Ναι Glika, εάν η ζήτηση είναι 0 τότε η τιμή θα πάει στο μηδέν.
Επίσης να απαντήσω στο φίλο ukobke, to bitcoin μπορεί να θεωρηθεί αγαθό με την έννοια του εμπορεύσιμου προϊόντος. Παραθέτω το παρακάτω link:
https://medium.com/cindx/is-bitcoin-a-currency-a-security-or-a-commodity-its-all-of-these-74b0b962e6d1Σε σπέκουλα δεν θα μπω αλλά όπως είπα και πριν το bitcoin ακολουθεί τον τρόπο εξόρυξης χρυσού. Όπως και με τον χρυσό που Παλιά τον βρίσκανε στα ποτάμια και τώρα πρέπει να τρυπάνε 2-3 κλμ κάτω από το έδαφος, έτσι και οι bitcoin που στην ουσία είναι λύσεις ενός προβλήματος απαιτούν progressively μεγαλύτερο υπολογιστικό χρόνου. Είναι πολύ έξυπνη ιδέα όπως και να το κάνουμε . Ο χρόνος θα δείξει ΕΆΝ θα πιάσει
Σήμερα το είδα...
Επειδή έχω φάει τη ζωή μου στα οικονομικά, με παρέπεμψες σε ένα site που οι ίδιοι γράφουν "CINDX is a radical new ‘peer-to-peer’ (p2p) platform that uses blockchain to enable critical security, transparency, and efficiency in managing crypto assets"
Δηλαδή βγάζουν λεφτά από τα άτομα που αγοράζουν ή πωλούν κρυπτο-"νομίσματα".
Εάν αγαπητέ μου το φαινόμενο αυτό του bitcoin και του κάθε bitcoin θεωρείται "αγαθό" τότε καταργήσαμε τον Adam Smith, τον Riccardo, αλλά και τον Βαρουφάκη μαζί.
Να στο πω πιο απλά, όταν σε κάθε χρηματιστήριο διαπραγματεύονται διάφορους "τίτλους", αυτοί (οι τίτλοι) ανταποκρίνονται σε καφέ, κακκάο, χρυσό, χυμούς, σιτηρά, μέταλλα, κλπ, δηλαδή αγαθά. To "bitcoin" και οι τίτλοι του "bitcoin" σε τι (αγαθά) ανταποκρίνονται;
Το χρήμα, μετά τον κανόνα χρυσού, "τυπώνεται" σύμφωνα με τον πλούτο (εθνικό προϊόν) που δημιουργεί κάθε χώρα.
Μου λες τώρα ότι το "bitcoin" που δημιουργείται από την κατανάλωση ρεύματος συστοιχιών υπολογιστών...δημιουργείται "αγαθό";
Βέβαια περί ορέξεως...