Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Απρίλιος 28, 2024, 10:17:50 μμ
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Τουρκια  (Αναγνώστηκε 7360 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
coinsworld
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 13



Προφίλ WWW
« στις: Ιανουάριος 23, 2011, 02:15:42 πμ »

Τα τραπεζογραμμάτια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

Κατά τα τελευταία έτη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα πρωτα χαρτία τέθηκαν σε κυκλοφορία. Αυτή η τολμηρή κίνηση ήταν κατά την εποχή του Τανζιμάτ, μια εποχή που πολλές μεταρρυθμίσεις σε πολιτικό, πολιτιστικό ή οικονομικό χαρακτήρα είχαν τεθεί σε εφαρμογή. Θέματα χρήμα ήταν απολύτως απαραίτητη για την εφαρμογή των πολλών μεταρρυθμίσεων κατά την περίοδο αυτή.

Οι πρώτες νότες Οθωμανικής εκδόθηκαν προς το τέλος της βασιλείας του Abdulmecit το 1840 με την επωνυμία «Kaime-i Nakdiye-i Mutebere" (θα την ονομάσουμε «Kaime» τους σε αυτό το κομμάτι), που ήταν των κρατικών ομολόγων ελπιδοφόρα. Οι σημειώσεις αυτές ηταν χειροποίητες, κουβαλώντας ένα θεωρημένο αντίγραφο με επίσημη σφραγίδα και, ως τέτοια, ήταν κατ 'εξοχήν κατάλληλα για την προσοχή των τοπικών παραχαράκτων, ο οποίος αυξήθηκε δυναμικά στην πρόκληση, που δείχνει αξιέπαινη δεξιότητες. Αλλά όταν αυτα τα ανεπίσημα αριστουργήματα απορρίφθηκαν από την τράπεζας, προκάλεσε μια κρίση εμπιστοσύνης στο «αναξιόπιστο χρήμα».

Έτσι, η αρχική έκδοση έχει αντικατασταθεί αμέσως (καλά, μόνο μετά από τέσσερα χειροποίητα θέματα για τις αρχές, δεν ήθελαν να προκαλεσουν πανικό!) Το πέμπτο θέμα ήταν τυπωμένο, και, μετά το 1858, όλες τις σημειώσεις Kaime τυπώθηκαν σε διάφορες μορφές και τα ποσά σε όλη την Οθωμανική Αυτοκρατορία μέχρι το 1876. Κέρδισαν παραιτηθέντος αποδοχή στα περισσότερα τρίμηνα αν και οι πλούσιοι έχουν εμπιστοσύνη σε πολύτιμους λίθους και χρυσό, όπως στις μέρες του παρελθόντος..

Η Οθωμανική Τράπεζα, η οποία είχε συσταθεί με την αγγλική πρωτεύουσα το 1856 από το Βασιλικό της Βασίλισσας Βικτωρίας Διάταγμα, έγινε μια κρατική τράπεζα ως ένα αγγλο-γαλλική σύμπραξη με το όνομα της Αυτοκρατορικής Οθωμανικής Τράπεζας, το 1863. Κατά τη διάρκεια των συχνών περιόδων, όταν η Οθωμανική κράτος αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα από τις ευρωπαϊκές αγορές, τόσο η Βρετανία και η Γαλλία εμπιστεύθηκαν τον IOB, η οποία ήταν υπό τη δική τους διαχείριση, πάνω από την Οθωμανική ίδιο το κράτος, και προτίμησαν να διεξάγουν οικονομικές σχέσεις τους.
Το Οθωμανικό Κράτος βρεθεί αυτή η στάση ενοχλητικοί, αλλά το αποκλειστικό προνόμιο της έκδοσης χαρτονομισμάτων στην Αυτοκρατορική Οθωμανική Τράπεζα για ένα έτος 30-διάστημα, διότι το δικό τους συμφέρον. Συμφωνήθηκε ότι, κατά την περίοδο αυτή η κυβέρνηση δεν θα εκδώσει η ίδια επισημαίνει, και, αν και πρέπει να ένιωσε κάποια «απώλεια του προσώπου», που επίσης παραχώρησε ότι κανένας άλλος φορέας δεν θα έκανε τέτοιο φορολογικό ζήτημα. Έτσι το 1863, για πρώτη φορά, η Τράπεζα εξέδωσε σημειώνει ότι ήταν μετατρέψιμα σε χρυσό σε πρώτη ζήτηση και να σφραγίζονται από τη δική του σφραγίδα επίσημα και από την σφραγίδα του Υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνέχεια, σε μια κατάφωρη παραβίαση της εγγύησης που δίδεται στην IOB, η κυβέρνηση εξέδωσε τις δικές του σημειώσεις του «σε συμφωνία» με το IOB κατά τη διάρκεια του 1876-1877 Οθωμανική - Ρωσία πόλεμος για τη χρηματοδότηση των δαπανών του πολέμου. Ήταν «που δεν εντάσσονται» για την Οθωμανική Τράπεζα να δούμε να βλάψει ανεπανόρθωτα την άμυνα της Τουρκίας και με καλή θέληση που τους πελάτες τους ».

Καθώς η Ευρώπη γλίστρησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Imperial Οθωμανική Τράπεζα παραχώρησε το δικαίωμα να εκδώσει είδη κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών. Δεδομένου ότι η Τουρκία ήταν μέρος του Άξονα κατά του Ηνωμένου Βασιλείου, υπήρξε λίγη επιλογή. Ήταν, λοιπόν, ότι οι τουρκικές Υπουργείου Οικονομικών εξέδωσε περισσότερα από 185 εκατομμύρια τραπεζογραμμάτια λιρών που υποστηρίζεται από χρυσό και γερμανικά Γραμμάτια Δημοσίου σε επτά σειρές μέσα σε τέσσερα χρόνια, αρχής γενομένης από το 1915.
Για τους ανθρώπους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον διακανονισμό της ήταν ιδιαίτερα καταστροφικές. Πράγματι, καμία χώρα δεν συμμετέχει στον πόλεμο ήταν θριαμβευτική, μακροπρόθεσμα? Ως το μακρύ ύφεσης, η Ευρώπη αντιμετωπίζει την ανάγκη για την αποκατάσταση βασικών υποδομών της, τη φυσική, ηθική και οικονομική.

Η Περίοδος Ρεπουμπλικανικό Χαρτονομίσματα

Σημειώνει ότι κληρονομήθηκαν από την οθωμανική αυτοκρατορία παρέμεινε στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος του 1927, η Δημοκρατία δεν ήταν σε θέση να εκδώσει σημειώνει τα πρώτα χρόνια της.

Δεδομένου ότι τα χρήματα χαρτί είναι η ζωτική δύναμη της εμπορικής ζωής, τα σύμβολα της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας ενός κράτους, η τουρκική Εθνοσυνέλευση ήταν πρόθυμη να εκδώσει το πρώτο τουρκικό τραπεζογραμματίων, για την έγκριση νομικές κινήσεις στο τέλος του 1925. Η σύμβαση για την εκτύπωση αυτού του θέματος ανατέθηκε στην Thomas De La Rue και οι σημειώσεις που εκδόθηκαν στα τέλη του 1927. Το παλιό θέμα Δημοσίου αποσύρθηκε με προθεσμία εξόφλησης μόνο εννέα μήνες.
Μέχρι το τέλος του 1931, η Κεντρική Τράπεζα της Δημοκρατίας της Τουρκίας ήταν σε λειτουργία, με τα αποκλειστικά δικαιώματα για την έκδοση σημειώσεων.

Το δεύτερο ζήτημα ήταν χαρτονομίσματα, ύστερα και από την ίδρυση της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Όλες οι σημειώσεις που τυπώθηκαν πριν από το «Αλφάβητο Επανάσταση» αντικαταστάθηκαν με τα νέα έντυπα στο δυτικό αλφάβητο.

Αυτά τα τραπεζογραμμάτια κυμάνθηκε σε εννέα διαφορετικές τιμές και έντεκα σειρές, που αποτελείται από δόγματα των 50 Κουρού, 1, 21 / 2, 5, 10, 50, 100, 500 και 1,000 τουρκική λιρέτα.
Μία ονομασία των 50 Κουρού τυπώθηκε στη Γερμανία (για να αντικαταστήσει το θέμα βόμβες τους είχαν καταστραφεί), ενώ οι άλλοι ήταν από την Αγγλία, φυσικά.

Η δεύτερη ομάδα των εκπομπών, το οποίο περιέχει το πρώτο τεύχος της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας - τα 5 τουρκική ονομασία λιρέτα, τέθηκε σε κυκλοφορία κατά τη διάρκεια 1937 - 1944. Αυτή η ομάδα των εκπομπών περιέχει τόσο Ατατούρκ και ο Ισμέτ Ινονού (δεύτερος πρόεδρος της Δημοκρατίας), απεικονίζονται σε διαφορετικές σειρές των τραπεζογραμματίων.

Τα τραπεζογραμμάτια που δεν είχαν εκδοθεί κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου περιλάμβαναν τις 50 Κουρού, 50 και 100 τουρκική λιρέτα εκτυπώνονται από τον Thomas De La Rue με πορτραίτο Προέδρου Ισμέτ Ινονού του. Οι 50 λίρα ήταν στην αγγλική αίθουσα εκτύπωσης όταν μια γερμανική αεροπορική επιδρομή έβαλαν φωτιά σε αυτούς.

Τόσο η ονομαστική αξία των 50 Κουρού και 100 τουρκικής λίρας, τυπωμένο στην Αγγλία και έχοντας πορτρέτο Ινονού, ήταν κατεστραμμένο καθ 'οδόν προς την Τουρκία από ένα εχθρικό πλοίο και βυθίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά. Επίσης, η ονομαστική αξία των 50 Τουρκικής λίρας ποτέ δεν έφυγε από την Αγγλία λόγω της γερμανικής αεροπορικής επιδρομής που κατέστρεψαν ολοσχερώς η De La Rue τυπογραφείο στο Λονδίνο.


Η τρίτη έκδοση τραπεζογραμματίων, τα οποία φέρουν το πορτρέτο του Ισμέτ Ινονού, τέθηκαν σε κυκλοφορία μεταξύ 1942 και 1947 σε 7 σειρές και σε 6 διαφορετικές τιμές, που αποτελούνται από ονομασία της 21 / 2, 10, 50, 100, 500 και 1000 Τουρκικά Λίρα. Αυτή η ομάδα των τραπεζογραμματίων τυπώθηκε στην Αγγλία, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και μερικές από τις τιμές που ζήτησε να ακούγονται σήμερα σαν σκορ του κρίκετ!

Το τέταρτο τραπεζογραμμάτια θέμα, το οποίο είχε το μικρότερο αριθμό ονομαστικών αξιών και των σειρών σε οκτώ ομάδες των εκπομπών, τυπώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε διαφορετικές 2 τιμές, 10 και 100 τουρκικής λίρας, σε τρεις σειρές. Και οι δύο αυτές τραπεζογραμματίων, τα οποία φέρουν το πορτρέτο του Ινονού, τέθηκαν σε κυκλοφορία το 1947 και το 1948.

Τα τραπεζογραμμάτια θέμα πέμπτο τυπώθηκαν σε τριάντα δύο σειρές με 7 διαφορετικές τιμές που αποτελούνται από αξίες των 21 / 2, 5, 10, 50, 100, 500 και 1000 τουρκική λιρέτα. Είχαν τεθεί σε κυκλοφορία μεταξύ 1951 και 1971.

Οι απόπειρες για τη δημιουργία ενός τραπεζογραμματίου τυπογραφείο στην Τουρκία ξεκίνησαν στα τέλη του 1930, αλλά αναβλήθηκαν λόγω του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1951, το έργο επανεκκίνηση και από το 1958 το τυπογραφείο παρήγαγε χαρτονομίσματα. Μερικά από τα χαρτονομίσματα θέμα πέμπτο τυπώθηκαν στην Αγγλία? Άλλοι ήταν τυπωμένη με τη νέα μονάδα στην ομάδα της Τουρκίας.

Η έκτη έκδοση τραπεζογραμματίων εκδόθηκαν σε 7 διαφορετικές αξίες και 18 σειρές, που αποτελείται από αξίες των 5, 10, 20, 50, 100, 500 και 1,000 τουρκική λιρέτα. Είχαν τεθεί σε κυκλοφορία μεταξύ των ετών 1966 έως 1983. Μεταξύ αυτών των τραπεζογραμματίων, οι λοιποί ήταν στην εκτύπωση τραπεζογραμματίων των φυτών της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας εκτός από την πρώτη σειρά 20 Τουρκικής λίρας που τυπώθηκε στην Αγγλία.

Η έβδομη έκδοση τραπεζογραμματίων έχουν τεθεί σε κυκλοφορία από το 1979, σε δεκαπέντε διαφορετικές τιμές, σε ονομαστικές αξίες των 10, 100, 500, 1.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000, 100.000, 250.000, 500.000, 1.000.000, 5.000.000, 10.000.000 και 20.000.000 τουρκική λιρέτα από το 2002. Όλα αυτά τα τραπεζογραμμάτια τυπώθηκαν στη τραπεζογραμματίων Εκτύπωση φυτών της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Η έβδομη έκδοσης τραπεζογραμματίων αποσύρθηκαν στις 1 Ιανουαρίου 2006 και θα χάσουν την αξία τους την 1η Ιανουαρίου, 2016. Αυτό θα μπορούσε να καταστήσει το υψηλότερο ονομασίες της πρώτης σειράς και κορυφαίας ποιότητας είναι πολύ ακριβό για τους συλλέκτες.

Η όγδοη ήταν να εκδώσει «αναπροσαρμογής», ρίχνοντας έξι μηδενικά που είχε γίνει περίπλοκη. Ο όγδοος θέμα που εκφράζονται σε Νέα λιρέτα και τυπώθηκε στο τραπεζογραμματίων Εκτύπωση φυτών της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας.
Όλα τα θέματα πριν από το έβδομο έπρεπε να αποσυρθεί αμέσως ή σύντομα θα αποσυρθεί.


http://www.coinsworld.eu/
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 23, 2011, 02:34:06 πμ από coinsworld » Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences