coll
|
|
« Απάντηση #60 στις: Απρίλιος 26, 2013, 11:03:57 μμ » |
|
To M1 GARAD κατασκευαστηκε το 36 και πολεμησε στον δευτερο πανκοσμιο, στην Κορεα και στο Βιετναμ. Αργοτερα αντικατασταθηκε απο το Μ14
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
milou
|
|
« Απάντηση #61 στις: Απρίλιος 26, 2013, 11:04:07 μμ » |
|
Απορία! Τα Μ1 που αναφέρετε παραπάνω, είναι τα όπλα που είχε στον Β' ΠΠ ο Ελληνικός Στρατός;
Οχι!Ο ελληνικος στρατος στον Β" ΠΠ εφερε Αραβίδες Μάνλιχερ-Σενάουε!!!Σαν αυτη περιπου που ανεφερε ο Γιωργος πιο πανω και εχει ενας φιλος του!! Γιαννη το οπλο σου εχει ενα μεγαλο μειονεκτημα ....... Περιμενε να φερω το ξυδι και υστερα πες μου!!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
«Καιρόν πρόσμενε»
|
|
|
warrior
|
|
« Απάντηση #62 στις: Απρίλιος 26, 2013, 11:04:19 μμ » |
|
Απορία! Τα Μ1 που αναφέρετε παραπάνω, είναι τα όπλα που είχε στον Β' ΠΠ ο Ελληνικός Στρατός;
Οχι!Ο ελληνικος στρατος στον Β" ΠΠ εφερε Αραβίδες Μάνλιχερ-Σενάουε!!!Σαν αυτη περιπου που ανεφερε ο Γιωργος πιο πανω και εχει ενας φιλος του!! Καταρχήν, ευχαριστώ για την απάντηση. Και κατα δεύτερον, Μ1 δεν λέγονταν και αυτά που είχε ο ΕΣ;
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
milou
|
|
« Απάντηση #63 στις: Απρίλιος 26, 2013, 11:08:06 μμ » |
|
Οχι!Ο ελληνικος στρατος στον Β" ΠΠ εφερε Αραβίδες Μάνλιχερ-Σενάουε!!!Σαν αυτη περιπου που ανεφερε ο Γιωργος πιο πανω και εχει ενας φιλος του!! Καταρχήν, ευχαριστώ για την απάντηση. Και κατα δεύτερον, Μ1 δεν λέγονταν και αυτά που είχε ο ΕΣ; Εχει ΑΚΟΜΑ Μ1 ο στρατος και το ναυτικο!Αλλα δεν χρησιμοποιηθηκαν στον Β'ΠΠ
|
|
|
Καταγράφηκε
|
«Καιρόν πρόσμενε»
|
|
|
ANTONIO1967
|
|
« Απάντηση #64 στις: Απρίλιος 26, 2013, 11:10:25 μμ » |
|
Οχι!Ο ελληνικος στρατος στον Β" ΠΠ εφερε Αραβίδες Μάνλιχερ-Σενάουε!!!Σαν αυτη περιπου που ανεφερε ο Γιωργος πιο πανω και εχει ενας φιλος του!! Γιαννη το οπλο σου εχει ενα μεγαλο μειονεκτημα ....... Περιμενε να φερω το ξυδι και υστερα πες μου!! Απλα δεν χωραει στην τσεπη
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Δεν θα είναι πάντα καλοκαίρι θερίστε όσο είναι νωρίς !!
|
|
|
ANTONIO1967
|
|
« Απάντηση #65 στις: Απρίλιος 26, 2013, 11:16:02 μμ » |
|
Η Συλλογή Πυροβόλων Όπλων του FBI - FBI Reference Firearms Collection (video)
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Δεν θα είναι πάντα καλοκαίρι θερίστε όσο είναι νωρίς !!
|
|
|
milou
|
|
« Απάντηση #66 στις: Απρίλιος 26, 2013, 11:18:30 μμ » |
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
«Καιρόν πρόσμενε»
|
|
|
STYLOROC
|
|
« Απάντηση #67 στις: Απρίλιος 26, 2013, 11:20:11 μμ » |
|
Με λιγα λογια θελει να σου πει : Οσοι ειχαμε δοντι τα πηραμε , εγω πχ σαν Γιωργος που δεν ειχα δοντι δεν μου εδωσαν [/quote] το αντίθετο θα μου έκανε entypwsh.na τα "eπαιρνες" χωρίς dόντι τελευταία φορα θυμάμαι πριν 6-7 χρονια είχαν βγάλει κάποια M1 λειόκανα για στρατιωτικούς και σώματα ασφαλειας.κάτι αντίστοιχο κάνουν οι τούρκοι με τα g3 και τα πουλάνε για κυνηγετικά αλλα νομίζω σε οποιον τα θέλει χωρίς περιορισμό
|
|
|
Καταγράφηκε
|
La révolution hellénique: liberté, égalité, frappernité
|
|
|
warrior
|
|
« Απάντηση #68 στις: Απρίλιος 26, 2013, 11:30:23 μμ » |
|
Οχι!Ο ελληνικος στρατος στον Β" ΠΠ εφερε Αραβίδες Μάνλιχερ-Σενάουε!!!Σαν αυτη περιπου που ανεφερε ο Γιωργος πιο πανω και εχει ενας φιλος του!! Καταρχήν, ευχαριστώ για την απάντηση. Και κατα δεύτερον, Μ1 δεν λέγονταν και αυτά που είχε ο ΕΣ; Εχει ΑΚΟΜΑ Μ1 ο στρατος και το ναυτικο!Αλλα δεν χρησιμοποιηθηκαν στον Β'ΠΠ Τουλάχιστον μέχρι το 2000 είχε σίγουρα. Είχα ρίξει πολλές βολές με Μ1. Αλλα νόμιζα οτι τα χρησιμοποιούσαμε και στον Β' ΠΠ. Προφανώς λανθασμένα νόμιζα. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Και μία ερώτηση. Γεμιστήρας απο Μ1, έχει κάποια συλλεκτική αξία;
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
herakliotis
|
|
« Απάντηση #69 στις: Απρίλιος 27, 2013, 08:33:33 πμ » |
|
Πολυ ενδιαφερον αυτο του FBI το βιντεακι. Μου αρεσε παρα πολυ η συλλογη τους. Οταν βλεπεις αυτην την φωτο ας πουμε ειναι ολα τα λεφτα η συλλογη αυτη!! ΠΛΗΡΗΣ θα ελεγα!!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
|
|
|
herakliotis
|
|
« Απάντηση #70 στις: Απρίλιος 27, 2013, 08:38:56 πμ » |
|
Kαι αναμεσα τους διεκρινα και αλλα αξιοσημειωτα οπλα οπως αυτο εδω το περιστροφο το οποιο ειναι ενα mauser 78 !! Το 78 σημαινει την χρονολογια που κυκλοφορησε για πρωτη φορα (1878) και θεωρητε αρκετα σπανιο αναμεσα στους συλλεκτες μια και η παραγωγη του κρατησε μονο δυο χρονια!!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
|
|
|
|
kostakis88
|
|
« Απάντηση #72 στις: Απρίλιος 27, 2013, 10:03:02 πμ » |
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
"Collecting is a hereditary disease, and I fear incurable." - Augustus Wollaston Franks
|
|
|
ellinas
|
|
« Απάντηση #73 στις: Απρίλιος 27, 2013, 12:03:47 μμ » |
|
Σε οποιον αρεσουν τα περιστροφα η επιλογη ειναι μονοδρομος φιλε μου
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
iapwnas
|
|
« Απάντηση #74 στις: Απρίλιος 27, 2013, 04:51:42 μμ » |
|
Μιλου να σε διορθωσω. Το Μ1 γκαραντ χρησιμοποιηθηκε στον 2ο παγκοσμιο πολεμο απο τον αμερικανικο στρατο. Συγχαρητηρια για το οπλο που εχεις πολυ καλο κοματι. Μπραβο.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Ουαί τοις ηττημένοις
|
|
|
|