Σήμερα επισκέφτηκα για πρώτη φορά το νομισματικό μουσείο!
Ένα φοβερό νεοκλασσικό κτήριο πάνω στην πανεπιστημείου , με μπόλικη πρασινάδα τριγύρω και ένα δροσερό μέρος να απολαύσεις τον καφέ σου!Μπαίνω μέσα όπου μια ευγενική κυρία με περνάει για φοιτητή και μου δίνει ενα εισιτήριο χωρίς χρέωση!Με ρωτάει αν θέλω μια ηλεκτρονική συσκευή που την βάζεις στα αυτιά σου και σε ξεναγεί στο χώρο και στα νομίσματα!Απάνταω αρνητικά και προχωράω προς τα μέσα!
Φανταστική παρουσίαση των νομισμάτων, αρχαίων κυρίως στο ισόγειο τα οποία μου κίνησαν το ενδιαφέρων αν και δεν ασχολούμαι καθόλου με αυτά!Θησαυροί που έχουν βρεθεί , ιστορική αναδρομή σημαντικών προσώπων, πολιτισμοί!!
Στον 2ο όροφο έπαθα συγκοπή με αυτά που είδα
!!!Μιας και είμαι κιτρινιάρης
κόλησα στο proof σετ του 87 που δεν πρόκειται να ξαναδώ από κοντά, καθώς και τα ελληνικά χρυσά που πάλι δεν πρόκειται να ξαναδώ απο κοντά!!Ειιδικά αυτά!!
Σε κάθε αίθουσα παρουσίασης έχει και από ένα άτομο που επιτηρεί!Είχα την εντύπωση ότι φωτογραφίες δεν επιτρέπονται όμως έκανα την τολμηρή ερώτηση αν μπορώ να βγάλω
!!Μου απάντησε ότι μπορώ αρκεί να είναι χωρίς φλας!Σας παραθέτω μερικές απο αυτές που σκοπό έχουν, να θαυμάσουμε μαζί και να σχολιάσουμε τα νομίσματα!!Δεν τις καπηλεύομαι και δεν έχω σκοπό για άλλη χρήση!