Zafeiris
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο:
|
|
« στις: Απρίλιος 08, 2013, 08:36:22 μμ » |
|
έχω κάποια χάλκινα νομίσματα που έχουν πιάσει σε κάποια σημεια τους πρασινίλα. πως προτίνετε να τα καθαρίσω; πάνω στο ψαξιμο βρήκα αυτό. πως σας φενετε? το έχει κανείς κάποιος απο εσάς;
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
vaspyr21
|
|
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 08, 2013, 08:37:51 μμ » |
|
ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ φιλε μου. φιλικα Βασίλης
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
oldgeotzo
|
|
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 08, 2013, 08:43:31 μμ » |
|
Βασιλη υπαρχουν υποθετω συντηρητες ετσι δεν ειναι ? ΑΝ θελω να μου καθαρισουν ενα νομισμα ποσο θα μου επαιρναν περιπου ? Η μονο με της εταιριες πιστοποιησης μπορει να γινει αυτο?
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Zafeiris
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο:
|
|
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 08, 2013, 08:51:27 μμ » |
|
έχω αρκετά μικρής αξίας που ήθελα να καθαρίσω τη πρασινίλα τους. έχω όμως και ένα πεντάλεπτο του 1870 και ένα 1879 καθώς και ένα δεκάλεπτο του 1870. Αυτά πχ σε ποιον θα μπορούσα να τα πάω για καθαριζμο της πρασινιλας; και πόσο θα κοστίζε αυτό;
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Zafeiris
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο:
|
|
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 08, 2013, 08:52:12 μμ » |
|
α τώρα το είδα έχετε απαντήσει ήδη
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Zafeiris
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο:
|
|
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 08, 2013, 08:55:12 μμ » |
|
εε αν είναι να το στείλω εξωτερικό ίσως βρίσκω καινούργιο νόμισμα με αυτά τα χρήματα. απλά έλεγα μήπως έκανα κάτι μόνος μου για τη πρασινίλα. όπως και νάχει ευχαριστώ για το χρόνο σας.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
kostakis88
|
|
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 08, 2013, 08:58:08 μμ » |
|
Φιλοι μου,χωρις να ειμαι ειδικος,μπορω να πω πως, μπορει τα νομισματα καποιας αξιας η σπανιοτητας να μην τα καθαριζουμε,αλλα πιστευω οτι σε κοινα και χαμηλης καταστασης νομισματα μπορουμε να πειραματιστουμε,και αν παθουν την οποιαδηποτε ζημια,να μην μας απασχολει και να το πεταξουμε.φυσικα δεν συμβαινει το ιδιο και με τα νομισματα μιας μεγαλης αξιας..αυτα πιστευω οτι ειναι καλυτερο να ξοδεψετε ενα χ ποσο για την συντηρηση τους σε διακεκριμενες εταιρειες οπως η ncs η για μετριας αξιας νομισματα,πιστευω οτι και ενας συντηρητης εργων τεχνης σε μουσειο θα μπορουσε να βοηθησει αρκετα και ισως σε χαμηλες τιμες..δεν το λεω με σιγουρια βεβαια αλλα ετσι πιστευω..το θεμα ειναι αν το καθε νομισμα αξιζει να καθαριστει η οχι η να χαλασει η να πεταχτει...
|
|
|
Καταγράφηκε
|
"Collecting is a hereditary disease, and I fear incurable." - Augustus Wollaston Franks
|
|
|
vaspyr21
|
|
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 08, 2013, 09:00:04 μμ » |
|
εε αν είναι να το στείλω εξωτερικό ίσως βρίσκω καινούργιο νόμισμα με αυτά τα χρήματα. απλά έλεγα μήπως έκανα κάτι μόνος μου για τη πρασινίλα. όπως και νάχει ευχαριστώ για το χρόνο σας.
τουλάχιστον φιλε μου κανε πειράματα σε χαμηλής αξιας νομίσματα και οχι σε αυτα που ανέφερες πιο πανω.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Zafeiris
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο:
|
|
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 08, 2013, 09:18:20 μμ » |
|
ναι έχετε δίκιο θα κάνω δοκιμή με τσαλακωμένα η πολύ φθαρμένα χάλκινα του γεωργίου. θα τα βάλω στο λάδι για μερικές μέρες και θα τα τρίψω απαλά και τοπικά όπου βλέπω πρασινίλα με ένα πανάκι.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
georok
|
|
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 08, 2013, 09:23:48 μμ » |
|
πω..εκει με την οδοντοβουρτσα το νομισμα πηγε 20 χρονια και 1000 χερια μπροστα..
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
ANTONIO1967
|
|
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 08, 2013, 09:40:02 μμ » |
|
έχω κάποια χάλκινα νομίσματα που έχουν πιάσει σε κάποια σημεια τους πρασινίλα. πως προτίνετε να τα καθαρίσω; πάνω στο ψαξιμο βρήκα αυτό. πως σας φενετε? το έχει κανείς κάποιος απο εσάς; How to clean old copper coins with oilΞεχασε να τσιγαρισει πρωτα τα κεμμυδια
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Δεν θα είναι πάντα καλοκαίρι θερίστε όσο είναι νωρίς !!
|
|
|
Ellinaras
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο:
SI VIS PACEM PARA BELLUM
|
|
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 08, 2013, 09:57:15 μμ » |
|
Καλησπέρα και από εμένα. 1) Δεν πειράζουμε τα νομίσματα!!! 2) Εάν προσπαθήσεις να κάνεις αυτό που κάνει στο βίντεο κατα 99% θα αρπάξει φωτιά το λάδι και ο αποροφητήρας 3) Τρίψιμο με πανί και οδοντόβουρτσα= καταστροφή του νομίσματος
Πάντα φιλικά Ηλίας
ΥΓ: Αν μπορείς βάλε φωτογραφίες από τα νομίσματα για να σου πούμε εάν αξίζει τον κόπο να τα στείλεις για καθαρισμό και πιστοποίηση.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Zafeiris
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο:
|
|
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 08, 2013, 10:37:42 μμ » |
|
όχι εδάξει δε θα τα τηγανίσω σκεφτόμουν να τα βάλω σε λάδι να μουλιάσουν για καμία εβδομάδα και απλά μετά με ένα πανάκι στα σημεία που έχει πράσινο. θα κάνω μια δοκιμή με αυτά που δε με νοιάζουν και επιτα στα αλλά κομάτια.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Zafeiris
Νέος
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο: