Επειδη το σχολιο για την μεταπωλητικη αξια το εκανα εγω,για να μην εχουμε αδικες παρεξηγησεις, οταν σε ενα φορουμ νομισματικης βλεπω ενα νομισμα προς σχολιασμο και εκφραζω καποιο προβληματισμο,αυτο δεν ειναι,προς θεου, κριτικη για την επιλογη του αλλου,στο κατω κατω, ο καθεις και η τσεπη του και το κεφι του.
Π.χ. και εγω εχω αγορασει καποια νομισματα τετοιου ειδους,απλως και μονο επειδη μου αρεσαν.(εχω παρει μια λεοπαρδαλη αναγλυφη μουρλια, ενα "μετεωριτη" ενσωματωμενο στο ασημι κλπ.)
Αλλοι τα τρωνε στα μπουζουκια,εμεις στα νομισματα.
Ο προβληματισμος μου λοιπον για την μεταπωλητικη αξια τετοιου ειδους "νομισματων" ειναι γενικος και οχι ειδικα για το συγκεκριμενο.
Οι μαγκες των νομισματοκοπειων εχουν εξυπνο μαρκετινγκ, βγαζουν μικρα μινταζ ,αλλα καθε χρονο βγαινουν εκατονταδες εκδοσεις "συνθετων νομισματων" ,καθε χρονο και πιο εντυπωσιακες.
Τα πουλανε στο μεταξυ απο 40-50 ευρω ,μεχρι και καποιες εκατονταδες ευρω,για ασημενια μιλουμε παντα.
Οσο για το αν μας νοιαζει πιθανη μελλοντικη μεταπωλητικη αξια,πιστευω οτι σχετικα ειναι ολα.
Εξαρταται ποσα λεφτα εχει ακουμπησει κανεις με την παροδο του χρονου, και αν αναγκαστει καποτε να ρευστοποιησει μερος της συλλογης του.
Γιατι η συλλογη νομισματων, στον βαθμο που εχει σκασει καποιος καμποσα χιλιαρικα συνολικα ,περα απο χομπυ και τρελλα, ειναι και ενα περιουσιακο στοιχειο.