"Ο Μόνος Αναμάρτητος Δρόμος είναι αυτός του Μαρτυρίου" (Eπίσκοπος Παύλος)
"Καλύτερα Μάρτυρας στο Χαλέπι, παρά Εξόριστος στον Κόσμο" (Eπίσκοπος Ιωάννης)
Αυτά τα λόγια των Ορθοδόξων Επισκόπων Παύλου και Ιωάννη αποδεικνύουν το Μεγαλείο της Πίστης τους, του Ήθους τους και της Ψυχής τους. Γνώριζαν ότι διέτρεχαν θανάσιμο κίνδυνο, αλλά αποφάσισαν να μην αφήσουν αβοήθητους τους 2 απαχθέντες αδερφούς τους. Έπεσαν σε μία καλοστημένη παγίδα και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο μετά από μήνες αιχμαλωσίας. Όμως αν και τα κορμιά τους σωριάστηκαν άψυχα, αν και οι ξυρισμένες κεφαλές τους αποτομήθηκαν και έγιναν αντικείμενο χλευασμού από την αιμοδιψή φανατισμένη αγέλη, τα Ονόματά τους θα μείνουν Αθάνατα.
Γιατί κανείς δεν μιλάει για την σε εξέλιξη, εδώ και δύο χρόνια, γενοκτονία των 2 εκατομμυρίων Ορθοδόξων Χριστιανών της Συρίας;
Δείτε την φωτογραφία από το μαρτυρικό τέλος του επισκόπου Παύλου (το βίντεο έχει αποσυρθεί από το youtube).
http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=19828:2013-07-04-19-46-57&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2Παρακάτω, το σπαραχτικό γράμμα της μητέρας του Επισκόπου Παύλου. Η τραγική μητέρα δεν γνώριζε ότι ο γιος της ήταν ήδη δολοφονημένος.
Το γράμμα της μάνας του επισκόπου Παύλου για τη γιορτή του
"Ω ψυχή της μητέρας σου, τι σου συνέβη .....Τα χέρια του σκότους σε κρύβουν
Σε ακούω να μου φωνάζεις... Ψάχνω για σένα αλλά δεν μπορώ να σε βρω
Φως των ματιών μου,συνέχισε να μου μιλάς...Η φωνή σου με κρατάει ζωντανή
Συνέχεια ζητώ από τον Κύριο του Παραδείσου ...Να στείλει Άγγελό Του να σε φυλάει
Έλα και δες πόσοι είναι αυτοί που σε αγαπάνε...Γέροι και νέοι και παιδιά
Όλοι σου φωνάζουν : εσύ ο πολύτιμος ...Με τις ζωές μας θα σε προστατεύσουμε
Αυτή είναι η προσευχή μου...Κάθε λεπτό...Κάθε βράδυ....
Σε παρακαλώ Κύριε, φέρτον πίσω εν ειρήνη...Με δάκρυα χαράς θα σε υποδεχθούμε
Γιορτή των Αγίων Πέτρου και Παύλου, 29 Ιουνίου 2013
Η μητέρα σας
Ρόζα Μωυσή Γιαζίζι »
Όταν και η τελευταία εκκλησία και το τελευταίο χριστιανικό σχολείο καεί, όταν ο τελευταίος κληρικός εξοντωθεί, όταν ο τελευταίος Χριστιανός μαρτυρήσει ή εξισλαμιστεί, θα έχει σβήσει για πάντα ένας φάρος της Ορθοδοξίας που έλαμπε για χιλιάδες χρόνια.
Όταν θα έρθει η σειρά μας, ας μην αναρωτηθούμε, πώς έγινε αυτό. Θα είναι η τιμωρία μας που αφήσαμε τα αδέρφια μας μόνα και αβοήθητα.
Tρίζουν τα κόκκαλα του Διγενή Ακρίτα (Μισός Έλληνας-Μισός Σύριος) για την κατάντια μας.
Ας γίνει η εικόνα της αποτομημένης κεφαλής του Αγίου Επισκόπου και τα λόγια της Μάνας οι Ερινύες για τους προσκυνημένους-παραδόπιστους-εφιάλτες.