ταπ ολυμερη χαρτονομισματα...
1) γλιστρανε μεσα απο τα πορτοφολια και ειχαν υπαρξει παραπονα!
2) μπορει να εχουν αλλοιωσεις αναλογα με τις κλιματολογικες συνθηκες! γι αυτο το λογο η νιγηρια σταματησε τα πολυμερη χαρτονομισματα (εκτος του οτι αυτα που προσπαθησε η ιδια να τυπωσει ηταν κακεκτυπα και με προβληματα..), αλλα και η Ινδια εδω και χρονια συζηταει να κανει πειραμα με πολυμερ 10 ρουπιες.. που θα τις κυκλοφορησει σε μερικες μονο περιοχες... διασπαρτες στην αχανη χωρα για να δει πως θα ειναι με τις κλιματολογικες συνθηκες! αποτομη ξηρασια μετααπο μεγαλη υγρασια.. κτλ...
3) εχουν προβλημα με την θερμοκρασια! αν τα βαλεις κοντα σε πηγη θερμοτητας... τα εχασες για παντα! λιωνουν! προσφατο παραδειγμα ενας που εβαλε 800 αν θυμαμαι καλα δολλαρια καναδικα (τα νεα πολυμερη) σε κουτι κοντα σε καλοριφερ... ή καποιο αλλο μεσο θερμανσης και τα πολυμερ ελιωσαν! η τραπεζα δεν του τα αλλαζε μιας και δεν φαινοντας ουτε οι αριθμοι!
4) υπηρξαν προβληματα με τα ΑΤΜ... γιατι τα χαρτονομισματα κολλουσαν αναμεταξυ τους... ειδικα τα καινουργια, και ετσι εδιναν αλλα ποσα..
5) καποια χημικα που εχουμε στο σπιτι μας.. (δεν θυμαμαι τωρα ποια..), μπορουν να βλαψουν το πολυμερ.. και να εξαφανιστουν τα χρωματα και τα σχεδια απο πανω! τετοια χρησιμοποιησαν αρκετοι επιτηδιοι πανω σε πολυμερ του νεπαλ (πανφτηνα!)... εξαφανιζοντας την μια οψη ολοκληρη απο το χαρτονομισμα και μετα τα μοσχοπουλουσαν σαν error....(αν δειτε καποιο που του λειπουν μερη στο ετσι... εγινε με αυτο το τροπο! δεν ειναι λαθος!!!)
6)αναλογα την εκτυπωση... καποια μερη ασφαλειας μπορει να φευγουν! πχ αριθμοι σειρας ξυνωνται...
προβλημα ειχε δημιουργηθει και με το πρωτο πολυμερες χαρτονομισμα στον κοσμο, το αυστραλιανο 10$ του 1988 και το ολογραμμα που εφερε με το κεφαλι του J. Cook. εφευγε μετα απο μερικη χρηση... και το χαρτονομισμα δεν γινοταν μετα δεκτο!
υπαρχουν κι αλλα αν και συνεχεια τα εξελισουν και τα κανουν καλυτερα!