Χτες απο το μεσιμερι μεχρι το απογευμα επρεπε να ανεβω στα ορη.
Εκει σε μια παρεα που εγινε συναντησα πολλους φιλους παλιους βοσκους επι το πλειστον.
Αλλα και μεσα στο χωριο που μπηκαμε σε αρκετους διεκρινα να φουσκωνουν απο πισω στα παντελονια καποια σιδερικα και κανεις δεν εδινε σημασια.
Πανω εκει ψηλα λοιπον φιλοι επικρατουν αλλοι νομοι, τα οπλα τους ειναι απο παπου-πατερα και θα δωθουν στα παιδια τους.
Ημερομηνιες απο σιδερικα που και ειχαν πανω ειχαν κλεισει ή πανε να κλεισουν τα 100 χρονια ζωης!!
Και ομως επαιζαν κανονικοτατα!!
Δεν τους παρεξηγω τους ανθρωπους αυτους, ετσι προστατευωνται και προστατευουν και την περιουσια τους.
Φαντάστικα απο μεσα μου οτι ενω στην παρεα καθωμαστε και τρωγαμε πιναμε μαζι απο μεσα τους ισως να σκεφτωταν πως να παρουν ο ενας τα ζωα του αλλου για να κονομησουν!!
Αυτο που τους αποτρεπε για μια τετοια ενεργεια σιγουρα θα ηταν το σιδερικο που κρατανε <κρυμμενο> πισω του ο καθενας!!
Εκει μου ηρθε στο μυαλο το ρητο που βγηκε η ονομασια Parabellum !!
Εχει τις ριζες της σε μια ελβετικη πολεμικη σταση και το περιφημο Λατινικο ρητο:
«Si vis pacem par bellum» το οποιο στα γερμανικα μεταφραζεται «Boreite den krieg vor parabellum» που σημαινει:
Αν θες
ειρηνη προετοιμασου για πολεμο.
Ποσο δικιο ειχε αυτο το ρητο!!
Μου θυμηζει το δικο μας :
Φοβατε ο Γιαννης το θεριο και το θεριο τον Γιαννη!!
Προσωπικα και απο εμπειρια πιστευω οτι τα λιγοτερα εγκληματα τελικα γινωνται εκει που δεν γινετε να υπαρχει αστυνομικη προστασια και η ανθρωποι προστατευωνται μονοι τους!!
Χτες δεν με αφησαν να παρω βιντεο.
Μου υποσχεθηκαν ομως ενα σαββατοκυριακο να ανεβω πανω και να γινει μια παρεα σε ενα μιτατο αλλα να ζεστανει ο καιρος διοτι θα μεινουμε εξω.
Τελικα μας προστατευει η απογορευση της οπλοκατοχης ή κανει τα πραγματα χειροτερα?
Ξερωντας οτι ο διπλανος μας εχει κατι στην κωλοτσεπη του , μηπως αυτο μας κανει ποιο προσεκτικους και στο τι θα πουμε αλλα και σε σκεψεις πονηρες οπως το να του κλεψουμε κατι δικο του??
Χτες ημουν στα 80 χιλιομετρα μακρυα απο την πολη μου , αυτα που σας λεω ομως ξεκινανε να εφαρμοζωνται απο τα 20-30 χιλιομετρα εξω απο τις πολεις!!
Και τελιωνωντας , ηθελα δεν ηθελα στο Parabellum τη γυρισα την κουβεντα!
Δειτε μια ομορφη φωτογραφια που βρηκα καπου στο ιντερνετ
Αυτος ειναι συλλεκτης!!!