Και που ξεχωρίζει πιο έγινε τυχαία και πιο εσκεμμένα;. Η μετα το 1980 π.χ. οι μηχανές δεν βγάζανε νομίσματα με αστοχίες;.
File Μιμμη εισαι εξυπνος ανθρωπος. Αρα ξερεις και μα σκεφτεσαι.
Οταν ενα νομισμα πχ 5 δρχ ειναι χτυπημενο σε δισκο 10 δρχ ή 20 δρ στεκει;;
Οταν ειναι σε δισκο δεκαρας αλουμινενιο στέκει;;
Οταν στα βγαζει ο αλλος απο την τσεπη του και σου λεει διαλεξε : Στεκει;;
Οταν βγηκαν ατομα και ειπαν οτι εδιναν ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ για το σφαλμα που ηθελαν και τωρα τα βλεπεις εσυ να κυκλοφορουν σε τρελες τιμες οπως μονος σου αναφερες στεκει να ειναι φυσικα σφαλματα;;
Για αναρωτησου . . .
Προσωπικα λοιπον εχωντας στα χερια μου (Φωτογραφιες) την προικα της κυριας Μαριας οπου της αφησε ο αντρας της και βλεπωντας λοιπον τα πανομοιτυπα τους να κυκλοφορουν αναμεσα τους ξερω που υπαρχει κοροιδια και που οχι.
Αυτη ειναι η απαντηση στο πρωτο σκελος.
Στο δευτερο τωρα που αναφερεσε σε εαν υπηρχαν σφαλματα σε νομισματα νεωτερα.
Σαφως και υπηρχαν !!! Και τα βρισκουμε ακομη και σημερα καθως σπανε μασουρακια για να δωθουν χυμα!!!
Αλλα προσεξε την διαφορα τωρα ενος γνησιου σφαλματος και ενος ψευτικου : Τα γνησια τα βρισκεις ακομη και σημερα μεσα σε μασουρακια που σημαινει οτι κανενας δεν τα εκανε επιτηδες και ηταν μεσα στην γραμμη παραγωγης
Σωστο , με πιανεις ;; Ενω τα δε ψευτικα τα βρισκεις σε τσεπες αυτων που τα ειχαν επικαρπωθει απο το νομισματοκοπειο και τα χτυπησαν μονο και μονο για να τα βαλουν το μεσιμερι στην τσεπη και να τα πουλησουν/μοσχοπουλησουν !!!!
Μονος σου λοιπον ειμαι σιγουρος οτι βλεπωντας ενα νομισμα ξερεις ποιο ειναι γνησιο και ποιο ψευτικο . . .
Διχως λοιπον να θελω να σε προσβαλω σου λεω οτι εσυ εθελοτυφλης και το βαζεις στην συλλογη σου γιατι σου αρεσει ,(δεν το κατακρινω αυτο) ενω εγω απο την αλλη λεω οτι δεν τα κυνηγω , δεν με ενδιαφερουν και εαν σπασει ο διαολος το ποδαρι του ποτε και πεσει κατι τετοιο στην συλλογη μου θα εχει τον χαρακτηρισμο ψευτικο σφαλμα/ φτιαχτο σφαλμα/ κτλ κτλ. Γιατι;; Ειναι θεμα συνειδησιακης συλλεκτικης ιστοριας. Απο την στιγμη που ξερω πεντε πραγματα ΑΡΝΟΥΜΕ να τους δωσω αλλην ονομασια απο αυτη που τους αρμοζει !!!
Και κατι ακομη : Για να μην νομιζετε οτι ΕΓΩ πχ ανακαλυψα οτι αυτα ειναι φτιαχτα σφαλματα υπαρχουν ενα σωρο αρθρα του Τζαμαλη και αλλων παλιων που επισημενουν γραπτος σε περιοδικα της δεκαετιας του 1980 για το τι συνεβηκε στο νομισματοκοπειο με την επαναλειτουργεια του.
Με λιγα λογια βασιζωμε στους παλιους και συνεχιζω να λεω τα αυτονοητα με περισσοτερες αποδειξεις!!!
(Μιλησα πολυ με την κυρια Μαρια τηλεφωνικα εκεινη την εποχη που ξεπουλουσε και μου ειπε αρκετα . . . )