Βομβαρδιστικό A-7E/H Corsair
Το A-7 είναι ένα αμερικάνικης κατασκευής, μονοθέσιο, μονοκινητήριο, μαχητικό αεροσκάφος κρούσης μεγάλης εμβέλειας, που εντάχθηκε στο οπλοστάσιο της ΠΑ το 1975. Η Αμερικανική πολεμική αεροπορία χρησιμοποίησε ευρέως το Α-7 στον πόλεμο του Βιετνάμ, στις επιχειρήσεις στην Λιβύη, το 1983 στην Αμερικάνικη επέμβαση στην Γρενάδα, το '89 στον Παναμά και το 1991 στη "Καταιγίδα της Ερήμου" όπου το αεροπλάνο διέπρεψε.
Σήμερα ,αφού παρέλαβα το αναμνηστικό μου με τον Σοφοκλή από την τράπεζα της Ελλάδος ,πήγα σε έναν φίλο ο οποίος ήθελε να μου πουλήσει ένα αεροπλανάκι με 20 ευρό...
Και εκεί συνάντησα αυτο το corsair a-7e/h απο την 116 Πτέρυγα Μάχης και την 336 Μοίρα Βομβαρδισμού Olympus / Όλυμπος !
Με την ελληνική σημαία στο δεξί φτερό και το βουνό Όλυμπος στην ουρά...και μονο 888 κομμάτια παγκοσμίως...δεν θα μπορούσε να μας χωρίσει ένα 20αρικο ίσως να μην μπορούσαν και 5 μαζί...
Έρωτας με την πρώτη ματιά...και πλέον είναι στα χέρια μου!
Αν αναλογισθούμε ότι στην πολύ καλή ημέρα ήρθε να προστεθεί και η γνωριμία μου με τρία μέλη από το στέκι μας...δεν βρίσκω κάτι καλύτερο να ζητήσω.
http://www.flyingmule.com/products/WT-WTW72024-05