Οχ Κώστα θέλω μασούρια με δεκάρες και εικοσάρες του 1964, δεν ξέρω πως θα τις βρεις ...βγάλε πόρτες, παράθυρα, περτσίνια και δεν ξέρω τι άλλο...αλλά βρες μου...Λοιπόν και εγώ από μικρός θυμάμαι μια ξύλινη καρότσα από τρακτέρ την είχαν γεμίσει με 10λεπτα και 20λεπτα - δεκάδες ή εκαντοντάδες-, όταν πήγα μετά από χρόνια να δω ημερομηνίες -είχα αρχίσει στο μεταξύ να συλλέγω νομίσματα- είδα ότι ήταν κομμάτια του 1959,64,66,69.
Τώρα όσον αφορά στο πόσο θα έκαναν Κώστα εσύ ξέρεις πολύ καλά, βάλε 50 κομμάτια επί 20 Ε χοντρικά και βγάζεις το ποσό.
Αυτό ισχύει και για τα απλά νομίσματα. Ο χρόνος περνά και κάποια νομίσματα και γενικώς κάποια αντικείμενα, που τα θεωρούμε σήμερα 'εύκολα' και δεδομένα, κάποια στιγμή αποκτούν συλλεκτική αξία. Μην κοιτάτε τις παρούσες συνθήκες να κοιτάτε και λίγο μπροστά.
Αναφέρω συχνά το παράδειγμα με τα δεκάδες μασούρια 10 και 20 λεπτά 1964, που αγόραζε ο πατέρας μου και παππούς μου στο ξυλουργείο, για ροδέλες και σφήνες στα εξωτερικά κουφώματα, επειδή χρειάζονταν μικρή και μεγάλη διάσταση και δεν οξειδώνονταν.
Ένα μασούρι με 50 10άρες είχε 5 δραχμές, με 50 20άρες είχε 10 δραχμές.
Σήμερα άραγε πόσο θα πωλούνταν 100 τέτοια νομίσματα ;
Κάντε έναν μετριοπαθή υπολογισμό και θα εντυπωσιαστείτε.
τι επαιξε με τα μασουρια αυτα??γιατι χαθηκα λιγο..