Η παρακάτω παράθεση είναι μήνυμα στο θέμα
https://steki-syllekton.gr/index.php?topic=15307.msg530629#msg530629ΚΥΡΙΕ Σταματοπουλε Γιωργο ,το ωραιοτερο νομισμα που εχω δει ποτε ειναι Λεωνιδας ,μπραβο μπραβο μπραβο.Το αναφερω σε αυτο το θεμα με τον Αριστοτελη για να σας παρακινησω να συνεχισετε να μας δινεται πληροφοριες για την πανεμορφη δουλεια σας.
Η μεγάλη διαφωνία μου επί του Νομισματικού Προγράμματος 2020 είναι ότι τα δύο μεγάλα ασημένια νομίσματα θα έπρεπε να απεικονίζουν παραστάσεις των αντίστοιχων μαχών.
Καταρχάς επειδή ο Σταματόπουλος – δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία – θα παρέδιδε μαθήματα καλλιτεχνίας.
Δεύτερον και κυριότερο, επειδή
Λεωνίδας και Θεμιστοκλής θα έπρεπε να τιμηθούν εν ευθέτω χρόνω ο καθένας με το δικό του ζεύγος χρυσού-ασημένιου, όπως όλοι οι μεγάλοι Αρχαίοι μας. Αν και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, νομίζω ότι η φετινή επιλογή αποκλείει οριστικά να δούμε κάτι τέτοιο και θα είναι λυπηρό να απουσιάζουν αυτοί οι ήρωες της Ελλάδας (αλλά και σύμβολα ολοκλήρου του Δυτικού Πολιτισμού) από την κορυφαία σειρά της Τράπεζας της Ελλάδος.
Βέβαια, από την ανακοίνωση του προγράμματος μέχρι σήμερα, δεν επισήμανε κάνεις αυτό το σημείο (προς μεγάλη μου έκπληξη), οπότε ίσως να είμαι ο μόνος με αυτή την άποψη.
Υστερόγραφο: Αναρωτιέμαι τι πωλήσεις θα έκανε το χρυσό του Λεωνίδα εκείνη την υποθετική χρονιά και πού θα σκαρφάλωνε η αξία του… Να ήταν άραγε η δική μας Una; Πέραν τούτου, θα διαφήμιζε και την υπόλοιπη σειρά των Αρχαίων στο εξωτερικό. (Αναφέρομαι ειδικά στον Λεωνίδα γιατί αυτός είναι γνωστότερος στο εξωτερικό λόγω Hollywood).