αννα μου γεια σου!
καλω; ηλθες στο φορουμ!
το εβγαλαν για 4 δουκατα.. αλλα δυστυχως δεν ειναι κανονικο...
γενικα την εποχη του 1919-1920 βγηκαν καποια ιδιοτικης κοπης μεταλλια σαν απομιμηση των αυστριακων δουκατων.. και σαν μεγεθος και βαρος (ηταν σε χρυσο), ηταν 2 δουκατων και 4 δουκατων!
δεν ηταν κανονικα νομισματα.. αλλα ηταν για κοσμηματα και ενα ειδος προπαγανδας.. μιας και σχεδον ολα ειχαν τον Βενιζελο πανω... με εξαιρεση ενα 4δουκο με τον Βασιλια Κωνσταντινο..
ηταν για κοσμηματα γι αυτο και
γενικα ξερω 4 διαφορετικα 4 δουκα και 2 των 2 δουκατων.... και το δικο σου... δεν ειναι μεσα σε αυτα...
τωρα για το αν υπαρχουν κι αλλα.. δεν το γνωριζω...
καπου ειχα δει οτι καποια τα χρησιμοποιουσαν σαν χρημα... λογο του χρυσου τους.. και λογο ελλειψης μετρητων τοτε.. αλλα δεν ειμαι σιγουρος..
το δικο σου... δεν ειναι χρυσο! εκτος αυτου εχει αλλο οπισθοτυπο και αλλες επιγραφες...
πηραν ενα νομισμα χρυσο των 4 δουκατων αυστριας, κοπιαραν το πισω μερος με τον αετο.. και...
εχω την εντυπωση οτι στα ελληνικα κομματια... με Βενιζελο ή Κωνσταντινο, ο δικεφαλος αετος ειχε στο στηθος του τον ελληνικο θυραιο.. οχι τον αυστριακο... αλλα.. μεσα στα πολλα...
μαλλον για καποια παραδοσιακη στολη βγηκε αυτο... αλλα προσωπικα το βρισκω πολυ ενδιαφερον κομματι!