Hλια μη συχγεεις τους συλλεκτες με τους εποενδυτες.Τωρα τελευταια με την κριση πολλοι θελησαν να κανουν τα χρηματα τους χρυσο και το ριξαν στα νομισματα.Αυτοι δεν αγοραζουν 5αρες '95.
Αν ειχε βαθος η αγορα δεν θα εδινε consigment στον kunker τα πιστοποιημενα του Οθωνα αυτος που τα εδωσε. Συλλεκτες υπαρχουν πολλοι ,συλλεκτες που ασχολουνται σοβαρα με το αντικειμενο και τους νοιαζουν οι βαθμοι ελαχιστοι. Να τανε λιριτσες τα πενταλεπτακια θα φευγανε στο λεπτο. Για ρωτα εδω μεσα ποιος δινει 300 για νικελ νομισμα;
Δεν μιλάω για "μεταλλάδες" Ανάργυρε, μιλάω για συλλέκτες Ελληνικού νομίσματος οι οποίοι μάλιστα πληρώνουν αδρά και μετρητά.
Είναι άνθρωποι που δεν θα τους γνωρίσουμε ποτέ, έχουν κάτι συλλογές βαρβάτες και μιλάνε μόνο με έναν δύο ανθρώπους από το χώρο.
Τους λένε θέλω το τάδε νόμισμα σε MS65-66 και πληρώνω "τόσα".
Και ξαμολιέται ο "κοκκινοσκουφίτσος" να βρει το νόμισμα.
Οι περισσότεροι από αυτούς δε, είναι άνθρωποι της διασποράς από Αμερική, Αυστραλία και Νότιο Αφρική.
Ανάργυρε έτσι νόμιζα και εγώ στην αρχή ότι είμαστε λίγοι, αλλά δεν είμαστε και οι λεφτάδες που ξέρουμε στο χώρο είναι το 5% των λεφτάδων που είναι ενεργοί συλλέκτες.
Άμα σου λέω ξέρω, έχω κάτσει με πολύ καλό δάσκαλο και εχω καταλάβει τι βάθος έχει η αγορά Ελληνικού νομίσματος.
Εμείς είμαστε μαρίδα κολυμπούμε στην επιφάνεια, τους καρχαρίες στα βαθιά με τις μεγάλες τσέπες ούτε που θα τους μάθουμε ούτε που θα τους ακούσουμε ποτέ και είναι πολλοί πίστεψέ με.
'Οταν βγαίνει ένα καλό νόμισμα πρώτα θα το μάθουν αυτοί από τους έμπιστους, αν δεν ενδιαφερθούν αυτοί τότε θα το μάθουν οι μεσαίοι και αν δεν ενδιαφερθούν ούτε αυτοί τότε θα το μάθουν οι υπόλοιποι.
Πυραμίδα είναι το σύστημα και καλά οργανωμένο μάλιστα.
Έχω δει με τα ματάκια μου πιστοποιημένα Ελληνικά σε τρελούς βαθμούς που μόνο από τα population report θα τα πάρεις πρέφα, είναι μάλιστα και συνήθης πρακτική να μην πιστοποιούνται Secure Plus για να μην υπάρχουν φωτογραφίες σε κοινή θέα.
Όσο για τα πιστοποιημένα του Όθωνα δεν ξέρω κάτι (είναι καινούρια φουρνιά?) και δεν έχει σχέση με αυτό που συζητάμε γιατί και εγώ αν αποφασίσω να πουλήσω κάτι καλό, Kuenker ή αλλού θα το στείλω εάν δε βρω την επιθυμητή τιμή εδώ γιατί μην ξεχνάς πως δουλεύει το σύστημα.