Αυτό που έχει σημασία να κατανοήσει κανεις φίλε noobcollector αλλά και οι υπόλοιποι είναι ότι οι πίνακες αυτοί είναι υποκειμενικοί και βγαίνουν μέσα από την πολύχρονη πορεία και εμπειρία του καθενός στην νομισματική. Δεν είναι νόμος του κράτους και φυσικά αποτελεί δικαίωμα του καθενός τι πιστεύει και τι καταλαβαίνει. Θα παρατηρήσεις πχ ότι ο δικος μου (που από την αρχή τον ονόμασα «προσωπική κλίμακα») είναι κατά τι πιο συντηρητικός από αυτόν του chard παρόλα αυτά τόσο εσυ όσο και ο gemuncey23 υιοθετείτε αυτόν του chard που ακόμα και αυτος ομως το ms60-61 το αντιστοιχεί με gef αλλά το παραβλέπετε ισως γιατί δεν ταιριάζει με τα επιχειρήματα σας. Δικαίωμα σας. Δικό μου δικαίωμα να χρησιμοποιώ τον δικό μου και με βάση αυτόν εγραψα παραπανω ο,τι εγραψα.
Παρατήρησε επισης ότι καμία κλίμακα δεν μπορεί να έχει εφαρμογή σε όλα τα νομισματα το ίδιο ούτε σε όλους τους τύπους νομισμάτων το ίδιο και θα παρατηρήσεις πχ ότι το σημειώνω αυτό στην δικη μου κλίμακα «εξαρτάται από το νομισμα».
Μα εγώ δεν πήρα κάποια θέση, ούτε προέβαλα κάποιο επιχείρημα.. Εγώ λόγω άγνοιας ρώτησα και προσπαθώ να μάθω από τις απαντήσεις σας. Το είδα το gEF για τα ms60-61 και απλά είπα ότι στο παράδειγμα έχουμε ms62, δεν απέρριψα την λογική σου..
Φιλικά, Νίκος
Νίκο ,αγόραζε τα εύκολα απο MS63 και πάνω.
Στα δύσκολα βάζεις και αου.
Στα σπάνια βάζεις ότι βαθμό βρίσκεις διαθέσιμο.
Αγοράζοντας πιστοποιημένα δεν σου φορτώνουν καθαρισμένα και γενικά προβληματικά νομίσματα .
Τα μς60 και μς61 σίγουρα δεν ειναι αυτά που ονομάζονται στην Ευρώπη ακυκλοφόρητα .