Ε κύριε πλακιωτη μου τα χαλάτε ,αλλά θα την κάνω την διευκρίνηση ...όταν εννοούμε πρωτάθλημα δεν εννοούμε αυτό σίγουρα...που παιζόταν σε 4 Κυριακές..
Για αρκετά μεγάλο διάστημα και ως το 1919 το ελληνικό ποδόσφαιρο υπαγόταν στον ΣΕΓΑΣ (τότε ΣΕΑΓΣ), στον οποίο ανήκουν και οι πρώτες συστηματικές ενέργειες για τη διοργάνωση πρωταθλήματος. Η προσπάθεια ευδοκίμησε το 1906 με τη διοργάνωση πρωταθλήματος στο οποίο συμμετείχαν οι Εθνικός Αθηνών, Πανελλήνιος και Πειραϊκός. Οι "ετήσιοι ποδοσφαιρικοί αγώνες", όπως αποκαλούνταν οι διοργανώσεις, είχαν τη μορφή τουρνουά που διεξαγόταν σε τρεις ή τέσσερις συνεχόμενες Κυριακές ανάλογα και με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Όλοι οι αγώνες διεξάγονταν στο Ποδηλατοδρόμιο στο Νέο Φάληρο, το μόνο ποδοσφαιρικό γήπεδο που υπήρχε τότε.
και βέβαια και λογικά όχι αυτό....το μίνι τουρνουά με 6-7 ομάδες.
Στις 14 Νοεμβρίου 1926 ιδρύεται η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και διοργανώνει το πρώτο επίσημο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα την περίοδο 1927-28, στο οποίο όμως δεν συμμετείχαν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Α.Ε.Κ. λόγω προστριβών με την Ε.Π.Ο.
Οι αρχικές διοργανώσεις γίνονταν με ομάδες της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αποκλείοντας τις επαρχιακές. Προηγουμένως διεξάγονταν τα τοπικά πρωταθλήματα των πόλεων και στην τελική φάση προκρίνονταν άλλοτε μόνο οι πρώτες, άλλοτε οι δύο ή οι τρεις πρώτες ομάδες. Στο πρωτάθλημα του 1938-39, το οποίο διεξήχθη σε δύο ομίλους, μετείχαν για πρώτη φορά και ομάδες εκτός Αθήνας-Θεσσαλονίκης (Δόξα Δράμας, Α.Ε.Κ. Καβάλας και Φίλιπποι Καβάλας). Η παρθενική παρουσία επαρχιακών ομάδων σε ενιαίο όμιλο Πανελλήνιου Πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκε το 1953-54 με τη συμμετοχή της Παναχαϊκής από τη Νότια Ελλάδα και της Νίκης Βόλου από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
Αλλά σίγουρα μιλάμε για αυτό..
Α΄ Εθνική
Αργότερα, η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA) απαιτεί από την Ε.Π.Ο. την καθιέρωση του πρωταθλήματος μέσω μίας ενιαίας, μόνιμης και εθνικής κατηγορίας στα πρότυπα των ανεπτυγμένων ποδοσφαιρικά χωρών, ώστε να συνεχίσει την πρόσκληση του πρωταθλητή Ελλάδας για συμμετοχή στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης. Το 1959-60 δημιουργείται η Α΄ Εθνική, υπό τη μορφή την οποία σε γενικές γραμμές διατηρεί έως σήμερα.
Επειδή μου αρέσει αρκετά να σερφαρω σε φόρουμ και site του Ολυμπιακού, το διάβασα και εγώ εδώ
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140303/ta-paramythia-gia-aittito-protathlimaτην δουλειά τους κάνουν όλοι και προσπαθούν να απαλύνουν εντυπώσεις ,και όπως και οι πολιτικές εφημερίδες και η ειδησιογραφια ,πρώτο μέλημα τους είναι να αποπροσανατολισουν τον κόσμο και ουδέποτε να τον ενημερώσουν ...
Σας έχω για εξαιρετικά νοήμων και αρκετά ενημερωμένο πάνω στην Ιστορία την ποδοσφαιρική και σίγουρα απλά δεν φιλτράρετε την πληροφορία.
25 αθλητικές μάλλον κάνετε πλάκα .... να κάτσω να μετρήσω?? Στο contra.gr που μπαίνω και διαβάζω πρωτοσέλιδα δεν είναι τόσες πολλές πάντως.