1. Οι έντιμοι και ικανοί συνήθως απέχουν από τα κοινά και δεν επιδιώκουν να αναλάβουν εξουσίες για τους ίδιους ακριβώς λόγους που αναφέρει ο Πλάτων. Όσοι το επιχείρησαν ή αφομοιώθηκαν από το κρατούν σάπιο πολιτικό σύστημα ή τα παράτησαν γρήγορα.
2. Αλλά έως τώρα τουλάχιστον και ο πολύς λαός δεν προτιμά τους έντιμους και ικανούς.
Σχετικά με το 1. Οι πιο Άξιες και Έντιμες Πολιτικές Φυσιογνωμίες της Νεώτερης Ιστορίας της Ελλάδας,
Ρήγας Φεραίος, Ιωάννης Καποδίστριας και Ιωάννης Μεταξάς θανατώθηκαν, επειδή αρνήθηκαν να συμβιβαστούν με το υφιστάμενο τότε σύστημα διεθνούς διακυβερνήσεως.
Βέβαια, ο Ρήγας Φεραίος, δεν ευτύχησε να δει την Πατρίδα του Ελεύθερη, και είναι άγνωστο άν θα αναλάμβανε τα ηνία της Χώρας, αλλά ήταν τόσο μεγάλη πολιτική φυσιογνωμία, με όραμα και οργανωμένο σχέδιο διακυβέρνησης εφαρμόσιμο, που τρόμαξε όχι μόνο την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αλλά και αυτή την ίδια την Αυστριακή Ηγεμονία, με το σχέδιό του, δημοκρατικής διακυβέρνησης, που απειλούσε να βρει μιμητές και εντός της Αυστρίας. Απλα, οι Αυστριακοί, δεν ήθελαν να "λερώσουν" τα χέρια τους με το αίμα αυτής της σπουδαίας και αξισέβαστης, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, προσωπικότητας, και τον στείλανε πεσκέσι στους Οθωμανούς να κάνουν την βρώμικη δουλειά. Μ'ένα σμπάρο δυο τρυγόνια...
Έτσι λοιπόν, υπήρξαν Έντιμοι και Άξιοι, οι οποίοι με Αυτοθυσία, πάλεψαν να σώσουν αυτόν τον τόπο, ασυμβίβαστοι καθώς ήταν, ανάγκασαν την Πεφωτισμένη Ολιγαρχία, που νέμεται την Παγκόσμια Κυριαρχία, να δώσει εντολή για τη θανάτωσή τους.
Σχετικά με το 2. Αν είναι έτσι όπως τα λες, τότε παραδεχόμαστε και επίσημα, ότι είμαστε διεφθαρμένοι μέχρι το κόκκαλο, έχουμε προσκυνήσει τις δυνάμεις του Σκότους, έχουμε γίνει "γιουσουφάκια" στην ψυχή. Εν ολίγοις είμαστε άξιοι της τύχης που μας ορίζουν οι Ολίγοι. Εν τέλει, για ότι συμβεί στο μέλλον, δεν θα βγάλουμε ουτε κιχ...
Είναι έτσι τα πράγματα; Για όσο, θα έχουμε ανάγει το χρήμα σε Θεό μας, ναι έτσι θα είναι. Για όσο, θα μας χαρακτηρίζει η Οκνηρία και η Δειλία, όσον αφορά την ανάληψη των Πολιτικών Ευθυνών μας, απέναντι, κατά πρώτον, στην Πατρίδα μας και στις μελλοντικές γενιές αυτού του τόπου, και κατά δεύτερον, απέναντι στους Λαούς όλου του Κόσμου, ναι έτσι θα είναι.
Αν εμείς οι Έλληνες, δεν δείξουμε το δρόμο, δεν δώσουμε και τη ζωή μας, αν χρειαστεί, για να αναστηθεί η Δημοκρατία μας, και έτσι να δώσουμε, το λαμπρό παράδειγμα, στον υπόλοιπο Κόσμο, τότε ποιος θα το κάνει;
Μετά από αρκετή σκέψη, και κυνηγώντας την Ουτοπία, ο μόνος τρόπος για να μην μπορούν οι Ολίγοι να χειραγωγήσουν για μία ακόμη φορά την μελλοντική δημοκρατική κυβέρνηση αυτού του τόπου, είναι να γίνουμε κυβέρνηση αυτού του τόπου ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ.
1. Διατήρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Βουλής, αλλά από εκεί και πέρα, όλα αλλάζουν!
2. Κατάργηση των κομμάτων
3. Δημιουργία λαϊκών τοπικών Εθνοσυνελεύσεων, σε όλη την Χώρα, όπου θα συμμετέχουν, όλοι οι οι άνω των 18 ετών.
4. Πρόεδρος, της εκάστοτε Εθνοσυνέλευσης, θα είναι ο ένας και μόνο Βουλευτής που θα εκλέγεται ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ, από το Σώμα της Εθνοσυνέλευσης, και θα αλλάζει κάθε 2 χρόνια, χωρίς να έχει δικαίωμα να επανεκλεγεί, εφ'όρου ζωής (η συμμετοχή στην Υψηλού επιπέδου Πολιτική, εκθέτει τον συμμετέχοντα στις δυνάμεις της διαφθοράς, γι'αυτό αφενός θα πρέπει να είναι τυχαία (βλ. κλήρωση) και αφ'ετέρου σύντομη (βλ. Διετής). Σημειώνεται, ότι:
α. Τα κριτήρια για να μπει κανείς στην κληρωτίδα, θα είναι:
- να έχει συμπληρώσει το 27ο έτος της ηλικίας του (χρειάζεται να έχει περάσει κάποια χρόνια ως απλό μέλος της Εθνοσυνέλευσης, για να αποκτήσει εμπειρία),
- να έχει εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις,
- να μην έχει διωχθεί ποινικά,
- να έχει μορφωτικό επίπεδο, τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
β. Εφόσον κληρωθεί κάποιος για Βουλευτής, η διετής θητεία θα είναι υποχρεωτική. Θα υπάρχουν επιλαχόντες για παν ενδεχόμενο.
γ. Ο αριθμός των Βουλευτών, θα είναι μικρότερος από 300, ο ακριβής αριθμός θα προκύψει, από την γεωγραφική κατανομή και το πλήθος, των Εθνοσυνελεύσεων.
δ. Όταν τελειώσει ο Βουλευτής την θητεία του εννοείται, ότι δεν θα δικαούται σύνταξης, η συμμετοχή στην Πολιτική είναι ιερή υποχρέωση απέναντι στην Πατρίδα, όχι αγγαρεία
ε. Ο Βουλευτής θα ελέγχεται και θα λογοδοτεί στο Σώμα της Εθνοσυνέλευσης.
στ. Ο Βουλευτής θα ενημερώνει το Σώμα για τα νέα νομοσχέδια, στη λεπτομέρειά τους, τα οποία θα έχει επεξεργαστεί η Βουλή, και το Σώμα, αφού λάβει γνώση θα τα ψηφίζει ή θα τα καταψηφίζει.
ζ. Το Σώμα θα συνεδριάζει τα Σαββατοκύριακα. Είπαμε, η συμμετοχή στην Πολιτική είναι ιερή υποχρέωση και χρειάζεται θυσίες. Τέρμα τα πολλά πάρε δώσε στα γήπεδα, όπου στην πράξη είναι ένα μέσο κατακερματισμού του φρονήματος του Λαού, εφαρμογή του Δόγματος "Διαίρει και Βασίλευε"
η. Ο Βουλευτής θα είναι εντολοδόχος των αποφάσεων της Εθνοσυνέλευσης στη Βουλή, χωρίς καμμία εξουσιοδότηση να παρεκκλίνει των αποφάσεων αυτών.
5. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλέγεται απευθείας από το Εκλογικό Σώμα, και θα είναι ο Αρχηγός του Κράτους
6. Το Υπουργικό Συμβούλιο, θα διαρθρώνεται από έμπειρα στελέχη του Κρατικού μηχανισμού, όμως οι Υπουργοί θα ελέγχονται και θα λογοδοτούν στην Βουλή.
Αυτά προς το παρόν. Το ξέρω ότι φαντάζει Ουτοπία, και ακόμη και αν μπορούσε να προχωρήσει, θα υπήρχαν πάρα πολλές τεχνικές δυσκολίες, όμως πιστεύω ότι είναι η μόνη λύση, προκειμένου να αναστηθεί η Δημοκρατία μας.