Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Σεπτέμβριος 24, 2020, 05:45:22 πμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 16
31  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: Γνωριζετε τι ειναι αυτα...?? στις: Νοέμβριος 09, 2015, 10:28:02 μμ
Εγώ όχι. Φίλος μου είχε προσωπική εμπειρία.
32  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: και μερικά απο εμένα... στις: Νοέμβριος 09, 2015, 07:52:14 πμ
Παιδιά πολύτιμη η βοήθεια του Γιάννη. Είναι όντως Ανκερίτης και με τη βούλα!
33  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: και μερικά απο εμένα... στις: Νοέμβριος 09, 2015, 01:04:31 πμ
Γιάννη μπορεί να είναι Σιδηρίτης. Γιατί έχει τέτοια μορφή και είναι καφέ χρώματος. Πράσιο δεν είναι πάντως. Από την βιασύνη μου είπα ότι είναι Πράσιο. Ή Σιδηρίτης ή Ανκεριτης.
34  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: Γνωριζετε τι ειναι αυτα...?? στις: Νοέμβριος 08, 2015, 03:21:25 μμ
Απλά την λέξη κοράκι την παρομοιάζω με την λέξη πονηρός....με σκοπό να εκτιμήσει επίτηδες χαμηλά ένα συλλεκτικό αντικείμενο που αξίζει πολύ παραπάνω και μετά να του κάνει ξεφτυλισμένη προσφορά για να το αποκτήσει για λίγα ευρώ. Αυτό το θεωρώ απατεωνιά. Αυτό είναι το όλο. Εγώ έκανα την εκτίμηση (750 ευρώ) που δεν είναι χαμηλής αξίας ο λίθος και συμβούλεψα το νέο μέλος να προστρέξει σε γεμολόγο για να σιγουρευτεί. Με λίγα λόγια θέλω να εφοδιάσω τον gianiiisss με αμυντικά όπλα ώστε να μην πέσει κορόιδο από μια προσβλητική προσφορά. Ο συλλεκτισμός φυσικά είναι αγνός χώρος ανταλλαγής γνώσεων, βιβλιογραφίας, αντικειμένων. Αλλά πάντα θα υπάρχουν έστω και κάποιοι που θα κοιτάνε το συμφέρον τους.
Smartmorpheus δεν σε έθιξα καθόλου. Αν είσαι καθαρός, τότε είσαι εντάξει. Γιατί να το πάρεις τόσο προσωπικά? Εντύπωση δεν ήθελα να κάνω γιατί αν θέλω γράφω δημοσίως το nickname του φίλου μου που με πληροφόρησε αλλά δεν είμαι ρουφιάνος. Αν θες τόσο πολύ και επιμένεις να πάρει θέση ο διαχειριστής κανένα θέμα. Ευπρόσδεκτη η κριτική του διαχειριστή.
35  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: Γνωριζετε τι ειναι αυτα...?? στις: Νοέμβριος 08, 2015, 12:16:18 μμ
lucky_louk αν ένας φίλος σου σου εξιστορήσει μια προσωπική του (κακιά) εμπειρία, θα την απαρνιόσουν? Θα ανακαλούσες??
36  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: Γνωριζετε τι ειναι αυτα...?? στις: Νοέμβριος 08, 2015, 01:45:08 πμ
Δεν ξέρω ποια είναι τα κοράκια (αν θες ονόματα). Είναι προσωπικές εμπειρίες που με πληροφόρησαν ''κάποιοι'' γιατί το βίωσαν.
37  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: Γνωριζετε τι ειναι αυτα...?? στις: Νοέμβριος 08, 2015, 01:41:45 πμ
Και να φανταστείς mpifteki ήμουν στην Σύρο φέτος το καλοκαίρι! Πως και δεν έπιασε το μάτι μου το τουριστικό μαγαζί??? Μάλλον φταίνε οι όμορφες ντόπιες που αποσπούσαν την προσοχή μου.  Σαρκασμός
38  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: Γνωριζετε τι ειναι αυτα...?? στις: Νοέμβριος 08, 2015, 01:36:29 πμ
Έλα Smartmorpheus, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς. Ίσα ίσα που σκοπεύω να προστατέψω ένα ΝΕΟ μέλος του φόρουμ μας, που είναι ο gianniiisss, από το να πέσει στην παγίδα της απάτης. Το παιδί πόσταρε όμορφες πέτρες για να του τις αναγνωρίσουμε και εγώ με χαρά του αναγνώρισα μια πέτρα που με εντυπωσίασε πράγματι και του έδωσα συμβουλές τι να κάνει. Γιατί βλέπω ότι είναι νέο μέλος χωρίς να γνωρίζει τι πέτρα είναι και έκανε δοκιμές χάραξης για να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Συμμετέχω εδώ μέσα για να μοιραζόμαστε γνώσεις και απόψεις πάνω στον συλλεκτισμό. Και κύριο μέλλημά μας είναι να προστατεύσουμε τα ΝΕΑ μέλη που εγγράφονται από πιθανές απάτες. Όσο για τα κοράκα που λες, πληροφορήθηκα από κάποιους ότι υπάρχουν κοράκια μέσα. Ποστάρει ένα μέλος το αντικείμενό του για εκτίμηση και αν δουν ότι αξίζει πολύ, επίτηδες του κάνουν χαμηλή εκτίμηση με σκοπό να το αποκτήσουν. Αυτό θέλω να πω.
Εσύ Smartmorpheus απλά δεν έπεσες σε απατεώνα. Πάντα ελλοχεύει η πιθανότητα να συναναστραφείς με απατεώνα και να σου κάνει επίτηδες χαμηλή εκτίμηση το νόμισμά σου (παράδειγμα θέτω) και να σου κάνει χαμηλή πρόταση για να το αποκτήσει.
39  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: Γνωριζετε τι ειναι αυτα...?? στις: Νοέμβριος 08, 2015, 12:48:02 πμ
Πλάκα κάνεις? παίζει να είσαι ο πιο κωλόφαρδος! Για να χαράζει γυαλί, σημαίνει ότι έχει σκληρότητα πάνω από 7. Φίλε ίσως έχεις ακουαμαρίνα στα χέρια σου! Η ακουαμαρίνα έχει σκληρότητα 7,5-8 της κλίμακας μος. Σου συστήνω να το πας σε γεμολογο για αναγνώριση ώστε να είσαι σίγουρος τι έχεις! Με προβληματιζει το ιδιαίτερα μεγάλο βάρος του και πως και δεν το πήραν χαμπάρι. 150 γραμμάρια με τέτοια ποιότητα και διαφάνεια δεν αγνοείται τόσο εύκολα. Αν είναι όντως ακουαμαρίνα, τότε μιλάμε για αξίας 750 ευρώ! Και το αγόρασες για μόλις 2 ευρώ! Και πρόσεχε, μην πέσεις σε παγίδα και το πουλήσεις για λίγα ευρώ γιατί υπάρχουν πολλά κοράκια εδώ μέσα. Πρώτα πήγαινέ το σε γεμολογο φίλε.
40  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: Γνωριζετε τι ειναι αυτα...?? στις: Νοέμβριος 07, 2015, 09:50:46 μμ
Δε νομίζω να έδωσες αρκετά χρήματα για λίθους που ούτε καν οι πωλητές δεν γνώριζαν! Είναι γελοίο ο πωλητής να πουλάει το εμπόρευμά του χωρίς να γνωρίζει καν τι πουλάει. Πες μου πόσο κόστισε ο λίθος της πρώτης φωτογραφίας. Μόνο της πρώτης φωτογραφίας πες μου... Και τι βάρος έχει??
41  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: Ταυτοποίηση κοκκινωπού πετρώματος από Αργολίδα στις: Νοέμβριος 07, 2015, 08:36:30 μμ
Ασβεστίτης είναι. Να αποφεύγεις την χρήση χλωρίνης γιατί μπορεί να καταστρέψει το ορυκτό. Προτίμησε καλύτερα κοινό υγρό σαπούνι χεριών.
42  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: καλημερα στις: Οκτώβριος 24, 2015, 01:57:42 μμ
Καλησπέρα επίσης συνονόματε. Ωραίες πέτρες πάντως για διακόσμηση εσωτερικού χώρου.  Κλείσιμο ματιού
43  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: καλημερα στις: Οκτώβριος 24, 2015, 10:39:33 πμ
Σχεδόν όλοι είναι Ασβεστίτες (καλσίτες). Δεν υπάρχει κανένας κιτρίνης. Ούτε ροζ χαλαζίας.
Πες μου σε ποιο μέρος τις βρήκες? Αν τις βρήκες στην Ελλάδα, τότε κιτρίνης και ροζ χαλαζίας δεν υπάρχουν στη χώρα μας. Στην 18η και 19η σειρά φωτογραφιών που δείχνει το ίδιο ορυκτό ουσιαστικά, εκτός από Ασβεστίτη που φέρει το ορυκτό σου, πρέπει να υπάρχει σε ένα συγκεκριμένο σημείο αχάτης ή ίασπης. Αυτό το σημείο είναι η κοιλότητα (στο κυρτό μέρος) του ορυκτού.
44  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: Ορυκτά στις: Σεπτέμβριος 17, 2015, 07:26:13 μμ
Όχι δεν ισχύει για τον Όνυχα. Ο Κουνζίτης επίσης χάνει το ροζ χρώμα του όταν εκτίθεται στον ήλιο αρκετές φορές. Και καλό είναι να προστατεύεται από την έκθεσή του στον ήλιο. Καλύτερα να το βγάζεις τη νύχτα και γι'αυτό ονομάστηκε ως evening stone.  Σαρκασμός
45  Militaria / Κράνη, στολές, ρουχισμός, παρελκόμενα / Απ: Πολεμικό κράνος στις: Ιούλιος 25, 2015, 04:27:42 μμ
Ναι έχει από 2 βίδες στην μια και στην άλλη πλευρά του κράνους. Σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας. Θα τις καταγράψω στο αρχείο μου. Giorgos_p σε ευχαριστώ για το άρθρο σου.  Χαμόγελο
Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 16

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo