Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Φεβρουάριος 26, 2024, 10:22:10 μμ

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγγραφής, θα είστε σε θέση να συνδεθείτε στο φόρουμ για πρώτη φορά. Μετά απ' αυτό μπορείτε να επιλέξετε να παραμείνετε συνδεδεμένος χωρίς όριο ή ν' αποσυνδεθείτε στο τέλος της επίσκεψης σας.

  1. Σύνδεση
    1. Η σελίδα σύνδεσης
    2. Η γρήγορη σύνδεση
  2. Αποσύνδεση
  3. Υπενθύμιση κωδικού

Σύνδεση

Μπορεί λοιπόν να έχετε μόλις εγγραφεί ή να έχετε απλά αποσυνδεθεί από μια προηγούμενη επίσκεψη, σε οποιαδήποτε όμως περίπτωση υπάρχει συνήθως μια επιλογή μεταξύ της σελίδας σύνδεσης και της γρήγορης σύνδεσης.

Η σελίδα σύνδεσης

Καθώς αυτή η σελίδα (στην οποία οδηγηθήκατε από την επιλογή Σύνδεση του κύριου μενού) δεν είναι μόνο το σημείο που θα οδηγηθείτε μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αλλά επίσης το πρώτο πράγμα που θα δείτε σε οποιοδήποτε φόρουμ με πρόσβαση «μόνο για μέλη», θα την περιγράψουμε πρώτη:

Σύνδεση
Όνομα χρήστη:
Κωδικός πρόσβασης:
Λεπτά παραμονής σε σύνδεση:
Αυτόματη επανασύνδεση:
Ξεχάσατε τον κωδικό σας?


Ενώ τα πεδία Όνομα χρήστη και Κωδικός είναι σαφή, η επιλογή Λεπτά παραμονής σε σύνδεση σημαίνει απλά τον αριθμό των λεπτών που θα διαρκέσει το cookie που σας κρατάει συνδεδεμένους. Όταν αυτό χρονικό όριο λήξει θα σας ζητηθεί να συνδεθείτε πάλι. Έτσι δεν συνιστάται να επιλέξετε ένα μεγάλο χρονικό όριο εάν χρησιμοποιείτε έναν κοινόχρηστο υπολογιστή και υπάρχει περίπτωση να ξεχάσετε να αποσυνδεθείτε. Θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε το Αυτόματη επανασύνδεση μόνο σε περίπτωση που κανένας άλλος δεν έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας.

Η γρήγορη σύνδεση

Αν και πολλά φόρουμ μπορεί να έχουν ένα πλαίσιο γρήγορης σύνδεσης για να σας επιτρέπουν να συνδεθείτε άμεσα από οποιαδήποτε σελίδα, η θέση του στη σελίδα μπορεί να ποικίλλει σημαντικά. Στην προκαθορισμένη εμφάνιση του SMF για παράδειγμα βρίσκεται στο συμπτυσσόμενο τμήμα στην κορυφή, ενώ είναι πιο πιθανό να βρίσκονται στο τέλος σε εμφανίσεις που βασίζονται στο παλαιότερο YaBB SE φόρουμ. Εάν δεν μπορείτε να το δείτε και δεν έχει απλά συμπτυχθεί, είτε δεν είναι ενεργοποιημένη (στην οποία περίπτωση θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στη σελίδα σύνδεσης από το κύριο μενού) ή είστε ήδη συνδεδεμένος (στην οποία περίπτωση το κύριο μενού πρέπει να περιέχει τον σύνδεσμο Αποσύνδεση αντί για Σύνδεση!).


Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης

Για να χρησιμοποιήσετε το πλαίσιο γρήγορης σύνδεσης, πληκτρολογείστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης, επιλέξτε τη διάρκεια της σύνδεσής σας από το αναπτυσσόμενο μενού και πατήστε το Σύνδεση. Σας παρακαλούμε να σημειώσετε ότι το Χωρίς όριο, όπως και το Αυτόματη επανασύνδεση, σημαίνει απλά ότι ο υπολογιστής θα σας θυμάται μέχρι την επόμενη απόφαση σας ν' αποσυνδεθείτε και όχι ότι χρειάζεται πραγματικά να είστε συνδεδεμένοι για όλο αυτό το χρονικό διάστημα!

Αποσύνδεση

Όταν τελειώσετε την περιήγηση στο φόρουμ μπορεί ν' αποφασίσετε να αποσυνδεθείτε. Ίσως μοιράζεστε τον υπολογιστή με κάποιον άλλο, και σε αυτήν την περίπτωση η παραμονή σε σύνδεση δεν είναι καλή ιδέα. Πατήστε λοιπόν στην επιλογή Αποσύνδεση από το κύριο μενού και θα αποσυνδεθείτε από το φόρουμ, θα εμφανίζεστε πλέον ως απλός επισκέπτης, με το όνομά σας να μην εμφανίζεται πλέον στη λίστα τον συνδεδεμένων χρηστών, προφυλάσσοντας την ταυτότητα σας στο φόρουμ μέχρι ν' αποφασίσετε να συνδεθείτε πάλι.

Υπενθύμιση κωδικού

Εάν προσπαθείτε να συνδεθείτε στο φόρουμ αλλά ξεχάσατε ή χάσατε τον κωδικό σας, μπορείτε να τον ανακτήσετε χρησιμοποιώντας το εργαλείο Υπενθύμιση κωδικού, ακολουθώντας τον σύνδεσμο Ξεχάσατε τον κωδικό σας; από τη σελίδα σύνδεσης.

Υπενθύμιση κωδικού
Δεν μπορείτε να δείτε τον κωδικό σας, αλλά μπορείτε να ορίσετε ένα νέο ακολουθώντας τον σύνδεσμο που σας έχει σταλεί με email. Έχετε επίσης την επιλογή ορισμού νέου κωδικού εάν απαντήσετε στη μυστική σας ερώτηση.
Όνομα χρήστη/email:

Εφ' όσον ενεργοποιήσετε την ανάλογη επιλογή, μπορείτε να εισαγάγετε είτε το όνομα χρήστη είτε τη διεύθυνση email και μετά να πατήσετε το κουμπί Αποστολή για να σας αποσταλεί ένα email που περιέχει ένα σύνδεσμο για την επαναφορά του κωδικού σας. Είναι επίσης δυνατόν ν' αποφύγετε τελείως το email εάν έχετε έχετε καταχωρήσει μια μυστική ερώτηση και απάντηση στο προφίλ σας. Αποφύγετε ωστόσο τις ερωτήσεις που οποιοσδήποτε θα μπορούσε ν' απαντήσει ή να μαντέψει (όπως «ποιο είναι το πρώτο χρώμα του ουράνιου τόξου», που θα ήταν μια πολύ κακή επιλογή)!

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo