Οι φιλοι μου Οινοπειοι μου λενε να το κανω αυτο , δεν ειναι κατι δυσκολο και τα εργαλεια ολα τα εχω τσαμπα.
Ειδικα δυο βαρελια φετινα ( 175 + 330 κιλα αντιστοιχα ) κοτσιφαλι βγηκε κορυφαιο.
Εαν το δοκιμαζαν πριν τις εκθεσεις ειχαν σκοπο να το κατεβασουν στις εκθεσεις για βραβειο.
Τωρα λοιπον που πινετε γλυκα και κατεβαινει κατω με την μια, ΘΕΛΟΥΝ αρων αρων να εμφιαλωσω καμια 50ρια μπουκαλια για να παραμεινει ετσι. Δλδ να σταματησει να προχωραει η ωριμασνη του.
Το θεμα μπλεκει οτι στην εμφιαλωση η μαγκες ριχνουν μεσα μεταμεσουφλιντ (φαρμακο ) και εγω το πινω ανευ φαρμακων.
Απο το πατημα (με τα Ποδια) την αποστραγγισει απο τα στραφυλλα ( με την κανατα στο χερι ) λειτουργω με τον τροπο που λειτουργουσαν οι παπουδες μου και αυτο δεν το αλλαζω.
Προτιμω λοιπον να το εχω στα βαρελια (το ποιο παλιο μου ειναι τωρα 20 χρονων) και αναλογος των κεφιων μου πινω αυτο που θελω.
Θελω κατι δυνατο ;;
Βαζω ενα παλιο , πινεις δυο ποτηρακια και μετα πας για υπνο.
Θες κατι ελαφρυ ;; Βαζω φετινο πινεις ενα μπουλακι και μετα για υπνο!!
Θες κατι με φρουτα ;; Φτιαχνεις κοκτειλ κρασι με πετιμεζι ή με γαρυφαλο κανελα καθαριζεις τα φρουτα σου αδειαζεις παλι ενα μπουκαλι και πας για υπνο !!
Οπως παρατηρησες η καταληξη ειναι ιδια παντου , ο τροπος διαφερει
Υ.Γ Το καλο ειναι οτι την επομενη μερα σηκωνεσε διχως πονοκεφαλο !!! ( Ο πονοκεφαλος που εχουν οι περισοτεροι την επομενη μερα ειναι το αποτελεσμα της Ινολης ή των Θειωδη που εχουν τα φαρμακα.
Μαγκια και τεχνη για μενα ειναι να κρατας το κρασι χρονια χωρις φαρμακα και με αρωματα.
Και αυτο μου το προσφερει το ξυλινο βαρελι.
Πχ ο νομος και ο κανονας του ξυλινου βαρελιου λεει πως πρεπει να το γεμισεις μεχρι πανω για να μην ξυδιασει.
Το ενα βαρελι γεμισε τιγκα 330. Το αλλο ενω ηταν 220αρι μπηκαν μεσα 175 κιλα περιπου.
Αμεσω τα φιλαρακια μου ειπαν : Βαλε πανω ενα μπουκαλι παραφινη για να μην σου ξυδιασει κτλ κτλ.
Το εκλεισα ετσι . Δεν ξυδιασε. Το ρισκαρα χοντρα ομως , αλλα στηρικτικα στις γνωσεις τω παλιων.
Οχι φαρμακα. Στοπ στα φαρμακα. Οι παλιοι δεν ειχαν φαρμακα. Και ζουσαν περισσοτερο.
Οσο γινετε ποιο αγνα πραγματα στον οργανισμο μας.
Μια ζωη οι παπουδες εβγαζαν καθε μερα ενα μπουκαλι κρασι απο το βαρελι και το επιναν.
Το ιδιο κανω και εγω. Ουτε εμφιαλωσεις ουτε τιποτα.
Και οσο φυγει , οσο παλιωσει , οσο πεταχτει !! (Προς το παρον κανενα δεν πεταχτηκε διοτι χαριζω κιολας σε φιλους και παλι εχω)