μα γιατι να βλεπετε το νομισμα μονο σαν αξια;; το νομισμα δεν ειναι μονο το ποσο κανει αν το πουλησεις!
το νομισμα ειναι για την ιστορικη περιοδο που αντιπροσοπευει! ειναι πολλα αλλα δεν ειναι μονο η αξια!
μηδαμινη αξια ως προς ποιον;; ως προς τον εμπορο; ως προς αλλους συλλεκτες;; την συλλογη την κανεις για παρτι σου ή για αλλους; αν την κανεις για να την δειχνεις σε αλλους και να κορδωνεσαι... το καταλαβαινω αλλα δεν ειναι ολοι οι συλλεκτες ετσι! πολλοι δεν μιλανε καν για το τι εχουν ή δεν δειχνουν τι εχουν... απλα γιατι δεν θελουν ή δεν το χρειαζονται! ξερεις τι μου θυμιζει αυτο; το στυλ.. να λεει η μια φιλη στην αλλη τι να φορεσει για να ειναι οκ... μεσα στο σπιτι της και να μην κοιταει τι την βολευει και την ευχαριστει εκεινη...
αναφερεσαι για βαθος χρονου... μα οι τιμες αλλαζουν ραγδαια! για σκεψου να γινει ενα μπαμ με τα πολυτιμα μεταλλα και ελα να μου πεις αν θα εχεις πεσει μεσα στις προβλεψεις σου για να παρεις σε βαθος χρονου...
αναφερομαστε σε συνθηκες καταρευσεις γιατι αυτο ζουμε τωρα και θα αργησουμε πολυ να βγουμε απο αυτη την κατασταση! ασε το τι λενε οι πολιτικαντηδες για να μας κοιμηζουν και να τους ψηφιζουμε! το ποιο πιθανο ετσι που ειναι τα πραγματα... οι γενια που τωρα ειναι τριανταρηδες.. σαν εμενα.. να μην προλαβουμε να δουμε ξανα καλες μερες.. ή να τις δουμε οταν θα ειμαστε συνταξιουχοι.. ανευ συνταξεως... αν ζουμε μεχρι τοτε....
σε ομαλη περιοδο γιατι να πουλησεις την συλλογη σου;; σε κατασταση αναγκης μονο... και μην νομιζεις οτι θα την πουλησεις οσα εδωσες! στις δυσκολες περιοδους που εχεις βιοποριστικο προβλημα το καταλαβαινω... σε καλους καιρους μονο για καποιο προβλημα υγειας ή κατι επειγον... και τοτε δεν θα καθησεις να πεις ... αυτο ειναι ΜΣ64 και δεν το δινω κατω απο 400 ευρω πχ; εχω δει παλαιωτερα να δινουν νομισματα οσο οσο για μερικα χρηματα και μαλιστα και μεσα στο ιντερνετ.. και ελληνες μαλιστα.. νομιζω ενας προσφατα σχετικα εψαχνε απεγνωσμενα να δωσει λογο αναγκης 2 νομισματα χρυσα των 100 κορωνων αυστριας, και δεν μπορουσε και τα σκοτωσε στην τραπεζα σαν χρυσο μονο... 800 ευρω ή και λιγοτερα.. δεν θυμαμαι...
γιατι... ακομα κι εκει... οποιοδηποτε χρυσο εκτος λιρων... σαν χρυσο το παιρνουν... βρε δεν παει να ειναι το υπερσπανιο;; αμφιβαλλω αν ακομα και τα ελληνικα αν τα δωσεις θα σου πουνε παραπανω... μωρε εδω σε κλεβουν στις παλιες λιρες και χωρις να τις ζυγισουν τις βγαζουν ελλιποβαρεις! αυτα τα εχω διαβασει και εδω! κανω λαθος;
οντως τις τιμες που βλεπεις τις ανεβαζουν πολυ οι ελληνες οταν θελουν κατι.. αλλιως...
ναι.. υπαρχουν ελληνες στο εξωτερικο και καλοι συλλεκτες.. αλλα ποσοι ειναι;;; κι... οπως εδω αν παρουμε κατι πολυ φτηνα... πανυγιριζουμε... ετσι κι αυτοι... θα αγοραζουν φτηνα! τι παει να πει;; οτι επειδη ειναι ελληνες θα τα παρουν ακριβα;; και ξενοι υπαρχουν.. αλλα και αυτοι θα τα παρουν οσο ποιο κατω μπορουν! εδω οταν πηγαν κρητη σηκωσαν σχεδον ολα τα ταληρα τα ασημενια.. με τι τα πηραν;; με ενα κομματι ψωμι κι αν! μετα απο χρονια αρχισαμε να παιρνουμε καπποια πισω... σαν συλλεκτες... (μου εχουν πει αυτη την ιστορια.. ελπιζω κρητες φιλοι να μας πουν το ποσο αληθευει...)
κοράκια και κόρακες υπαρχουν πολλοι... και ειδικα οταν οι καιροι ειναι δυσκολοι... τσιμπανε.. δεν χαιδευουν... ουτε εθνικοτητες βλεπουν.. ουτε τιποτα... μονο φαι!!!
και να ξερεις σε δυσκολο καιρο... δυσκολευει και η πωληση... οταν δεν υπαρχουν χρηματα... αστο ο αλλος δεν βλεπει ΜΣ αλλα το μεταφραζει σαν ΜαΣα! ειτε να το φαει φτηνα.. ειτε δεν εχει καν να φαει ο ιδιος!
αναφερεσαι σε τιμες 1000, 1500 ευρω... αυτα ειναι αναλογα... μη το βλεπεις ετσι! οταν ο αλλος για 150 ευρω χανει το σπιτι του... οταν ο αλλος επειδη δεν βρισκει δουλεια ή με την δουλεια του δεν μπορει να ανταπεξελθει και να ζησει την οικογενεια του, και βρισκει δυστυχως σαν λυση την αυτοκτονια... οταν ο αλλος προσπαθει να τα βολεψει με μηνιατικο 500 ευρω κι αυτο οποτε κι αν το παρει.... τα ποσα που λες ειναι τρελλα! το φορουμ διαβαζεται απο πολλους... ακομα κι απο μη χρηστες! διαβαζοντας αυτα τα νουμερα στις μερες μας... δεν ειναι και τοσο ομορφο... ελπιζω να με καταλαβαινεις...
μετα.. ειναι αναλογο που λεω για το που εισαι! αν εισαι αθηνα ειναι τελειως διαφορετικα τα πραγματα απ ο το να εισαι επαρχια! εδω πληρωνεις πολλα παραπανω... για ελα εχω να παρεις ταλιρο καθαρισμενο και χαλια κατασταση με 600 ευρω...(η τιμη που αναφερω ειναι αληθινη!!! δυστυχως!!!! την ειδα φετος σε ενα απο τα τουριστικα - δεν εχουμε νομισματαδικα καθαρα... ή τουλαχιστον δεν τα ξερω..- και επαθα!!!) και ουτε ειναι ευκολο να τα παρεις ολα απο το ιντερνετ..... για πολλους λογους... καποιοι απο τους οποιους θα ερθουν με την νεα χρονια...
θα μου πεις... γιατι δεν ερχεσαι αθηνα... μας τοτε ειναι που θα μου παει ο κουκος αηδονι! τα εισητηρια ειναι τρελλα! με πλοιο ειναι τρελλη ταλαιπωρια 16-20 ωρες.. και το εισητηριο πανω απο 60 ευρω στο καταστρωμα! με αεροπλανο;;; ποιο φτηνα ειναι να παω παρισι ή Ιταλια παρα να ερθω αθηνα!
πιστεψε με... ακομα και κυκλοφορημενο να παρει.. ή και να μην το παρει.. μπορει να το βρει με ανταλλαγη, να το βρει χαμω ρε παιδια... τοσα εχω βρει... παυλου, κωνσταντινου, χουντας... καλο ειναι... απο το τιποτα καλο κι αυτο!
το οτι δεν εχει νοημα να συλλεγεις τα του 20ου αιωνα κυκλοφορημενα... γιατι; αν μπορει αργοτερα να τα αναβαθμισει εχει καλως αλλιως.. δεν πειραζει! κι εγω τωρα ακομα προσπαθω να κανω σε ακυκλοφορητα τα απο το 1954 και μετα.. καποια τα εχω κανει... μετα αν μπορω θα παω στα του 1926-30 και καλα ειναι... αλλα την στιγμη που ξερω οτι δεν αντεχω... τι να κανω; το θεμα ειναι οτι να το κανεις γιατι σε ευχαριστει... αν ειναι να σε κανει να νιωθεις πιεσμενος... παυει να ειναι το μεσο να ξεφυγεις λιγο απο το σημερα...
Ο καθενας ειναι αναλογα με το ποσα μπορει να διαθεσει για την αγαπη του.. χωρις να στερηθει κατι σημαντικο... το να μην πας για καφε 5 φορες δεν χαλασε ο κοσμος.. αλλα αν εχεις οικογενεια, χρεη να τρεχουν, γυναικα.. παιδια.. αρρωστους γονεις... δεν μπορεις να κανεις και πολλα πραγματα! εκει... το να θυσιασεις μολις 5 ή 10 ευρω... ειναι μεγαλυτερη η αξια απο το να δωσει αλλος που του περισσευουν... 100 ευρω για ενα κομματι! αυτο δεν το λεω εγω... δες απλα την ιστορια για τα Widow's mite
http://www.forumancientcoins.com/catalog/roman-and-greek-coins.asp?vpar=812