τα μονοδολλαρα.. λογικα ειναι απλα.. οχι κατι ιδιατερο.. εχε υποψιν σου οτι μπορει να εχουν πρασινη σφραγιδα αλλα μπορει να εχει η σφραγιδα αλλο σχεδιο! πχ.. να ειναι πιο μεγαλη στα του 1934 πχ... ή.. να ειναι διαφορετικη η ασπιδα μεσα στην σφραγιδα... πχ εχω ενα μονοδολλαρο του 1969 που εχει αλλη πρασινη σφραγιδα (το μεσα σχεδιο!), απο αυτες που ειναι πχ του 1988...
υπαρχουν κι αλλα.. αλλα... αστα.. χαχαχαχα
τα 2δολλαρα με την κοκκινη σφραγιδα εναι United States Notes ενω με την πρασινη ειναι Federal Reserve Notes...
η διαφορα νομιζω ειναι οτι τα κοκκινα ειναι τυπωμενα απευθειας απο το θησαυροφυλακειο.. ενω τα πρασινα ειναι τυπωμενα απο ιδιωτικη τραπεζα... (ναι! η federal reserve ειναι ιδιωτικη!!!).
οσο αφορα για ημερομηνιες σε αυτα... ειτε 1953Α, 1953Β, 1953C, ειτε 1963, 1963Α.
τα του 1953... ο κραους σε fine τα εχει 3.50 δολλαρια.. ενω τα του 1963... ακομα και σε VF τα εχει στην ονομαστικη τους αξια, δηλαδη 2 δολαρια!
ομορφα ειναι παντως... μου αρεσει γιατι εχουν αλλο πισω σχεδιο... εχουν το monticello αντι της διακυρηξης της ανεξαρτησιας που πτωτοειδαμε το 1976 για τα 200 χρονια της...
αν και φτηνο.. ακομα ψαχνω ενα με κοκκινη...
γενικα ψαχνω με διαφορες σφραγιδες.. αλλα μεχρι στιγμης εχω μονο πρασινη και μπλε!