δεν το ξερω... αλλα το βρισκω πανεμορφο!!!
αναρωτιεμαι αν ειναι μεταλλιο... ή... καποιο ελληνικο....challenge coin!!!
τα challenge coins ειναι γνωστα απο τον Α παγκοσμιο πολεμο! ενας αμερικανος πιλοτος αξιωματικος... εφτιαξε μεταλλια για τον καθε ενα πιλοτο της μοιρας του... με το σημα πανω της μοιρας... ενας απο αυτους το εβαλε σε ενα δερματινο πουγκι και το κρεμασε στον λαιμο του! σε καποια αερομαχια.. πεφτει το αεροπλανο του πανω απο την γαλλια! τον συλλαμβανουν οι γερμανοι και του κρατανε ολα τα εγγραφα... φυσικα δεν πηραν αυτο που ειχε στο λαιμο του... τι να ειχε το πουγκακι;;
τον μετεφεραν σε ενα χωριο γαλλικο αλλα εκει ξεκινησε ενας βομβαρδισμος.. ο πιλοτος καταφερε και ξεφυγε.. αλλα σε λιγο επεσε στα χερια των ανταρτων! αυτοι φοβηθηκαν οτι ισως ειναι κατασκοπος.. και ο πιλοτος δες ειχε κατι να αποδειξει ποιος ηταν..... μεχρι που θυμηθηκε το μεταλλιο... το εδειξε και τον αναγνωρισαν! απο τοτε τα challenge coins βγαινουν σαν σουβενιρ, σαν φυλακτα.. οτι θες! καθε στρατοπεδο, πλοιο, μοιρα αεροπλανων... εχει το δικο της! εχω 2 μοντερνα αμερικανικα... και το ενα δεν ειναι και πολυ ευκολο...

εχω ενα αεροπορικης βασης.. και το δυσκολο μου ειναι απο το κεντρο υποβρυχιων στον ειρηνικο που εδρευει στην Ιαπωνια... (αμερικανικο ειναι!!), και ειναι σκαλισμενο πανω το ονομα της δημιουργου του μεταλλιου! μιλαμε για κουκλια!!
υπαρχουν και ελληνικου ενδιαφεροντος.. πχ.. της Σουδας!...
αναρωτιεμαι λοιπον... μην τυχον και περασε αυτο το εθιμο και στους ελληνες πιλοτους τον Β πακγοσμιο πολεμο.... ε.. δεν θα ειχαν και οι αγγλοι;; ετισ εφτιαξαν το σουβενιρ αυτο οι της 13ης μοιρας!
φυσικα ολο αυτο ειναι εικασια δικη μου.... μιας και δεν ξερω καν το τι ειναι αυτο! αλαλ ειναι πολυ ομορφο κομματι!!!