Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Δεκέμβριος 21, 2025, 12:10:42 πμ
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: 50 λεπτα 1973 Β σφαλμα  (Αναγνώστηκε 255 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
KOSTAS17
Χάλκινο μέλος
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Προφίλ
« στις: Δεκέμβριος 17, 2025, 11:10:53 πμ »

Σημερα σας παρουσιαζω ενα ομορφο σφαλμα της συλλογης μου σε πενηνταλεπτο του 1973 Β.
Στην ημερομηνια αναμεσα απο 7 και το 3 υπαρχει επιπλεον μεταλλο το οποιο φαινεται ως τελεια και η τελικη εμφανιση να ειναι ως 197.3
Δεν γνωριζω αν εχει παρατηρηθει ξανα τετοιο σφαλμα στη συγκεκριμμενη ημερομηνια,το θεωρω ομως ως πολυ σπανιο και ομορφο,αν και το νομισμα δεν ειναι σε ακυκλοφορητη κατασταση.
Πειτε μου τις γνωμες σας για το σφαλμα και αν αξιζει να σταλει για πιστοποιηση σφαλματος.
Κωστας
Καταγράφηκε
KOSTAS17
Χάλκινο μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 17, 2025, 11:22:54 πμ »

Επιπλεον οπως φαινεται και στις φωτο λειπει η τελεια στο Ι ΣΤΙΝ,οποτε εχουμε και ποικιλια ταυτοχρονα.
Καταγράφηκε
KOSTAS17
Χάλκινο μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 19, 2025, 08:22:13 πμ »

Καλημερα.
Καποιος που να εχει αποψη για το συγκεκριμμενο νομισμα?
Θα εκτιμουσα πολυ τις απαντησεις σας.
Κωστας
Καταγράφηκε
gemuncey23
Χρυσό μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 19, 2025, 11:55:57 πμ »

Αν πράγματι η εικονιζόμενη σκούρα κουκκίδα είναι επιπλέον μέταλλο από κατασκευής, ενδεχομένως να υπάρξει ένα μικρό συλλεκτικό ενδιαφέρον, για κάποιον -εκτός από εσάς- που ασχολείται με τυχαία μη συστηματικά σφάλματα.

Άποψη μου είναι ότι δεν θα ωφελήσει περαιτέρω η πιστοποίηση. Απλώς θα επιβαρυνθείτε τα σχετικά έξοδα.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 19, 2025, 11:58:56 πμ από gemuncey23 » Καταγράφηκε
KOSTAS17
Χάλκινο μέλος

Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 19, 2025, 03:31:36 μμ »

Αγαπητε Στελιο (αν θυμαμαι καλα οτι ειναι το μικρο σας)σας ευχαριστω για την απαντηση σας.
Θα ηθελα να διευκρινισω οτι και εγω ειμαι λατρης των σφαλματων και ποικιλιων και διαθετω πλεον των 200 σε ελληνικα νομισματα.
Επισης οτι δεν με ενδιαφερει η μεταπωληση αυτων αλλα ο εμπλουτισμος της συλλογης μου με νεα.
Το συγκεκριμμενο το κατεχω πλεον των 50 ετων,οταν το φυλακισα σε καρτονακι με το που επεσε στα χερια μου ,διχως τοτε να εχω καμμια γνωση για σφαλματα η ποικιλιες στα νεωτερα ελληνικα νομισματα.
Εκεινο που ζητω ειναι μια οσον το δυνατον τεκμηριωμενη απαντηση απο ειδικους των σφαλματων για το αν ειναι η οχι σφαλμα.
Για τη πιστοποιηση με ενδιαφερει μονο η αναφορα του σφαλματος και οχι η οπιαδηποτε υπεραξια μπορει να αποκτησει αν και εφοσον πιστοποιηθει σαν σφαλμα.
Εγω που εχω το νομισμα στα χερια μου,πιστευω οτι ειναι σφαλμα.Οι φωτο που εστειλα ειναι κακες και το αδικουν,δεν εχω τη δυνατοτητα ομως για καλυτερες.
Σε ευχαριστω και παλι για την σεβαστη απαντηση σου.
Κωστας
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε:  

advertisement