Πρόβλεψη χωρις χρονικό προσδιορισμό είναι σαν τις προβλέψεις του Νοστράδαμου.
Τέλος του 2018; Μέσα στο 2019;
Καλημερα,εαν εννοεις φιλε johneko οτι ειμαι ο νοστραδαμος και τα λεγομενα μου αόριστες προφητειες,θα ημουνα τουλαχιστον αφελης για να μην πω κατι χειροτερο, να σου πω ακριβες χρονικο διαστημα επι του ερωτηματος σου ,οταν σε ολα τα παραπανω υπαρχει αβεβαιο οικονομικο περιβαλλον με εξωγενεις αλλα και εσωγενεις σοβαρους παραγοντες και κινδυνους...πχ εκλογες στην οικονομικη επαρχια της μπανανιας(εδω δλδ),brexit,Ιταλια ανοδος πληθωρισμου,μειωση ρευστοτητας,υπερογκα κρατικα χρεη κτλπ.....Εαν θες καθαρα την προσωπικη μου γνωμη 2018 δεν υπαρχει περιπτωση για κατι τετοιο...απο το 2019 θα ξεκινησει η καταιγιδα...και νομιζω πως η κριση του 2009 θα ειναι ''παιδικη χαρα''......και δυστυχως η επαρχια εδω ειναι οπως παντα και χωρις ''ομπρελα''
Φιλικα Νικολας
Εννοώ οτι κάθε πρόβλεψη που βλέπει μια αλλαγή κατάστασης (bail-in στην περιπτωση μας) πρέπει να έχει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης, πχ. 2018, μέσα στο 2019, μέχρι το 2022, οτιδήποτε. Αλλιώς δεν έχει και κάποιο νόημα (πάντα κατα την άποψη μου) η πρόβλεψη. Διαφορετικά ο προφήτης θα είναι πάντα σωστός. Φανταστείτε να γίνει bail-in και οι προφήτες του 2009 να βγουν και να πουν οτι επαληθευτηκαν! Θα είναι οντως έτσι;
Η πρόβλεψη είναι ο συνδυασμός όλων των χαοτικών δεδομένων, μαζί με εμπειρία και διαίσθηση. Αλλιώς, είναι μαθηματικά. :-)
Είναι σαν να λέω "ο χρυσός θα φθάσει τα 3000Ε". Ναι, καποια στιγμή θα φθάσει, ίσως σε 20 χρόνια που ο μισθός και ο πληθωρισμός θα έχει αλλάξει την αξία του χρήματος. Μπορεί ομως αυτο να γίνει νωρίτερα λόγω ενος τυχαίου γεγονότος; (πρόβλεψη)