τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό.
akcollector,
Εγώ ξέρω παιδιά που έχουν φύγει (δε θα σου πω πόσο συγγενικά μου πρόσωπα είναι) και "στο εξωτερικό":
-Ο ένας δουλεύει στην Exxon-Mobil στο τέξας, και βγάζει $250.000 το χρόνο (με φορολογία 25%). Έρχεται εδώ 3-4 βδομάδες το καλοκαίρι, για να πηγαίνει βόλτες με το σκάφος ΤΟΥ που τον περιμένει. 34 ετών.
-Η άλλη είναι καθηγήτρια πανεπιστημίου στη Σκωτία. Δε βγάζει τόσα λεφτά (βγάζει περί τις 100.000) αλλά όλα τα συνέδρια (τα σχετικά με την επιστήμη της) την φωνάζουν να μιλήσει. 32 ετών.
-Ο τρίτος (πολιτικός μηχανικός του ΕΜΠ) δουλεύει εδώ και 5-6 χρόνια στο Dubai. 5.000 το μήνα (αφορολόγητα αυτά).
Να καθόντουσαν εδώ αυτοί οι άνθρωποι ΓΙΑΤΙ?
Για να "διοριστούν" στη ΔΕΗ?
Για να "διοριστούν" στον ΟΤΕ?
Για να "διοριστούν" σε κανα υπουργείο?
Και να πρέπει να είναι παρατρεχάμενοι του κάθε κοπροκομματόσκυλου για να "τους προωθήσει"?
Θέλω να πω, δεν καταλαβαίνω τι σε πειράζει που "τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό".
Αν είναι δικά σου και σου λείπουν (αυτό το καταλαβαίνω), πήγαινε κι εσύ.
Όταν είσαι ανίκανος να διαχειριστείς μόνος σου τον εθνικό σου πλούτο (επιχειρήσεις,ΔΕΚΟ,ορυκτό πλούτο.κλπ),τότε αναγκαστικά καταφεύγεις σε αμφιβόλου ποιότητας σωσίβια.
Όοοοοοχι, φίλε. Δεν το διατυπώνεις σωστά.
Το σωστό είναι:
Όταν είσαι ανίκανος να διαχειριστείς μόνος σου τον εθνικό σου πλούτο, τότε καταλήγεις να στον παίρνουν άλλοι.