Σήμερα βρήκα σε προπώληση το 2ευρω του Αγίου Μαρίνου στα 34.90 ευρώ τη στιγμή που η επίσημη τιμή του (με τα μεταφορικά μέσα) είναι 19 ευρώ. Μιλάμε για κέρδη 85% και μάλιστα 3 μήνες πριν την έκδοση. Και νομίζω ότι αυτή είναι μία από τις καλές τιμές. Στο ebay θα είναι πάνω από 40. Τώρα φανταστείτε πόσο θα δίνουν το sede vacande!
Δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο κάποιος να πάρει σε προπώληση ένα νόμισμα με 125.000 τιράζ.
Οι τιμές των νομισμάτων του Σαν Μαρίνο από 2009 και μετά είναι στα 22-26Ε + μεταφορικά στο
Γερμανικό ebay...
Άσε που όποιος θέλει μπορεί να παραγγείλει και απευθείας από το Σαν Μαρίνο. Είναι γενικά ανοιχτοί σε
νέες εγγραφές.
Φέτος παρεμπιπτόντως το Σαν Μαρίνο το δίνει το 2Ε για 24Ε (μαζί με μεταφορικά).
Ήμουν σε μεγάλο δίλημμα να το πάρω απευθείας ή να περιμένω στο ebay.
Και κάτι άσχετο ένα καλό site για μέσες τιμές ανά εβδομάδα στο Γερμανικό ebay
(μόνο για νομίσματα 2Ε και 2Ε αναμνηστικά όμως) είναι
http://www.2euro-preise.de/2eur-preise-nach-laendern/san-marino/Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις για την λίστα.
α. Γαλλία - Πιερ ντε Κουμπερντέν έκδοση Ιούνιος - Αυτό είναι πολύ πιθανό το διόρθωσα.
β. Ιταλία - Βέρντι έκδοση Μάιος - (Αυτό δεν είναι σίγουρο...η ημερομηνία που έχω είναι η ημερομηνία
που αναφέρεται στον νόμο της Ιταλίας... τώρα αυτοί συνήθως βγάζουν πρώτα coincards και BU
και μετά κάποια στιγμή εμφανίζονται και τα μασούρια) Οπότε προς το παρόν το αφήνω ως έχει.
γ. Λουξεμβούργο - Αλλαγή φρουράς έκδοση Ιούνιος (εγώ για Τέλη το μήνα αρχές Απρίλη ξέρω - δεν έχω ακούσει κάτι άλλο- έχεις κάποια αξιόπιστη πηγή;)
δ. Αγ. Μαρίνος - τεμάχια 125 χιλιάδες (Αυτό είναι πολύ πιθανό (όπως πέρυσι) αλλά δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα) το άλλαξα.