Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Ιούνιος 22, 2024, 08:52:05 πμ

Η σελίδα του προφίλ στη βασική εμφάνιση αποτελείται συνήθως από ένα βασικό τμήμα, με ένα πρόσθετο μενού στ' αριστερά του για να σας οδηγήσει στις επιλογές επεξεργασίας του προφίλ σας. Σημειώστε ότι, ένα φόρουμ SMF μπορεί να έχει παραμετροποιηθεί σε ιδιαίτερο βαθμό από τους διαχειριστές του, έτσι τα χαρακτηριστικά και τα δικαιώματα των χρηστών που περιγράφονται εδώ είναι τα προεπιλεγμένα και όχι αυτά που θα συναντήσετε.

Για να επεξεργαστείτε το προφίλ σας, αρχίστε επιλέγοντας Προφίλ από το κύριο μενού ή κάνοντας κλικ στο δικό σας όνομα χρήστη. Μπορείτε ακόμη να δείτε (αλλά όχι να επεξεργαστείτε) τα προφίλ άλλων μελών κάνοντας κλικ στα ονόματα τους.

 1. Στοιχεία που συνήθως εμφανίζονται για όλα τα μέλη
  1. Στοιχεία προφίλ
 2. Ρυθμίσεις που συνήθως είναι διαθέσιμες στους ιδιοκτήτες του Προφίλ
  1. Αλλαγή προφίλ
  2. Ενέργειες
 3. Ρυθμίσεις που συνήθως περιορίζονται για τους Διαχειριστές
  1. Στοιχεία προφίλ
  2. Αλλαγή προφίλ
  3. Ενέργειες

Στοιχεία που συνήθως εμφανίζονται για όλα τα μέλη

Στοιχεία προφίλ

  Όνομα χρήστη: Το όνομα σύνδεσης του μέλους Εικόνα/κείμενο
Όνομα: Όνομα εμφάνισης του μέλους
Μηνύματα: Αριθμός μηνυμάτων του μέλους
Αξίωμα: Ομάδα μέλους ή ομάδα με βάση τον αριθμό μηνυμάτων
Ημερομηνία εγγραφής: Ημερομηνία και ώρα εγγραφής
Τελευταία σύνδεση: Ημερομηνία και ώρα τελευταίας σύνδεσης

ICQ:
AIM:
MSN:
YIM:
Email: member@their.address
Ιστότοπος:
Κατάσταση: Συνδεδεμένος Συνδεδεμένος

Φύλο:
Ηλικία: Δ/Υ
Τόπος:
Τοπική ώρα: Τοπική ημερομηνία και ώρα στη ζώνη ώρας του μέλους
Γλώσσα:

Υπογραφή:


Πρόσθετες πληροφορίες:
Αποστολή προσωπικού μηνύματος σε αυτό το μέλος.

Εμφάνιση τελευταίων μηνυμάτων αυτού του μέλους.
Εμφάνιση γενικών στατιστικών αυτού του μέλους. • Η σελίδα Περίληψη δεν υπάρχει μόνο για να σας δώσει πληροφορίες για άλλους αλλά είναι επίσης και η πρώτη σελίδα που θα δείτε όταν επεξεργάζεστε το προφίλ σας.
 • Τα μέλη μπορούν να επιλέξουν να γίνεται απόκρυψη της διεύθυνσης email ή/και της κατάσταση σύνδεσης τους.
 • Τα πεδία που είναι κενά εδώ δεν έχουν στοιχεία βάσει προεπιλογής, πρέπει λοιπόν να επεξεργαστείτε το προφίλ σας αν επιθυμείτε να εμφανίζονται αυτά τα στοιχεία.
 • Μπορείτε να στείλετε στον ιδιοκτήτη του προφίλ ένα Προσωπικό μήνυμα με κλικ στο εικονίδιο Κατάσταση: Συνδεδεμένος/Αποσυνδεδεμένος ή ακολουθώντας τον σύνδεσμο Πρόσθετες πληροφορίες παρακάτω.
 • Το Εμφάνιση τελευταίων μηνυμάτων αυτού του μέλους σας συνδέει με μια πλήρως σελιδοποιημένη λίστα των μηνυμάτων του μέλους.
 • Το Εμφάνιση γενικών στατιστικών αυτού του μέλους σας συνδέει με μια σελίδα στατιστικών στοιχείων για τη δραστηριότητα του μέλος σε χρόνο σύνδεσης και δημοσιεύσεις.

Ρυθμίσεις που συνήθως είναι διαθέσιμες στους ιδιοκτήτες του Προφίλ

Ενώ η σελίδα Περίληψη είναι ίδια μ' αυτήν που φαίνεται παραπάνω και οι σύνδεσμοι Εμφάνιση μηνυμάτων και Εμφάνιση στατιστικών είναι ουσιαστικά αντίγραφα, οι ιδιοκτήτες του προφίλ εφοδιάζονται επίσης με τα εργαλεία για να διαμορφώσουν το προφίλ τους:

Αλλαγή προφίλ

 • Η επιλογή Ρυθμίσεις λογαριασμού σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε αλλαγές στις ρυθμίσεις για το Όνομα εμφάνισης (το όνομα σύνδεσης ή όνομα χρήστη μπορεί να το αλλάξει μόνο ο διαχειριστής), την προτιμώμενη γλώσσα (αν οι διαχειριστές του φόρουμ έχουν εγκαταστήσει άλλες γλώσσες), το email και τον κωδικό πρόσβασης.
 • Το Ρυθμίσεις προφίλ σας δίνει τη δυνατότητα να δώσετε προαιρετικά προσωπικά στοιχεία, όπως φύλο, ημερομηνία γέννησης, τόπος, ιστότοπος και στοιχεία επικοινωνίας σε προγράμματα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων. Επίσης, εδώ εισαγάγετε το δικό σας προσωπικό κείμενο και τηνυπογραφή σας και επιλέγετε ένα πορτραίτο (προσωπική εικόνα) από μια λίστα (εάν προσφέρεται από τους διαχειριστές του φόρουμ) ή σύνδεσμο για κάποιο δικό σας στο διαδίκτυο.
 • Το Ρυθμίσεις εμφάνισης σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε την εμφάνιση (forum skin) προτίμησης σας, την ζώνη και τη φόρμα της ώρας και άλλες προσωπικές επιλογές για ρυθμίσεις εμφάνισης. Σημειώστε ότι η τρέχουσα επιλογή στον πίνακα του μενού τονίζεται με έντονα γράμματα:
Στοιχεία προφίλ
Περίληψη
Εμφάνιση στατιστικών
Εμφάνιση μηνυμάτων

Αλλαγή προφίλ
Ρυθμίσεις λογαριασμού
Ρυθμίσεις προφίλ
Ρυθμίσεις εμφάνισης
Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων
Ρυθμίσεις προσωπικών μηνυμάτων

Ενέργειες
Διαγραφή λογαριασμού

   Αλλαγή προφίλ

Αυτό το τμήμα σάς επιτρέπει να παραμετροποιήσετε τη μορφή και εμφάνιση της δημόσιας συζήτησης.

Επιλεγμένη εμφάνιση: Προεπιλογή δημόσιας συζήτησης ή πίνακα  (αλλαγή)

Μορφή ώρας:
Βοήθεια Η επιλογή αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα όλες οι ημερομηνίες της δημόσιας συζήτησης να εμφανίζονται με αυτή τη μορφή.

Διαφορά ώρας:
Αριθμός ωρών +/- για να εμφανίζεται η ώρα της δημόσιας συζήτησης στην τοπική σας ώρα.

(Η τρέχουσα ώρα του φόρουμ πρέπει να εμφανίζεται εδώ.)


Εμφάνιση περιγραφής πινάκα στη λίστα μηνυμάτων.
Εμφάνιση θυγατρικών πινάκων σε κάθε σελίδα μέσα στους πίνακες, όχι μόνο στην πρώτη.
Μη εμφάνιση πορτραίτων άλλων χρηστών.
Μη εμφάνιση υπογραφών άλλων χρηστών.
Επιστροφή στη συζήτηση μετά από την αποστολή.
Εμφάνιση πιο πρόσφατων μηνυμάτων στην κορυφή.
Εμφάνιση πιο πρόσφατων προσωπικών μηνυμάτων στην κορυφή.
Πρώτη ημέρα της εβδομάδας στο ημερολόγιο:
Χρήση γρήγορης απάντησης κατά την εμφάνιση θεμάτων σαν:
Εμφάνιση γρήγορου συντονισμού στη λίστα θεμάτων σαν 
 • Η επιλογή Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων σας δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε τις προσωπικές σας προτιμήσεις για τις ειδοποιήσεις (emails σχετικά με νέα θέματα/απαντήσεις) και εμφανίζουν ένα κατάλογο των ειδοποιήσεων που έχετε ενεργοποιήσει.
 • Η επιλογή Ρυθμίσεις προσωπικών μηνυμάτων σας δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια λίστα παράβλεψης (μαύρη λίστα) για τα Προσωπικά μηνύματα, να ζητήσετε ειδοποίηση για νέα ΠΜ με email και Αποθήκευση αντιγράφου κάθε απεσταλμένου Προσωπικού Μηνύματος στα Απεσταλμένα σαν προεπιλογές.

Ενέργειες

 • Η επιλογή Διαγραφή λογαριασμού κάνει αυτό ακριβώς το οποίο λέει! Υπάρχει βέβαια μια σελίδα επιβεβαίωσης αλλά πραγματικά κάνει διαγραφή του λογαριασμού σας, δώστε λοιπόν προσοχή...

Ρυθμίσεις που συνήθως περιορίζονται για τους Διαχειριστές

Εκτός από τη δυνατότητα να βλέπουν και ν' αλλάζουν οποιαδήποτε από τις παραπάνω λεπτομέρειες στα προφίλ άλλων μελών, μερικές επιπλέον επιλογές είναι συνήθως ορατές για (και εκτελέσιμες από) τους διαχειριστές μόνο:


Στοιχεία προφίλ

 • Η επιλογή Ανίχνευση χρήστη παρέχει έναν κατάλογο από διευθύνσεις IP που χρησιμοποιούνται από το μέλος, άλλα μέλη που μπορεί να είναι στον ίδιο εύρος IP και μηνύματα λαθών που το μέλος δημιούργησε ή έλαβε.
 • Η επιλογή Ανίχνευση IP παρέχει εργαλεία για ανίχνευση μελών, μηνυμάτων και λαθών από οποιοδήποτε εύρος IP καθορισθεί.
 • Η επιλογή Εμφάνιση δικαιωμάτων εμφανίζει έναν κατάλογο των δικαιωμάτων πινάκων που έχουν παραχωρηθεί στο μέλος και από που έχουν δοθεί.

Αλλαγή προφίλ

 • Η επιλογή Ρυθμίσεις λογαριασμού είναι βασικά ή ίδια σελίδα, όπως εμφανίζεται στους ιδιοκτήτες προφίλ, με την επιπλέον όμως επιλογή της τοποθέτησης των μελών σε ομάδες μελών.
 • Οι Ρυθμίσεις προφίλ είναι βασικά ή ίδια σελίδα, όπως εμφανίζεται στους ιδιοκτήτες προφίλ, με την επιπλέον όμως επιλογή του καθορισμού πρόσθετων τίτλων για τα μέλη.

Ενέργειες

 • Η επιλογή Αποκλεισμός χρήστη προσφέρει εργαλεία αποκλεισμού χρηστών, καθορίζοντας το επίπεδο του αποκλεισμού και διατηρώντας μια λίστα αποκλεισμών σημειώνοντας τις λεπτομέρειες όλων των ισχυόντων περιορισμών.
 • Η επιλογή Διαγραφή λογαριασμού είναι παρόμοια με την ομώνυμη σελίδα που είναι διαθέσιμη για όλα τα μέλη αλλά η ερώτηση επιβεβαίωσης είναι διαφορετική όταν δεν πρόκειται να διαγραφεί ο δικός σας λογαριασμός.

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences