Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 01, 2024, 01:26:41 πμ
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΟΡΥΚΤΟ  (Αναγνώστηκε 1614 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
coleccionista
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1041



Προφίλ
« στις: Σεπτέμβριος 23, 2013, 05:08:23 μμ »

Εντοπίστηκε κοίτασμα Ολιβίνη στη Χαλκιδική

Ενδείξεις για την ύπαρξη μεγάλου κοιτάσματος ορυκτού Ολιβίνη, στο δημόσιο μεταλλείο Λευκόλιθου, στη Βάβδο της Χαλκιδικής, προκύπτουν από έρευνες του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) στην περιοχή.

Τα παραπάνω επεσήμαναν εκπρόσωποι του συνδικάτου εργαζομένων στο ΙΓΜΕ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την «απαξίωση», όπως κατήγγειλαν, του Ινστιτούτου.

Οι εργαζόμενοι ανέφεραν πως για την ώρα δεν μπορούν να δώσουν περισσότερα στοιχεία σχετικά με την έρευνα.

Ο Ολιβίνης είναι ένα βιομηχανικό ορυκτό και, λόγω της ιδιότητάς του να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, χρησιμοποιείται για την κατασκευή πυρίμαχων υλικών και βιομηχανικών κλιβάνων. Μια άλλη σημαντική ιδιότητά του είναι ότι απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα. Ο Ολιβίνης έχει ανιχνευθεί στη Σελήνη, τον Άρη και σε μετεωρίτες. Κοίτασμα Ολιβίνη έχει βρεθεί στο Χρώμιο των Γρεβενών και έχει γίνει δημοπράτηση του έργου εξόρυξής του.

Μια διαφανής πράσινη ποικιλία του είναι το περίδοτο, το οποίο χρησιμοποιείται ως ημιπολύτιμος λίθος. Η καλή ποιότητα περιδότου περιέχει λιγότερο από 15% σίδηρο, ενώ μπορεί να περιέχει και ίχνη χρωμίου ή νικελίου, που συμβάλλουν στον χρωματισμό του. Το περίδοτο βρέθηκε για πρώτη φορά στο νησί Ζαμπαργκάντ (Zabargad) της Ερυθράς θάλασσας, κοντά στην Αίγυπτο. Έχει, επίσης, ανευρεθεί στους σιδηρονικελιούχους μετεωρίτες.
Καταγράφηκε

ms να'ναι και ότι να'ναι
         ΒΑΣΙΛΗΣ
GKCollect
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 5637


www.mycoins.gr


Προφίλ WWW
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 23, 2013, 05:11:41 μμ »

Πολύ ωραία ανακάλυψη.
Μόλις κλείσει το Ι.Γ.Μ.Ε. με το καλό, θα ξεκινήσουν σοβαρές έρευνες.
Διότι μέχρι σήμερα, κάποιοι κοιμούνταν και δούλευαν τον κόσμο και ξαφνικά ξύπνησαν και αποφάσισαν να δουλέψουν για τον κόσμο... όταν ήρθε η απειλή της απόλυσης.
Καταγράφηκε

Περί συλλογής, υπομονή και περισυλλογή.
www.mycoins.gr
nestor34
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1480


Είμαι ένας Αναρχικός συλλέκτης νομισμάτων!


Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 23, 2013, 09:10:33 μμ »

πριν καμιά 15αριά χρόνια που έπαιρνα τους θησαυρούς της γης, της deagostini, βρήκα ενα κομμάτι πέτρας που περιείχε ολιβίνη κατα 60% και παραπάνω στα Πιέρια Όρη. Τωρα, νομίζω οτι δικαιώνομαι! Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
GKCollect
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 5637


www.mycoins.gr


Προφίλ WWW
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 23, 2013, 09:25:58 μμ »

Α... ξέχασα να αναφέρω ότι το χωριό Χρώμιο, δεν είναι στα Γρεβενά αλλά στην Κοζάνη. Ονομάζεται έτσι λόγω των μεταλλίων Χρωμίου. Οι πάντες έβγαζαν πάντα χρώμιο, ακόμη και οι Γερμανοί στην κατοχή το λειτουργούσαν. Όμως οι πανέξυπνοι Έλληνες, το έκλεισαν επειδή ήταν 'προβληματική' επιχείρηση. Τώρα θέλουν να το πουλήσουν φυσικά. Επίσης στην περιοχή, εκτός από λιγνίτη (που μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια για τα επόμενα 50 χρόνια στα υπάρχοντα ορυχεία, και για τα επόμενα 500 χρόνια αν ανοιχτούν κι άλλα), υπάρχουν ορυχεία χρυσού (Ο Μέγας Αλέξανδρος εδώ έβγαζε το χρυσάφι απ' τον Αλιάκμονα που ρέει φυσικά και εναποθέτει το κοίτασμα), ορυχεία Αμίαντου και πολλά στοιχεία για ύπαρξη 'βαρέων' στοιχείων, όπως ουράνιο κλπ. Επίσης έχει ορυχεία πρώτης ύλης για την κατασκευή πορσελάνης ΑΑΑ, μάρμαρο Τρανοβάλτου και πολλά άλλα ορυκτά.

Αλλά τώρα θυμήθηκαν οι φίλτατοι του Ι.Γ.Μ.Ε. να δουλέψουν. Τόσα χρόνια τους τάιζαν για να κάθονται, και σήμερα να πωλείται ο ορυκτός πλούτος μας έναντι πινακίου φακής.
Καταγράφηκε

Περί συλλογής, υπομονή και περισυλλογή.
www.mycoins.gr
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences