Ο,τι και να αγοράσει κάποιος για να καλλιεργήσει από φυτώρια, λαϊκές κλπ είναι μεταλλαγμένο.
Είναι δηλαδή ήδη "πειραγμένο" από τον κατασκευαστή του...
Εύκολα μπορεί κάποιος να μάθει για τις μεταλλαγμένες τροφές που όλοι καταναλώνουμε καθημερινά.
Η ατομική καλλιέργεια έχει κάποιες διαφορές ως προς την ποιότητα από την μαζική, χωρίς όμως να επιτυγχάνεται κάτι σημαντικό.
Ο επαγγελματίας το μαρούλι π.χ. θα το πλακώσει στα χημικά, που είναι αναγκασμένος να πάρει από τον γεωπόνο,ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή παραγωγή στο μικρότερο δυνατό χρόνο...
Ο ιδιώτης θα χρησιμοποίησει κι αυτός αναγκαστικά κάποια χημικά για να ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα, απλά θα είναι λιγότερα και οι χρόνοι μεγαλύτεροι.
Χωρίς διάφορα συνθετικά χημικά πρόσθετα όπως κάλλιο, ασβέστιο, λίπασμα κλπ δεν πρόκειται να δει αποτελεσμα.
Το βέβαιο κέρδος είναι η ενασχόληση με το αντικείμενο, κάτι ως χόμπι δηλαδή,που μπορεί κάποιος να περνάει ευχάριστα τον χρόνο του,να βλέπει την καλλιέργεια του να αναπτύσσεται και στο τέλος να βάλει στο τραπέζι του και κάτι να φάει από το κόπο του ως μια ηθική ικανοποίηση.
Όλα εξαρτώνται από την διάθεση και τη θέληση του καθενός.
Πάντως η πιθανότερη εξέλιξη είναι ...η σταδιακή απόσυρση του ενδιαφέροντος μιας και το σπορ είναι δύσκολο και τα αποτελέσματα συνήθως πενιχρά...
Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις.