το να βαλεις σε κουτι δυο τετοια κερματα απο αποψη οικονομικη και με σκοπο το κερδος ειναι λαθος κινηση απο την οποια θα χασεις χρηματα. Ομως πολλες φορες σαν συλλεκτες εν γνωσει μας πεταμε λεφτα απο το παραθυρο.Αλλωστε το να μαζευεις παλια κερματα για τους περισσοτερους ανθρωπους ειναι πεταμενα χρηματα ουτως ή αλλως. Εγω πρωτος το εχω κανει πολλες φορες εν γνωσει μου.γιατι γουσταρω να εχω σλαμπαρισμενη μια σειρα. Ετσι εχω πληρωσει σλαμπαρισμα σε κερμα 10 ευρω.Γουστο μου και καπελο μου.Δεν περιμενω ποτε αν χρειαστει να τα πουλησω να συμμεριστει και αλλος την δικη μου τρελλα.
Καποτε ειχα δει σε δυνατο ελληνα συλλεκτη που τα εχει παρατησει τωρα, να εχει την δεκαρα του 1882 σε ολους τους βαθμους απο XF45 εως ms64.Tου αρεσε να βλεπει την αλλαγη των καταστασεων σ αυτο το νομισμα.Ικανοποιησε την τρελα του με λιγα κατοσταρικα του ευρω αφου ειχε το ιδιο νομισμα σε 9 διαφορετικα σλαμπ.Και εγω εχω κερμα ιδιο σε ms62,ms63 και ms64. To ομολογω ομως οτι μ αρεσει να τα βλεπω οταν ανοιγω το αλμπουμ διπλα διπλα.
Αυτό ακριβώς είναι ο συλλεκτισμός. Σκοπός είναι να παρέχει ευχαρίστηση και όχι κέρδος.