Πολυ ομορφο ειναι Ηλια, καλοριζικο αλλα εχω μια απορια ....
Οταν λες "Επίσης το σφάλμα της "κοτσίδας" ίσα-ίσα που αρχίζει να εμφανίζεται" δηλαδη τι εννοεις
οτι με τον καιρο θα μακρυνει κι΄αλλο
Ευχαριστώ Αντώνη, εννοώ ότι προφανώς μετά από κάποια χτυπήματα (δεν ξέρω πόσα) η μήτρα έκανε μεγαλύτερη τρύπα με αποτέλεσμα να διακρίνεται πλέον η κοτσίδα.
Μάλλον επισκεύασαν την τρύπα της βαρείας και πέρασαν κάποια χτυπήματα μέχρι να επισκευάσουν (γεμίσουν) και την τρύπα της κοτσίδας.
Όλα αυτά τα πιθανολογώ και δεν μπορώ να τα τεκμηριώσω, γι' αυτό κιόλας ανέβασα το νόμισμα για να ακουστούν απόψεις σχετικά με τον τρόπο που δημιουργούνται τα σφάλματα.
Υπάρχουν βαρείες που δεν έχουν το σφάλμα κάτω από το ΦΟΙΓΤ ούτε φαίνεται κάτι στη θέση της κοτσίδας, μάλλον αυτό (του ΦΟΙΓΤ) το επισκεύασαν γρήγορα και μετά μεγάλωσε η τρύπα στη βαρεία κατόπιν επισκεύασαν αυτό και μεγάλωσε η τρύπα της κοτσίδας.
Την αλληλουχία την πιθανολογώ λόγω του ότι αυτό το νόμισμα έχει το σφάλμα στο ΦΟΙΓΤ εμφανέστατο τη βαρεία και το Θ στο ΟΘΩΝ (που πάνε πακέτο και το έχουν όλες οι βαρείες) σε αρχική προς μέση κατάσταση και την κοτσίδα ως μία μικρή τελεία.
Το τελευταίο δηλαδή σφάλμα που έμεινε στη μήτρα ήταν αυτό της κοτσίδας.
Το συγκεκριμένο νόμισμα εκεί με οδηγεί γιατί έχει όλα τα σφάλματα.
Η άποψη αυτή δεν είναι τεκμηριωμένη αλλά έχει μία λογική που βασίζεται στο επιβεβαιωμένο γεγονός ότι οι μήτρες επισκευάζονταν κατά τη διάρκεια της χρήσης.