Ουτε το δίφραγκο αλλά ούτε και το 20ρικο του 1960 είναι μοναδικά, είναι γνωστα τουλάχιστον 4 απο το καθένα σε σοβαρες συλλογες,το δίφραγκο πουλήθηκε και μονο του χωρίς την χρυσή δραχμη και είναι ενας σοβαρός λόγος να μην πάει πάρα πολύ ακριβά.
Έχεις δεί κανένα άλλο χρυσό 2 δρ 1915 δοκίμιο να δημοπρατηθεί επίσημα σε οίκο τα τελευταία 30 χρόνια? Άν έχεις δεί ενημέρωσέ με. Εγώ που ασχολούμαι κι έχω αρχείο δεν έχω δεί. Επομένως αν και έχουν μιντάζ 4 όπως λές και τ'άλλα 3 είναι σε συλλογές σοβαρές δημοπρατικά 1η φορά τώρα κάνει εμφάνιση. Άν το χεις δεί να δημοπρατείται παλαιότερα ενημέρωσέ με . Με δεδομένο αυτό ότι δηλαδή δεν το χω ξαναδεί να δημοπρατείται το αποκάλεσα μοναδικό. Πιο σωστά έπρεπε να πω ότι 1η φορά δημοπρατήθηκε επίσημα στην ιστορία ζωής του νόμισμα.
Το 20 χρυσό δρ 1960 το χεις δει ποτέ να δημοπρατείται επίσημα σε οίκο? Άν το χεις δεί ενημέρωσέ με και γι αυτό . Άλλο το μιντάζ και άλλο πόσα είναι διαθέσιμα ή δημοπρατούνται. Αυτά είναι νομίσματα πρωτάρια στις δημοπρασίες και η τιμή που έπιασε το 2 δρ 1915 είναι εξαιρετικά χαμηλή για την σπανιότητα που χει. Κάτι άλλο που δεν κατάλαβα είναι γιατί πρέπει να χει μεγαλύτερη αξία αν δημοπρατηθεί πακέτο με τη δραχμή 1915 τη χρυσή? Εννοείς σετ? Κυκλοφόρησε ποτέ σετ επίσημα με αυτά τα δοκίμια και δεν το ξέρω? Monnaie de Paris set? Ενημέρωσέ με . Ευχαριστώ.
Φίλτατε, καταρχάς να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ε.Χ.Ν έχει δίκιο. Τα νομίσματα υπάρχουν και δεν είναι μοναδικά. Επίσης τα νομίσματα βρίσκονταν "αποσπασματικά" σε κάποια συλλογή. Εννοώ ότι για το 1869 υπάρχει σειρά με 5, 10 και 20 δραχμές. Έχω πιάσει τουλάχιστον δυο σειρές στα χέρια μου και τη μία μπορείς να την αναζητήσεις στη PCGS όπου μερικοί τρελλαίνονται για show off.
Όσον αφορά εάν έχει βγει σε δημοπρασία το νόμισμα στο παρελθόν, (δεν ξέρω τι μπορεί να αποδεικνύει αυτό) ήδη στη δημοπρασία της εταιρείας αναφέρει:
Ex Hans Schulman auction, 24-26 October 1963, lot 1200 (described as ‘unique’) and Spink auction 5, 17 May 1979, lot 254.
This coin still appears to be the only recorded specimen
Δηλαδή ΔΥΟ και μία αυτή τρεις δημοπρασίες με το ίδιο νόμισμα. Πολύ προσεκτικά λοιπόν αποφεύγει, (πολύ σωστά) να αναφέρει άμεσα ότι είναι μοναδικό, κρατώντα "πισινή".
Είμαι σίγουρος, εάν ψάξεις και εσύ θα βρεις μπόλικες δημοπρασίες που έχουν βγει τα νομίσματα της δημοπρασίας.