donsoc1
|
|
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 25, 2013, 06:49:51 μμ » |
|
Μακάρι να κάνω λάθος σε όσα πιστεύω..στο συμφέρον μου θα είναι να κάνω λάθος γιατί κυρίως γραμματόσημα μαζεύω και ποίος δεν θα ήθελε να αποκτήσει κάποια αξία στο μέλλον η συλλογή του..
Κρίμα για τον φίλο σου που δεν μπορεί να λάβει μέρος στη κουβέντα μας..οι γνώσεις του και οι απόψεις του θα ήταν πολύτιμες!
Διάβασα εδώ πως όταν βγάζει κάτι καλό η ΤτΕ γίνεται χαμός για το ποιός θα προλάβει να αγοράσει..στα ΕΛΤΑ αντίστοιχος χαμός από πότε έχει να γίνει;..νομίζω από την απόσυρση του Σαμπάνη το 2004.. και πριν από αυτό;
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
wavelet
|
|
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 26, 2013, 11:13:20 πμ » |
|
Θα ηθελα να πω και εγω καποιες σκεψεις μου για το γραμματοσημο με αφορμη τα γραφομενα του φιλου πιο πανω. Παρολλο που τα γραμματοσημα εχουν τιμες που ειναι τελειως απαξιωμενες σε σχεση με το παρελθον, πιστευω οτι τελικα αυτες οι τιμες που επικρατουν τωρα ειναι πιο φυσιολογικες σε σχεση με παλιοτερα. Και εξηγουμαι. Ας παρουμε τη σειρα της Δημοκρατιας που ειναι η πιο ακριβη σειρα του 20ου αιωνα σε τιμη καταλογου (2000 ευρω στον Καραμητσο, ενω στις δημοπρασιες του τα δινει απο 1000-1200 χωρις προμηθεια). Ο Καραμητσος γενικοτερα βεβαια ειναι πολυ πιο ακριβος σε σχεση με ebay. Ενα αντιστοιχο νομισμα 2000 ευρω, εχει πολυ μικρη αγορα, υπαρχουν ελαχιστα κομματια στην αγορα. Ομως μια σειρα δημοκρατιας την εχει ο Καραμητσος σχεδον σε καθε δημοπρασια του ασφραγιστη. Θελω να καταληξω πως η προσφορα γραμματοσημων ειναι πολυ πιο μεγαλη σε σχεση με τα νομισματα σε αντιστοιχης αξιας αντικειμενα. Θυμαμαι οτι ολοι οι καταλογοι, Ερμης, Hellas κλπ, ανεβαζαν καθε χρονο τις τιμες σε εξωπραγματικα επιπεδα. Φτανει κανεις να δει τις σειρες του 50, ολες ειναι ανω των 100 ευρω, η σειρα του 50 του Απ.Παυλου στα 300 τοσο ευρω, το ιδιο η ανασυγκροτηση, ενω στο ebay προσφατα δε κλεινουν ουτε 60-70 ευρω. Το ιδιο και με τις κεφαλες Ερμη, τεραστια προσφορα. Αρα 2 τινα υποθετω οτι συμβαινουν. Ειτε οι συλλεκτες γραμματοσημων ειναι πολυ περισσοτεροι απο τους αντιστοιχους με νομισματα (παρολλα αυτα ομως δεν ειναι ενεργοποιημενοι οπως οι νομισματαδες, δεν εχουν φορουμ, ειναι γενικως αφαντοι), ειτε οι τιμες ανεβηκαν εικονικα απο 2-3 μεγαλους οικους στην Ελλαδα. Ισως η κριση φερει ισορροπια στις τιμες. Αν καποιος θελησει να αγορασει ενα σπανιο νομισμα του Οθωνα ή του Γεωργιου, πρεπει να περιμενει καιρο να βγει και θα χτυπηθει παρα πολυ οταν βγει.Ομως στον Καραμητσο καθε μηνα (σχεδον) βγαινουν ολα τα ελληνικα γραμματοσημα -εκτος πολυ σπανιων ποικιλιων κλπ-. Δε ξερω αν εχω δικιο στους παραπανω συλλογισμους μου, θα θελα και τη γνωμη σας.
Σίγουρα τα γραμματόσημα έχουν τη μεγαλύτερη πτώση συγκριτικά με τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα. Εγώ είμαι συλλέκτης και όχι πωλητής. Σίγουρα θα ήθελα στο μέλλον η συλλογή μου να πάρει κάποια αξία αλλά τώρα είναι η καλύτερη εποχή για κάποιον να αγοράσει κομμάτια που σε άλλες εποχές δεν θα μπορούσε (αν φυσικά μπορεί να διαθέσει κάποια χρήματα). Η σειρά της Δημοκρατίας που αναφέρεις στις Δημοπρασίες του Καραμήτσου (€1100, χωρίς προμήθεια και μεταφορικά) πρέπει να είναι η ίδια αφού παραμένει απούλητη, έτσι δεν είναι; Επίσης μια σειρά πουλάει και ο Βλαστός στο ebay σε χαμηλότερη τιμή στα $1400 (περίπου €1040) και απο ότι βλέπω ούτε αυτή πουλιέται. Αλλες δεν έχω δεί. Ισως σε κάποια απο τα γνωστά συλλεκτικά μαγαζιά στη Αθήνα αλλά εκεί οι τιμές θα είναι πολύ υψηλότερες. Δε πιστεύω ότι κυκλοφορούν πολλές τέτοιες σειρές στην αγορά, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης αυτοί που θα ήθελαν να αποκτήσουν κάποιες σπάνιες σειρές ευελπιστούν ότι οι τιμές θα πέσουν και άλλο. Εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, άρχισαν με τα γραμματοσημα και τα τελευταία 1-2 χρόνια ασχολούμαι επίσης με νομίσματα και χαρτονομίσματα (ελληνικά και κυπριακά). Ομως τα γραμματόσημα είναι η πρώτη αγάπη (έρωτας) οπότε δεν ξεχνιέται! Απο το 1924 μέχρι το 2001 τα ελληνικά τα έχω όλα (σε u/m - με οδόντωση, κανονικά και αεροπορικές σειρές)), εκτός της Δημοκρατίας, όπως και τα κυπριακά, απο το 1924 μέχρι σήμερα. Πιστεύω ότι η τιμή της Δημοκρατιας θα πέσει και άλλο στα επόμενα 1-2 χρόνια, αλλά όχι δραματικά. Οπότε το τελευταίο διάστημα αμφιταλαντεύομαι αν πρέπει να την αγοράσω.... Απο την άλλη μεριά τα κυπριακα γραμματόσημα δεν έχουν την ίδια πτώση, αναφέρομαι σε αυτά πριν το 1960 και ακόμη περισσότερο αυτά πριν το 1938. Εχουν υψηλές τιμές, υπάρχει ζήτηση και αυτό φάνηκε και στη τελευταία δημοπρασία του Ηλία Κυνηγάρη (eliastamps) το Δεκέμβριο στη Λεμεσό. Επίπλεον, σειρές πρίν το 1924 δεν βρίσκονται εύκολα και αν βρεθούν κοστίζουν πάρα πολύ (απο δική μου έρευνα).
|
|
|
Καταγράφηκε
|
I scream, you scream, we all scream, for ice cream.
|
|
|
chrysos
Χάλκινο μέλος
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο:
Παλιά Καραβάνα
|
|
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 26, 2013, 12:33:48 μμ » |
|
Δυστυχώς φίλοι μου, το γραμματόσημο έπαθε το μεγαλύτερο στραπάτσο με την κρίση. Δείτε πόσο πουλήθηκε η σειρά της Δημοκρατίας, http://www.ebay.com/itm/181039662980?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649Από τον ίδιο την αγόρασα εγώ πριν ενάμιση χρόνο 900 εύρο !! Δείτε επίσης πόσο θα πουληθεί ολόκληρη συλλογή της Αυστραλίας, εάν βγάλουμε τα ταχυδρομικά και τις προμήθειες μένουν καθαρά 220 εύρο. http://www.ebay.com/itm/170977180339?ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1558.l2649 Για οπίων ενδιαφέρετε, πουλάω τις σειρές του 1927 Ναβαρίνου. και 1930 Ανεξαρτησίας, και οι δυο ΜΝΗ XF προς 90 εύρο η μια. Επίσης υπάρχουν, πολλές σειρές προ του 1960 σε καλές τιμές.
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 26, 2013, 12:45:18 μμ από chrysos »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
chrysos
Χάλκινο μέλος
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο:
Παλιά Καραβάνα
|
|
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 26, 2013, 03:16:25 μμ » |
|
Στο ebay έχεις δυο δυνατότητες ακύρωσης της δημοπρασίας, αυτές είναι οι εξής.
1ον μπορείς 12 ώρες προτού λήξη η δημοπρασία να την ακυρώσεις, έστω και αν είναι χτυπημένη.
2ον εάν είναι χαμηλό το χτύπημα, βάζεις κάποιων δικό σου και το χτυπά εκεί που θέλεις εσύ, εάν το κερδίσει ο βαλτός, τότε ο πωλητής έχει τη δυνατότητα πάλι να την ακυρώσει, στέλνοντας ένα μήνυμα αποδοχής του αιτήματος στον πλειοδότη. Φυσικά αφού είναι βαλτός δέχεται το αίτημα με χαρά, και έτσι δεν πληρώνουμε προμήθειες, δηλαδή ούτε γάτα ούτε ζημία.
Πάντως ο συγκεκριμένως πωλητής είναι μεγάλος κομπιναδόρος, κάποια άλλη φορά θα σας εξιστορήσω μια κομπίνα που μου έκανε, όπως και σε άλλους, και θα σας σηκωθούν οι τρίχες της κεφαλής.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
heretic77
|
|
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 26, 2013, 03:38:26 μμ » |
|
Κριμα παντως γιατι ειναι επωνυμος και δε θα επρεπε να κανει τετοια...εγω εχω γυρισει πισω αρκετα γραμματοσημα αλλα τουλαχιστον παντα μου τα αλλαζε.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
heretic77
|
|
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 26, 2013, 03:53:56 μμ » |
|
Ουσιαστικα στο γραμματοσημο ειναι αυτοι οι 2 παικτες, ο Καραμητσος και ο Βλαστος, ειναι λιγο μονοπωλιο η κατασταση. Γι αυτο που λες, περιμενω στο μελλον να μας πεις για την κομπινα..
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
chrysos
Χάλκινο μέλος
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο:
Παλιά Καραβάνα
|
|
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 26, 2013, 04:07:17 μμ » |
|
Επειδή για να περιγράψω την κομπίνα, θα χρειαστούν δυο σελίδες, πάρε με τηλέφωνο να σου την εξιστορήσω #############
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 27, 2013, 09:39:24 πμ από epop »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
donsoc1
|
|
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 26, 2013, 07:39:17 μμ » |
|
Είναι λίγο ειρωνικό ότι ίσως η καλύτερη συζήτηση στους μήνες που είμαι στο στέκι για τα γραμματόσημα να γίνεται στη γενική συζήτηση για τα νομίσματα! Η πολιτική του ebay είναι να προστατεύει τον αγοραστή.Στις 70 κάτι αγορές που έχω κάνει στο ebay της έχω κάνει με συναλλαγές εντός αυτού..νιώθω εξασφαλισμένος έτσι και μέχρι στιγμής πρόβλημα δεν είχα κανένα. Από τον συγκεκριμένο πωλητή είχα αγοράσει στο παρελθόν.Προσωπικά δεν είχα κανένα πρόβλημα και τις τιμές του τις θεωρώ λογικές.Βέβαια η πείρα μου δεν είναι μεγάλη και οι αγορές μου ήταν μικρής αξίας.5-15 ευρώ η καθεμία.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
wavelet
|
|
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 26, 2013, 09:44:21 μμ » |
|
Ουσιαστικα στο γραμματοσημο ειναι αυτοι οι 2 παικτες, ο Καραμητσος και ο Βλαστος, ειναι λιγο μονοπωλιο η κατασταση. Γι αυτο που λες, περιμενω στο μελλον να μας πεις για την κομπινα..
Καλημέρα φίλοι μου. Εχω μια απορία. Ο συγκεκριμένος πωλητής που αναφέρει ο κ. Νίκος (kirotheodore) είναι ο Βλαστός; Γιατί εχώ δει και άλλο πωλητή στο ebay με το όνομα του Βλαστού, αν και προσωπικά είχα σχηματίσει την εντύπωση οτι πρέπει να ειναι το ίδιο άτομο. Απο το συγκεκριμένο πωλητή δεν έχω αγοράσει ποτέ. Παρακολουθώ τις δημοπρασίες που ανεβάζει στο ebay, όσο μπορώ (αν και αυτή της Δημοκρατίας μου δίεφυγε) και κάνω μια έρευνα αγοράς. Πράγματι όλες οι σειρές που ανεβάζει ειναι απο τις θεωρητικά ακριβές και σε γενικές γραμμές πωλούνται σε πολυ χαμηλές τιμές. Ποια ειναι όμως η κατάσταση τους; Οπως βλέπω απο τις φωτογραφίες, η γόμμα πολλών γραμματοσήμων δεν είναι καλή και πολλές φορές υπαρχουν και παράξενα στίγματα. Βέβαια μπορεί να είναι της φωτογραφίας αλλά θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας αφού εσείς έχετε αγοράσει. Προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να αγοράσω στη κατάσταση που θέλω παρά να κερδίσω κάτι που οταν το παραλάβω θα απογοητευτώ και θα πρέπει να αρχίσω τη διαδικασία επιστροφής την οποία δεν επιθυμώ. Ευχαριστώ.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
wavelet
|
|
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 26, 2013, 09:54:33 μμ » |
|
Επειδή για να περιγράψω την κομπίνα, θα χρειαστούν δυο σελίδες, πάρε με τηλέφωνο να σου την εξιστορήσω. 2108628808
Και εγώ θα ήθελα παρά πολύ να μάθω κ. Νίκο, αλλά δυστυχώς λόγω διαφορά ώρας (είμαι Αμερική) δεν μπορώ να σας τηλεφωνήσω. Ειναι καλό να μαθαίνονται αυτά τα πράγματα για ξέρουμε με τι άτομα συναναστρεφόμαστε (μέσω των αγορών μας) ώστε να τα αποφεύγουμε. Να μαθαίνουν και οι νέοι συλλέκτες ώστε να είναι προσεκτικοί με τις συναλλαγές τους.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
chrysos
Χάλκινο μέλος
Αποσυνδεδεμένος
Φύλο:
Παλιά Καραβάνα
|
|
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 26, 2013, 10:09:45 μμ » |
|
Εάν κάνεις αγορά από τον συγκεκριμένο πωλητή μέσο ebay, ουδέν πρόβλημα είναι άψογος, εκτός ebay υπάρχει το πρόβλημα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
wavelet
|
|
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 26, 2013, 10:28:31 μμ » |
|
Τελικά την αγόρασε κανείς ή ο πωλητής την αγοράζει ο ίδιος μέσω άλλου αφού δεν πιάνει τα χρήματα που υπολογίζει; Εγώ ενδιαφέρομαι για τη σειρα της Δημοκρατιασς. Αν την έχει κανείς σε άριστη κατάσταση, και την πουλάει γύρω στα €700 ευρώ μπορώ να την αγοράσω. Πάντως θέλω να είμαι αισιόδοξος. Η οικονομική κρίση που ζούμε, εκτός απο τα προβλήματα που δημιουργεί στη καθημερινότητα όλων μας, διορθώνει πολλές στρεβλώσεις που υπήρχαν στην αγορά, διορθώνει τιμές και σε τελική ανάλυση, οταν περάσει αυτή η κρίση, τα πράγματα θα σταθεροποιηθούν. Σίγουραν όσοι αγόρασαν σε υψηλές τιμές στο παρελθόν θα έχουν χάσει μέρος των χρημάτων τους (και εγώ μεταξύ αυτών για μερικές σειρές που τις έχω αγοράσει ακριβά) κάποιοι άλλοι θα κερδίσουν αφού αγόρασαν τώρα που οι τιμές έχουν πέσει (και έχω έχω αγοράσει κάποιες σειρές σε χαμηλές τιμές - πάντα σε σχέση πριν τη κρίση). Στο τέλος αυτό που πάντα μένει είναι η αγάπη μας για το συλλεκτισμό, ανεξαρτήτως αν χάνουμε ή κερδίζουμε (απο οικονομικής άποψης).
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
donsoc1
|
|
« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 26, 2013, 10:46:59 μμ » |
|
Συμφωνώ κάποια πράγματα δεν μετριούνται με χρήματα..και να μη ξεχνάμε πως η κρίση κρύβει και ευκαιρίες.. Να ρωτήσω κάτι άσχετο;τι προβλέπετε για τις σειρές των τελευταίων ετών;αληθεύει πως τα ΕΛΤΑ μετά απο 5 χρόνια καταστρέφουν τα απούλητα γραμματόσημα (αναφέρομαι στις αναμνηστικές σειρές)..λέτε να γίνουν υπερσπάνια στο μέλλον;
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|