Βασιλη σου μεταφερω την απαντηση του πολυ καλου μου φιλου και πολυ καλου συλλεκτη απο το Λονδινο
-->
Για την 1880Μ "short tail",Spink S3857B. Υποτιθεται οτι ειναι "extremely rare".
Ομως οπως λεει και καποιος εδω στο Λονδινο,οι συλλεκτες της ειναι σπανιοτεροι. Παντως και συλλεκτης να βρεθει δεν θα πληρωσει πολλα για μια τετοια λεπτομερεια. Η αγορα επικεντρωνεται στην ποιοτητα κυριως και οσον αφορα τις ποικιλιες αυτες που εχουν γενικοτερο ενδιαφερον ειναι οι ευκολα αναγνωρισιμες και αποτυπωμενες στα βιβλια. Παραδειγμα η "Ansell",οι καθαρες overdates,οι ποικιλιες που εχουν προκυψει απο αλλαγη μητρας κατα λαθος κλπ. Ποικιλιες που δεν ειναι αμεσα η εστω ευκολα αναγνωρισιμες εχουν χασει το ενδιαφερον τους ακριβως γιαυτο.Επομενως δεν μπορω να δωσω τιμη ειδικα οταν δεν ξερω και την κατασταση.
O Chard εχει τιμες αστειες για τουριστες. £5000 για την 1891 short tail?
?? Πολυ γελασα. Τοσο εχει ας πουμε η 1917 London σε VF,aEF που ειναι σπανιοτατη,εχω να την δω 2-3 χρονια και υπαρχουν μονο 10-15 σε ολο τον κοσμο! Δεν υπαρχει ανθρωπος που θα δωσει αυτα τα λεφτα μην πιστευετε απατεωνες. Προσφερετε του £350 και το πιθανοτερο ειναι πριν προλαβετε να πατησετε "send" θα σας πει ναι!
#Αυτα φιλε ειναι μεταφρασμενα τα λεγομενα του φιλου μου και οτι καταλαβες καταλαβες