμοθετηθεί από το ναζιστικό κόμμα και είχε σε μεγάλο βαθμό υποσκελίσει το συγκεκριμένο.
Οι στρατιώτες το έφεραν αν το είχαν κερδίσει είτε σαν πολίτες είτε κατά τη διάρκεια της θητείας τους, πάντα όμως υπό την εποπτεία και τα κριτήρια του DRL.
Για την απονομή του έπρεπε να πιάσει κανείς τα όρια και στις 5 δοκιμασίες μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 12 μηνών. Αν έπιανες κάποια ιδιαίτερα καλή επίδοση σε ένα η περισσότερα αγωνίσματα, δεν προβλεπόταν κάτι ιδιαίτερο πέρα από την απονομή.
Σίγουρα υπάρχουν πολλές κόπιες, ακόμη και στα πιο κοινά και φτηνά μετάλλια. Κάποιες "βγάζουν μάτι", καθώς συνήθως είναι χυτές, με λάθος βάρος και διαστάσεις, με ελάχιστη λεπτομέρεια και εμφανή λάθη, κάποιες είναι πραγματικά πειστικές και τεχνητά παλαιωμένες. Καθώς μάλιστα υπάρχει μεγάλη ποικιλία τόσο σε μετάλλια, όσο και σε κατασκευαστές, είναι πολύ εύκολο να "καεί" κανείς
Το να γνωρίζει κανείς τα πάντα είναι αδύνατο, υπάρχουν όμως "εργαλεία". Βιβλιογραφία, φόρουμ, "μελέτη" στα αυθεντικά και στις κόπιες, ειδικά πριν αγοράσει κανείς κάτι. Δεν ξέρω αν υπάρχει τυχερός άνθρωπος που να μην έχει "καεί" έστω μια φορά, το θέμα είναι το το αποδέχεσαι, να μαθαίνεις, να συνεχίζεις και να μη την ξαναπατάς... Ακόμη κι έτσι, το λάθος γίνεται είτε από έλλειψη μελέτης, είτε επειδή αγοράζει κανείς εν θερμώ. Με "διάβασμα", υπομονή και σιγά σιγά με όση εμπειρία αποκτά κανείς, βγαίνει ζωντανός απ' το ναρκοπέδιο...