Θα ήταν εύκολο να μας αναφέρεις ποια νομισματικά προϊόντα σου δίνουν;
Να δούμε σαν νέος πελάτης τι σου προσφέρουν και πόσοι έχουν γυρίσει την πλάτη στο Βατικανό.
Στη φόρμα μού έχουν προσυμπληρώσει το αναμνηστικό δίευρο της "Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς" σε κασετίνα (18 ευρώ), στο οποίο όμως έχουν ήδη ορίσει ως ποσότητα παραγγελίας ένα μόνο κομμάτι. Επίσης έχουν προσυμπληρώσει στη φόρμα (χωρίς όμως προσυμπληρωμένη ποσότητα) το εξής πακέτο προσφοράς, το οποίο πρώτη φορά το βλέπω να κυκλοφορεί από το Βατικανό: Το άλμπουμ με τα οχτώ νομίσματα της σειράς 2018 + την coincard 2018 + το γραμματόσημο του Πάπα 2018, όλα μαζί στην τιμή των 90 ευρώ! Εναλλακτικά, προσφέρουν μόνο το άλμπουμ σκέτο, χωρίς τα νομίσματα, στην τιμή των 18 ευρώ! Ωστόσο, στο φάκελο είχαν συμπεριλάβει φυλλάδια και με άλλα νομισματικά προϊόντα. Συγκεκριμένα, σε φυλλάδια υπήρχαν το χρυσό 10ευρο και 100ευρο στα 195 και 1.750 ευρώ αντιστοίχως και το διμεταλλικό 5ευρο στα 49 ευρώ. Υποθέτω ότι αφού μου έστειλαν φυλλάδια και με αυτά, θα δέχονταν από μέρους μου να τους τα παραγγείλω επιπλέον των ήδη προσυμπληρωμένων. Παζάρι κανονικό δηλαδή!
Εν τω μεταξύ, οι τιμές είναι τόσο χαμηλές (18 ευρώ το αναμνηστικό δίευρο σε κασετίνα και 90 ευρώ άλμπουμ με τη σειρά, την coincard και το γραμματόσημο!!!), που σκέφτομαι να τους κάνω σεφτέ και να παραγγείλω αρκετά! Δεν έχω μπει μέχρι τώρα στη διαδικασία τού εμπορίου (εκτός ελαχίστων αντικειμένων, που μου περίσσευαν και ήθελα να τα ξεφορτωθώ), αλλά με τέτοιες τιμές αγοράς, σκέφτομαι ότι κάποιο κέρδος θα έβγαζα, αν μεταπωλούσα ένα δυο στο eBay, μόνο και μόνο για να καλύψω ένα μικρό μέρος των εξόδων αγοράς των κομματιών που με ενδιαφέρουν για την προσωπική μου συλλογή. Χαχα! Σαν να βλέπω θέατρο σκιών "Ο Καραγκιόζης έμπορας", αισθάνομαι (φυσικά αυτοσαρκάζομαι μόνο, γιατί εγώ είμαι αυτός που θεωρώ τον εαυτό μου άσχετο με αυτά τα πράγματα και δεν έχω καμία πρόθεση να θίξω την υπόληψη άλλων συλλεκτών που εμπορεύονται νομίσματα)!