σωτηρη αυτο προσπαθω κι εγω...
λιγο δυσκολο ομως.. γιατι καποια κρατη... δεν βρισκονται!!
καποια απο αυτα που εγραψες... δεν εχουν βγαλει χαρτονομισμα! το οτι εχει βγει νομισμα.. δεν λεει κατι.. με τα χαρτονομισμα ειναι διαφορετικα..
καποιες χωρες... τις ξεχασες...
πχ... Υπερδνειστερια.... μη αναγνωρισμενο κρατος στην ευρωπη με κανονικοτατη κοπη χαρτονομισματος...
τωρα αν πας και σε ποιο παλια... εχουμε Μεμελ, Ντανζινγκ, Σααρ, κτλ... γενικα υπαρχουν κρατη πολλα σε ολο τον κοσμο...... που... αστα..... γινεται χαμος! confederate States of America?? Republic of Texas??? να ακομα δυο κρατη που δεν τα εχεις..
το τεξας ως ανεξαρτητο κρατος ειχε δικα του χαρτονομισματα...
κατι αλλο... το βατικανο δεν εβγαλε χαρτονομισμα... αλλα εβγαλαν τα παππικα κρατη!! αλλο το ενα κι αλλο το αλλο κρατος! ειναι τελειως διαφορετικα!!! (εχει χαρτονομισμα και η Βενετια...
... μια απο τις αχρηστες πληροφοριες για σημερα!
).
οταν ενα κρατος αλλαζε ονομα... θεωρουνταν αλλο κρατος! ετσι εχουμε... πχ... αλλο κρατος την ΜυανΜαρ και αλλο την βιρμανια! αλλο η Κευλανη κι αλλο η Σρι Λανκα! αλλο η Λαικη δημοκρατια του Κονγκο κι αλλο το Ζαιρ, αλλο το Βελγικο Κονγκο, αλλο το Βελγικο κονγκο ρουαντα - ουρουντι... εστω κι αν μιλαμε πανω κατω για το ιδιο κρατος...
Υεμενη που γραφεις.... ποια;;; ειχε 2 που μετα ενωθηκαν...
υπαρχουν περιοχες που ακομα δεν ειναι καν περασμενες στον κραους!! πχ... στην σομαλια... υπαρχει κοπη και την επαρχιας Πουντλαντ.. αλλα ειναι μια κακη επανατυπωση του σομαλικου 1000 σελινου!! οπου να ειναι παντως εικαζετε οτι συντομα θα κοψει και κανονικο....
Παναμας, Παλαιστινη... φιλε μου.. μαλλον τα ξεχνας αυτα... ειναι παρα πολυ ακριβα.... του παναμα κυκλοφορησαν μερικες εβδομαδες μονο!! ασε που θελουν πολυ προσοχη γιατι υπαρχουν πλαστα!
της παλαιστινης ειναι δυσκολα και πανακριβα! φιλος μου πριν 3 χρονια... αν θυμαμαι καλα.. πουλησε ενα ακυκλοφορητο κοντα στις 3000 λιρες αγγλιας!
τα νησια chatham εχουν βγαλει χαρτονομισματα για το μιλενιουμ! αν και ηταν σαν σουβενιρ... κυκλοφορησαν λιγο εκει.. και βγηκαν επισημα με την αδεια της τραπεζας της Νεας Ζηλανδιας!
εχει πολλα ακομα.. αλλα ειναι αναλογα το ποιας περιοδου θελεις να μαζεψεις..
για οτι βοηθεια.. εδω ειμαστε!
μην το ξεχασω.... εχεις ξεχασει το Ταταρσταν που βγαζει δικο του χαρτονομισμα... αλλα και την Τσετσενια... Ναι! η τσετσενια ειχε τυπωσει αλλα δεν προλαβαν να κυκλοφορησουν! πριν βγουν στην κυκλοφορια μπηκε ο ρωσικος στρατος στην χωρα.. και... αυτα καταστραφηκαν! ελαχιστα που εχουν μεινει ειναι απο ρωσους στρατιωτες που τα πηραν σαν σουβενιρ λιγο πριν την καταστροφη! αυτα ειναι πολυ σπανια και πολυ ακριβα!!!
υπαρχουν και τοσα πολλα που δεν εχω αναφερει... αλλα..
Ο γιαννης εδειξε ενα χαρτονομισμα του Κοσοβου! ειναι επισημασμενο σκοπιανο χαρτονομισμα!
αυτα λοιπον.... βγηκαν σαν χαρτονομισματα προπαγανδας... μαλλον σε συνεργασια με UCK. ολοι αναφερουν οτι ειναι απλα προπαγανδας.. αλλα για ελαχιστες μερες... κυκλοφορησαν με μικρες περιοχες του Κοσοβου! οι αξιες που επισημανθηκαν ειναι τα 10, 25, 50, 100, 500, 1000 διναρια σκοπιων!
ΠΡΟΣΟΧΗ.... μπορει να δειτε 5000 και 10000 διναριων με επισημανση.... αυτα οσο κι αν κολοχτυπιεται ο πωλητης για την γνησιοτητα τους.... ειναι πλαστα!!! η πηγη των πληροφοριων μου για αυτα... δεν χωραει καμια απολυτος αμφιβολια και αμφισβητηση!!!