αγαπητοι φιλοι υπαρχουν πολλων ειδων,τετοια αντικειμενα!οπως και τα χαρτοσημα που και αυτα ειχαν καποτε διαφορους σκοπους και διαφορετικες χρησεις.οπως επισης και τα λεγομενα παραβολα της εφορειας,κλπ.αυτα ειναι μονο για εξειδικευμενους συλλεκτες,και δεν υπαρχουν σχετικοι καταλογοι για συλλεκτες,αφου υπαρχουν πανπολλες ποικιλιες,κατα εποχη,αναγραφομενη αξια,κλπ.τωρα η συλλεκτικη τους αξια,ειναι περιπου οπως των τοκεν!αναλογως την προσφορα,την σπανιωτητα η ιδιαιτερωτητα!που ο εμπορος η ο πωλητης θα ζητησει και το αναλογο ποσο!παντως σαν συλλεκτικα αντικειμενα,λιγοι θα μπορουν να τα κοστολογησουν!χαιρετω,γιαννηςτ.
παραβολα εχω! οχι κατι ιδιαιτερο... ενα δραχμικο.. και μετα σε ευρω.. 50 λεπτα και 1 ευρω..δεν μπορω παραπανω....
εχω δημοσιου, χαρτοσημου (μονο το 50 λεπτα! δεν φερνουν του 1 ευρω εδω..), και του κτεο! μου λεπιπουν το αγωγοσημο (ειδος παραβολου ειναι... δεν αναφερομαι στα χαρτοσημα και δικηγοροσημα!), και αυτο του ΦΠΑ.. κατι τετοιο... που ειναι ακριβο! ξεκιναει απο 30 ευρω...
επισεις μου λειπει ενα παραβολο αστυνομιας... αυτο που πληρωνε καποιος για την αδεια κυκλοφοριας μηχανακιου καθε χρονο... τωρα το εκοψαν πια.. κριμα... ηταν νομιζω του μετοχικου ταμειου στρατου...
αν ξερεται κι αλλα.. θα ηθελα να μαθω... γιατι... σε μια συλλογη χαρτονομισματων... μπαινουν κι αυτα μεσα! ειναι δημοσιο χρημα! απλα τα εκδιδουν για να πληρωσεις στο κρατος.. και να εχεις και αποδειξη γι αυτο... (και να μην παρει τα φραγκα κανενα λαμογιο...
).