Δεν επιασες το νοημα του παραδειγματος φιλε μου.
Μπορει μια μπουλντοζα να το εκανε σε μια βδομαδα αλλα θα του επαιρνε τα μαλλια της κεφαλης του, χρηματα τα οποια δεν ειχε.
Το εκανε μονος του σε 22 χρονια ομως !!
καθονται στις γραφειαρες τους , καπνιζουν τα πουρα τους!!
Και δεν ξερουν τι θα πει σκονη , τι θα πει λασπη , τι θα πει κινδυνος !!
Λυπάμαι φίλε, αλλά εσύ είσαι που δεν το έχεις πιάσει (το νόημα).
Δεν χρειάζεται να δώσει χρήματα κάποιος (που βεβαίως και δεν τα έχει) για να δουλέψει η μπουλντόζα μια βδομάδα.
Αυτός που έχει τη μπουλντόζα μπορεί να κάνει μια συμφωνία με όσους έχουν συμφέρον να ανοίξει ο σύντομος δρόμος στο βουνό:
Θα τον ανοίξει χωρίς λεφτά (αυτός θα πληρώσει από την τσέπη του το πετρέλαιο της μπουλντόζας και το μεροκάματο του χειριστή), και για μια περίοδο (που θα συμφωνηθεί) θα στήσει ένα κιόσκι εκεί και θα εισπράττει διόδια από όποιον θέλει να περάσει.
Ναι, θα κερδίσει απ' αυτή τη συμφωνία.
Αλλά και οι άλλοι (που θα περνάνε) δεν θα κερδίσουν? Δεν θα έχουν όφελος από το να κάνουν 15 χιλιόμετρα αντί για 55?
Κι αν κρίνουν ότι δεν τους συμφέρει να πληρώνουν τα διόδια του μπουλντοζιέρη, πάντα μπορούν να πηγαίνουν από τον παλιό δρόμο (των 55km) , και να μην του τα πληρώνουν.
Πραγματικά, φίλε herakliotis, απορώ πως είναι δυνατόν να θεωρείς ότι η ΜΗ διάνοιξη του δρόμου από τη μπουλντόζα (και επομένως η διάνοιξη με τα χέρια σε 22 χρόνια) είναι η καλύτερη λύση!
Btw κι εγώ πούρα καπνίζω.
Αλλά ξέρω και τη σκόνη, και τη λάσπη, και τον κίνδυνο.
(Αν δεν τα ήξερα, δεν θα είχα φτάσει να καπνίζω πούρα).
Άντε, κλείδωσε το τώρα το θέμα, αρκετά είπαμε!