φιλε Pikolas16..... ο παππους σου ηταν ναυτικος; αν ναι... εκανε καλα ταξιδια... αν οχι... κατι μου λεει οτι ηταν καποιο δωρο σε γαμο... ποιος ξερει...
αν και εχω ξαναδει τετοια... το εψαξα λιγο.. (για δες που στο τελος θα γινω ερασιτεχνης αντικερ! χαχαχαχα)
το σετακι... ειναι το μικρο... αλλα εχει σπασμενα κομματια.. οποτε ειναι μισο...
ειναι Kutani china... δηλαδη πορσελανη Kutani.... το china... δηλωνε την πορψελανη... κι οχι την χωρα... ακομα και τωρα στα αγγλικα.. chinaware.. θα τα ακουσεις... κι ας ειναι και ελληνικα! χαχαχαχα
φυσικα ειναι Ιαπωνιας! Kutani θα πει 9 πεδιαδες... Ku = 9 και το Tani (μαλλον)= valley, ειναι περιοχη στην Ιαπωνια... που εχει πολλα εργαστηρια πορσελανοποιιας.. και υπεροχους καλλιτεχνες που ζωγραφιζουν τις πορσελανες! οπως ειπα.... εχει πολλα εργαστηρια!! δεν ειναι ενα! οπως και τα λιμοζ... που για οσους δεν γνωριζουν.. δεν ειναι ενα εργαστηριο αλλα υπαρχουν παρα πολλα.... στην περιοχη της λιμοζ...
και στα δικα σου ειναι ζωγραφισμενα στο χερι! χαρακτηριστικο των kutani ηταν να γεμιζουν με ζωγραφιες την πορσελανη.. και χρησιμοποιουσαν πολλα χρωματα.. οπως πρασινο, καφε, μπλε, κοκκινο...
υπαρχουν ομως και απομιμισεις αυτων... που χρησιμοποιουσαν την τεχνοτροπια αυτη.. οπως και αυτη της λιθοφανειας... που την χρησιμοποιοουσαν στα Kutani!!!
το σετακι σου ειναι με δρακο (και αλλα μοτιβα..).. οποτε μιλαμε οτι ανοικει στα Dragonware...
η γκεισα σου ειναι πολυ καθαρη... αλλα ελεγξε αν σε ολα ειναι η ιδια! γιατι εχει γκεισα σαν την δικη σου αλλα και γκεισα με λουλουδι στα μαλλια... που ειναι απο αλλο σετακι...
το οτι σπασανε.. ετσι κι αλλιως... ειναι πολυ λεπτη πορσελανι ετσι;; αν ειναι η παρα πολυ λεπτη.. ειναι η λεγομενη eggsell... σαν τσοφλι αυγου... και ειναι πολυ ευθραυστα! θελουν προσοχη μεγαλη!!
το οτι δεν εχει σφραγιδα...
πολλα εχουν... και αν ηταν προπολεμικα.. θα εβλεπες ΝΙΡΡΟΝ ενω τα μεταπολεμικα θα εγραφαν JAPAN...
τωρα.. καποια ειτε προπολεμικα ειτε μεταπολεμικα.. δεν ειχαν... ή μαλλον ειχαν αλλα εφυγε! η σφραγιδα ηταν χαρτενη... και με το καιρο ξεκολλησε... καμια φορα βλεπεις σε παλια πιατα τετοιες.. αλλα 90% εχουν φυγει! τα ακομα παλαιωτερα φυσικα δεν ειχαν κατι.... αλλα ηταν πολυ γνωστα... για δες εκει που ηταν μην τυχον εχει κανενα χαρτενο σαν τιμη... κομματι... θα ειναι η σφραγιδα!
γενικα ειναι φτηνα κομματια... παντως... βλεπεις μεμονομενα κομματια... πολυ φτηνα ενω ολοκληρωμενα σετ.. ειτε τα μεγαλα ειτε τα μικρα... να παραμενουν κατω σε τιμες... μιλαμε για σετ 23 ή 27 τεμαχιων και να μην περνανε τα 300 δολλαρια...
οταν λεμε τεμαχια... συννηθως παει 1 τεμαχιο η κουπα και αλλο τεμαχιο το πιατακι...
ενα τεμαχιο η τσαγερα... αλλο τεμαχιο το καπακι αν ειναι ξεχωριστο! ετσι;
νομιζω kutani υπαρχουν ακομα... αλλα το δικο σου το κοβω ειτε του 1930 ειτε του 1950... με περισσοτερο κοντα να ειμαι στο 1950....
προσωπικα εγω θα τα κρατουσα... δεν εχει σημασια αν ειναι φτηνα.. ειναι πανεμορφα και οτι πρεπει για στολισμα! η γκεισα ειναι καθαρη... και ομορφη... ασε που θα εχεις να λες στα παιδια σου... οτι αυτο ειναι του παππου.... 100 σετ ολοκληρα να αγορασεις... κανενα δεν θα φερει αυτον τον τιτλο!