Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Μάρτιος 28, 2024, 09:44:45 μμ
Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 40
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ;  (Αναγνώστηκε 155350 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
johneko
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1490


Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 01, 2017, 12:59:28 μμ »

Ρε παιδιά ποιες "πυραμίδες"? Απορία Σαρκασμός Σαρκασμός

Το bitcoin έχει λοιπον μεγάλη αξία (για μένα), για αυτά που προσφέρει, τα προβλήματα που λύνει κ τη τεχνολογία που παρέχει. Στη τιμή του αντικατοπτρίζειται η αξία του, αλλά και η "μόδα" που επικραττεί αυτή τη στιγμή. Δεν ξέρω ποια ειναι η ενδεικτική του τιμή, ούτε ξέρω πόσο συνεισφέρει η μόδα σε αυτό, αλλά θεωρώ ότι δεν ειναι αέρας κοπανιστός μόνο κ μόνο επειδή είναι κάτι το χειροπιαστό (τεχνολογία) και δεν ανήκει στους συνήθης "τσιφλικάδες".


Αυτo που δεν καταλαβαίνω, όποτε και οι περισσότεροι νομίζω , είναι τι ακριβως κατέχεις όταν έχεις 1 BTC
Και κυρίως γιατί να θέλει κάποιος να το έχει;
[Μην ξεχνάμε οτι το μόνο επίσημα αποδεκτό χρήμα ειναι το EUR, ούτε καν ο χρυσός]

Μόλις "ρυθμιστεί" και το BTC να δείτε τι πτώση θα παίξει (ή αν μπει κανένας ΦΠΑ κοκ)

Παράθεση
Μην ξεχνάμε την περίπτωση του mtgox, που όσοι τα έιχαν εκεί τα έχασαν.

Το ότι μια εταιρεία βάρεσε πιστόλι και έκλεψε τα $$ των πελατών της δεν σημαίνει ότι φταίει κ το νόμισμα. Για τις απάτες που γίνονται τόσα χρόνια στην Ελλάδα φταίνε οι δραχμές και τα ευρώ ή τα λαμόγια που υπάρχουν;

Το να αφήνεις τα $$ σου στα χέρια κάποιων 3ων, είναι σαν να τους δίνεις τα κλειδιά του σπιτιού σου χωρίς περιορισμούς. Αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Οι πελάτες τον είχαν εμπιστευθεί με τις επενδύσεις/bitcoin τους, ο κύριος που έτρεχε το exchange απλά τράβηξε τη πρίζα μια μέρα κ τώρα θα πίνει μοχίτο και πίνα κολάδας σε κανα νησάκι της Καραϊβικής Σαρκασμός Σαρκασμός

Για την ιστορία, μερικά απο τα Bitcoins που βρέθηκαν μετά το όλο σκηνικό στα assets της εταιρείας, ανακτήθηκαν και με την αύξηση τιμής που έχει το τελευταίο καιρό το Bitcoin, υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί μεγαλο μερος των αρχικών επενδύσεων των πελάτων. Εν αναμονή λοιπόν κ μακάρι να πάρουν όλοι τα $$ τους πίσω Κλείσιμο ματιού

Οι αιτήσεις τελείωσαν και όσοι πρόλαβαν πρόλαβαν ....
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 01, 2017, 01:00:31 μμ από johneko » Καταγράφηκε
johneko
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1490


Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 01, 2017, 01:02:15 μμ »

Δυστυχώς πλέον δεν γίνεται με PC και κάρτες γραφικών, όπως τις παλιές καλές εποχές.
Ψάξε τα antminer  Σαρκασμός, θελεις τουλάχιστον 700Ε για μια αρχική επένδυση

Μπορείς πάντα να κάνεις mine άλλα νομίσματα με κάρτες γραφικών και να πληρωθείς σε bitcoin. Τσέκαρε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=FtQw1l357x4 Κλείσιμο ματιού

Παράθεση
https://www.youtube.com/watch?v=FWkCquzpjRI   ας δοκιμασουμε με λιγα δωρεαν

Αν το κάνεις αυτό για μια βδομάδα σε λογικά πλαίσια (μία φορά την ημέρα) βγάζεις περίπου 20-30 λεπτά... για μενά καλύτερα να μην πιεις έξω 2-3 καφέδες και να αγοράσεις απευθείας.

Σωστά, αλλά τα κύρια νομίσματα ειναι τα BTC/ETH/LTC/EOS.
Σε αυτά δεν αξιζει πλεον Κλείσιμο ματιού
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 01, 2017, 01:02:44 μμ από johneko » Καταγράφηκε
mentos
Τακτικός
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 179


Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Δεκέμβριος 01, 2017, 01:39:47 μμ »

Όλα σχετικά είναι Κλείσιμο ματιού ξερω κάποιον που είχε παρει κατι 10 - 12 asic μηχανάκια στην αρχή του χρόνου ('η τελος του προηγούμενου) και απλά ότι βγάζει πλέον είνια κέρδος Μεγάλο χαμόγελο

Αλλά ναι, το μινινγκ σε οικιακούς χώρους το βλέπω πιο πολύ σα χόμπυ για να μαθεις τι παίζει κλπ, κ που μπορείς να βγάλεις κ κανα ψιλό αν είσαι τυχερός από καποιο αλτκόιν. BTC ειναι απαγορευτικό για μάινινγκ εκτός κ αν τραβάς ρεύματα από το κοινόχρηστο Μεγάλο χαμόγελο Γλώσσα
Καταγράφηκε
ukobke
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 754



Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Δεκέμβριος 01, 2017, 01:50:33 μμ »

Τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα σε κυκλοφορία κάθε χώρας, αντικατοπτρίζουν το εθνικό τους προϊόν.
To BITCOIN δεν αντικατοπτρίζει τίποτα.

Οποιαδήποτε φούσκα έχει υπόσταση. Είτε υπερεκτιμένα σπίτια, μετοχές που αντικατοπτρίζουν εταιρείες και άρα παραγωγή ή μη προϊόντων, ακόμη και στα νομίσματα που συλλέγουμε δημιουργούνται φούσκες, αλλά έχουν πάντα μια υπόσταση. Το σπίτι, την εταιρεία, το νόμισμα κλπ.
Το  BITCOIN δεν έχει υπόσταση.

Το χρήμα δεν είναι αφηρημένη οντότητα. (Πολλοί μπερδεύονται από τότε που καταργήθηκε ο κανόνας του χρυσού).
Το BITCOIN  είναι αφηρημένη οντότητα.

Διαβάζω πολύ προσεχτικά όλα τα φιλοσοφικά που γράφονται περί νομισμάτων και BITCOIN  (αλήθεια από πότε είναι νόμισμα; Επειδή το αγόρασε το ΑΜΑΖΟΝ πχ; ) όταν η σύγκριση είναι εντελώς άσχετη. Είναι διαφορετικά είδη.

Παράδοξα (σύμφωνα με αυτούς που τα ξέρουν όλα) όπως ότι οι χώρες όλες μαζί οφείλουν περισσότερα από ότι απαιτούν, ή ότι ο καθένας μας ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσει χρήμα, είναι (πραγματκές) έννοιες της καθημερινότητας που οι περισσότεροι δεν έχουν αντιληφθεί, αλλά συγκρίνουν (αδόκιμα) το χρήμα με το BITCOIN.
Άλλο το ανταλλακτικό μέσον και άλλο το χρήμα.

To BITCOIN μπορεί να εξελιχθεί το πολύ σε συλλεκτικό είδος με 21 εκ. κομμάτια. Τα υπόλοιπα για αυτούς που αντιλαμβάνονται. (Ναι, μπορεί να μπει και σαν commodity σε χρηματιστήριο, αλλά όχι currency).

(Αλήθεια, περιμένει κανείς τα 21Μιο BITCOIN  να αντικαταστήσουν το $, το €, κλπ κλπ ΄)
Καταγράφηκε
ANGELOUKOS
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 7


Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Δεκέμβριος 01, 2017, 02:53:06 μμ »

Προσωπική άποψη
Το btc έχει αποκτήσει αξία για τέσσερις λόγους. 1)Μη ελεγχόμενο από φορείς για ξέπλυμα, χρήση ως μέσο πληρωμών σε παράνομες συναλλαγές, χρήση σε χώρες με ασταθή νομίσματα με περιοσμούς στη μετατροπή συναλλάγματος 2) Σπανιότητα 3) Διαφήμιση από παντού (αυτοδιαφήμιζόμενο μόνο και μόνο από τις αποδόσεις)
4) Χαμηλά επιτόκια σε ανεπτυγμένες οικονομίες , φθηνό χρήμα διοχετεύεται σε επενδύσεις προσδοκόντας όλο και χαμηλότερες αποδόσεις, αναλαμβάνοντας όλο και μεγαλύτερο ρίσκο στις επενδύσεις τους. 

Αν τώρα 1) Το btc νομιμοποιηθεί - ελεγχόμενο πλέον 2 ) Ανέβουν τα επιτόκια στις ανεπτυγμένες οικονομίες (πολύ πιθανό)

Τοτε η σπανιότητα και η διαφήμιση είναι ικανά να κρατήσουν την τιμή του νομίσματος (εμπορεύματος)?


Καταγράφηκε
mentos
Τακτικός
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 179


Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Δεκέμβριος 01, 2017, 03:10:11 μμ »

(Είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα συζήτηση μέχρι τώρα, και για να πω την αλήθεια ως γκίκ και κομπιουτεράκιας με κάποια έφεση στον συλλεκτισμό, δεν περίμενα να έχει τέτοια ροή σε ένα φόρουμ που δεν ειναι σχετικό με τεχνολογία)

Νομίζω ότι αυτό που προκαλεί σύγχηση σχετικά με το μπιτκόιν είναι ότι όλοι προσπαθούν να το "χωρέσουν" σε φόρμες στις όποίες δεν ανήκει. Ίσως να έχει να κάνει και με την ορολογία που χρησιμοποιείται καμια φορά.

Το μπιτκόιν ειναι "νόμισμα" (crypto-currency), όχι με την έννοια του συναλλάγματος/εθνικού νομίσματος που έχει η κάθε χώρα, αλλά με την έννοια ότι χρησιμοποιείται σαν μέσο συναλλαγών. Είναι μία ιδιότητα που έχουν κ άλλα αγαθά (χρυσός) που δεν γνωρίζουν σύνορα.

Το ότι κάτι είναι άυλο (ψηφιακό) δεν πάει να πει δεν έχει και υπόσταση. Η υπόσταση των πραγμάτων είναι κάτι που ορίζεται από το πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούν.

Για παράδειγμα, μια εταιρεία που είναι φούσκα έχει υπόσταση επειδή εχει 10 γραφεία, 10 καρέκλες και μία καταχώρηση στο μητρώο; Η υπόσταση που μας ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η οικονομική/εμπορική της εταιρείας, και επειδή είναι φούσκα προφανώς δεν έχει καμία. Έτσι και με τα νομίσματα. Μπορεί ένα ασημένιο νομισμα να γίνει συλλεκτική φούσκα κ να σκάσει. Από εκεί και πέρα χάνεται οποιαδήποτε συλλεκτική υπόσταση μπορούσε να έχει αυτό το νόμισμα. Το ότι έμεινε το ασήμι δεν λέει, κάτι γιατί όσοι έχτισαν τη φούσκα, δε πόνταραν στο συγκεκριμένο νόμισμα λόγω του μετάλλου του. Αν ήταν έτσι θα αγόραζαν junk silver εξαρχής.

Η υπόσταση του μπιτκόιν βρίσκεται στην τεχνολογία που τρέχει από πίσω του και όχι στη τρέχουσα τιμή του. Αυτή είναι η φύση του γιατί μέσα από ψηφιακά μέσα "γεννήθηκε". Με αυτή τη λογική, ακόμα και αν ειναι φούσκα η τιμή του, ακόμα και αν σκάσει, το μπιτκόιν δεν θα χάσει την υπόσταση του γιατί η τεχνολογία του ήρθε για να μείνει.

Πολλοί το μπερδεύουν ή το συγκρίνουν με το χρήμα (και εγω καμια φορά) γιατί καλώς η κακώς χρησιμοποιείται όπως χρησιμοποιείται το χρήμα σήμερα. Μπορείς να παραγγείλεις πράγματα πληρώνοντας σε μπίτκοιν και όλα καλά. Είναι ένα μέσο συναλλαγής που βγάζει πολλά εμπόδια από τη μέση σε ότι αφορά της οικονομικές συναλλαγές παγκοσμίως (μετατροπή συναλλάγματος, έλεγχος από 3ους, καθυστερήσεις κλπ), οπότε πολλές φορές είναι η ιδανική επιλογή. Ακόμα κ οι τράπεζες αρχισαν να χτίζουν τα δικά τους blockchain για να γλυτώσουν κόστη και βαβούρες.

Προσωπικά δνε περιμένω το μπιτκόιν αν γίνει ΤΟ μεσο/νομισμα/ασσετ/ότι θέλετε που θα γίνονται ολες οι συναλλαγές γιατί είναι αδύνατο να καθιερωθεί παγκοσμίως και επισήμως. Αλλά ναι, βλεπω κάποια στιγμή οι κυβερνήσεις να στήνουν τα δικά τους blockchain βασισμένα στη λογική του μπιτκόιν και των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων και να εκμπεταλεύονται με το χειρότερο τρόπο αυτή τη τεχνολογία, δυστυχώς. Αυτό εκτιμώ θα γίνει έχοντας ως μεσω αναφοράς το bitcoin ή το χρυσό όπως γίνονταν και παλιά, και όχι το ΑΕΠ τους ή το χρεος τους.

υγ: το ΑΜΑΖΟΝ δεν μπορεί να "αγοράσει το μπιτκόιν". Κυκλοφορούσε μία φήμη ότι η ΑΜΑΖΟΝ θα ξεκινησει να δέχεται πληρωμές σε μπιτκόν αλλά νομιζω αποδείχθηκε μούφα. Η ΑΜΑΖΟΝ ενδέχεται να μπει στο παιχνίδι του μπλοκτσέιν για δικό της όφελος, κάτι που θα αυξηση την εμπιστοσύνη στη τεχνολογία και κατα συνέπεια και στο μπιτκόιν το ίδιο.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 01, 2017, 03:13:04 μμ από mentos » Καταγράφηκε
ukobke
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 754



Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Δεκέμβριος 01, 2017, 04:16:41 μμ »

@mentos
Συμφωνώ με αυτά που έγραψες.

Όμως βάζεις την υπόστασή του στον τρόπο γέννησής του / δημιουργίας.

Μα... σήμερα "τρέχουν" τόσα "μηχανήματα" για να δημιουργήσουν το νέο μεγαλύτερο πρώτο αριθμό. Τι σημαίνει αυτό, ότι δημιουργείται υπόσταση για ανταλλακτική έστω αξία του νέου πρώτου αριθμού;

Χωρίς να είμαι ο ειδικός, κάποιος Νακαμοτο, βάσει τρόπου λειτουργίας ενός συστήματος (software) και μαθηματικών, δημιούργησε μια "πυραμίδα" υπολογισμών και το ονόμασε bitcoin. Εάν ονόμαζε αυτό το τρόπο υπολογισμού (που δεν προσφέρει ΚΑΜΙΑ ωφέλεια) σε ΒΙΤ σκέτο ή BITNUMBER ή ΒΙΤSOMETHING, τώρα δεν θα συζητούσαμε.

(Αυτός ο αρχιτέκτονας  Howard Garns που εφηύρε το σύγχρονο sudoku εάν το ονόμαζε sudocoin θα βλέπατε τι θα είχαμε...)   
Καταγράφηκε
mentos
Τακτικός
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 179


Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Δεκέμβριος 01, 2017, 05:49:24 μμ »

(να πω ότι δνε είμαι κανενας πανεπιστήμονας στο αντικείμενο, προσπαθώ να διαβάζω όσο μπορώ, οποτε μπορεί να πω και κάτι λαθος)

Ορίζω ως υπόσταση του τη τεχνολογία που προσφέρει, όχι μόνο το γεγονός ότι ειναι άυλο/ψηφιακό.

Πρέπει να δούμε τι σημαίνει και πως παράγεται αυτός ο "πρώτος αριθμός" που λες για να κατανοήσουμε γιατί τα πραγματα είναι έτσι όπως είναι σήμερα.

Ένα μπιτκόιν δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ψηφιακό τόκεν (hash - ακολουθεία γραμμάτων/αριθμών) που μπορεί να μοιάζει κάπως έτσι e5aa2310276bd3308f1e88cf659. Για να παραχθεί αυτό το τοκεν, κάποιος πρέπει να το "εξορύξει", να το δημιουργήσει δηλαδή μέσω mining όπως είναι ο όρος στα αγγλικά (mining = εντελώς απλοϊκά είναι πολύπλοκοι υπολογισμοι). Η διαδικασία του mining είναι αρκετά χρονοβόρα και ενεργοβόρα και σαν αποτέλεσμα, σήμερα κοστίζει αρκετά €€€ για να κερδίσεις ένα μπιτκόιν τόκεν. Πρέπει να ξοδέψεις κιλοβαρώρες για μήνες/χρόνια για να πάρεις ένα bitcoin, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να δαπανήσεις αρκετές χιλιάδες ευρώ (μηχανάκια, ρευμα, θόρυβος, network fees, ρίσκο κλπ). Θα μου πεις τώρα, γιατί να το κάνεις αυτό; Ελπίζω να δώσω απάντηση παρακάτω Χαμόγελο

Τώρα, ο μαθηματικός σχεδιασμός του bitcoin είναι τέτοιος ο οποίος δεν επιτρέπει την εκμετάλευση του δικτύου από λίγους. Για παράδειγμα, παλιά ήταν πολύ ευκολο να παράγεις bitcoin μόνο κάνοντας μάιν με επεξεργαστή σου. Υστερα ήρθαν η κάρτες γραφικών που είχαν πιο ισχυρούς επεξεργαστές. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δυσκολέψει ο αλγόρυθμος που κάνει τους υπολογισμούς για όλους, και τους παλιούς και τους καινούριους. Αργότερα μπήκαν περισσότεροι στο δύκτιο για κερδίσουν μπιτκόιν. Το αποτέλεσμα; Δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο. Όσο πέρασαν τα χρόνια η συσκολία ανέβηκε κατακόρυφα για να προστατέψει το δύκτιο, ώστε να μην μπορέσει κανείς να εξορύξει το σύνολο των 21εκ. μπίτκοιν σε ένα βράδι. Μαζί με την δυσκολία ανέβηκε και η ενέργεια που απαιτείται (ρευμα, χρόνος κλπ) για να κερδίσεις ενα μπιτκόιν, άρα μειώθηκε και η ανταμοιβή των miners. Σε αυτό το σημείο γίνεται κ ο παραλληλισμός με την εξόρυξη χρυσού απο αρκετούς: όσο πιο πολύ θα σκάβεις, τόσο λιγότερο και σπανιότερα θα βρίσκεις.

Επειδή λοιπόν αυξήθηκε η δυσκολία και το κόστος, αυξήθηκε κ η τιμή για να αποκτήσεις ένα μπιτκόιν. Αλλά προσοχή, δεν αυξήθηκε για αυτά που βγαίνουν από εδω και πέρα, αυξήθηκε για όλα τα μπιτκοιν που έχουν βγει από την αρχή. Δεν βλέπω κάτι παράλογο ή "πυραμιδοειδές" στην λογική αυτή. Είναι κατι που γίνεται παντού με όλα τα αγαθά. Οι πρωτοπόροι πάντα κερδίζουν σε σχέση με αυτούς που ακολοθουν. Έτσι όταν ήθελες 0.0005kw/h για να παραγεις ενα μπιτκόιν η αξία του ήταν 2 λεπτά, ενω τώρα που θέλεις 100.000χ φορες αυτή την ενέργεια, η τιμή του είναι σαφως υψηλότερη (τυχαία νούμερα).

Και η απάντηση στο ερώτημα "γιατί να τα κάνεις όλα αυτά" για μένα είναι απλή. Για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει σαν μέσο συναλλαγών. Είναι ένας τρόπος να μετατρέπω τα €€ μου, μέσω του χρόνου και της ηλ. ενέργειας που αφιερώνω, σε κάτι το οποίο μου δίνει απίστευτη οικονομική ευελιξία (και όχι ελευθερία που λένε αρκετοί) σε ολόκληρο το πλανήτη. Έτσι το βλεπω και για μένα αυτή είναι η αξία του. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια φούσκα σε αυτό.

Για να το θέσω και απλά με ένα παράδειγμα, ξέχαστε για λίγο ότι το 1 μπιτκόιν κάνει 10.000$ σήμερα: Προσπάθησε να στείλεις 1000€ στο εξωτερικό μέσω τραπέζης και μέσω του δικτύου bitcoin και πες μου τι θα διάλεγες και γιατί Χαμόγελο

Η τιμή του τώρα, είναι αποτέλεσμα πολλων παραγώντων και σίγουρα περιέχει κ στοιχεία φούσκας/ατακτης ανάπτυξης/σπέκουλας. Προσωπικά δεν μου άρεσει ούτε που πήρε τόσο γρήγορα τα πάνω του, ούτε που θα μπούνε μέσα τα φαντς κ όλα αυτά. Θα χαλάσουν κάτι το οποίο ειναι πολύ απλό και λειτουργικό. Αυτό όμως δεν αναιρεί την αξία του σαν μέσω συναλλαγών και την αξία της τεχνολογίας που τρέχει από πίσω.

Ελπίζω να μην κούρασα με το σεντονι μου Μεγάλο χαμόγελο
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 01, 2017, 05:59:54 μμ από mentos » Καταγράφηκε
nikosalf
Τακτικός
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 287


Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Δεκέμβριος 01, 2017, 06:05:06 μμ »

το ερωτημα ειναι μπορει να ειναι το 'χρημα του μελλοντος ΄';  'αξιζει για επενδυση΄'΄;  η αξαφνα μπορει να εξαφανιστει απο προσωπου γης ;
Καταγράφηκε
mentos
Τακτικός
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 179


Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Δεκέμβριος 01, 2017, 06:17:13 μμ »

Προσωπικά, για να εξαφανιστεί δεν νομιζω, αλλά κανείς δε ξέρει τι θα κάνει η τιμή. Μπορεί δλδ να αγοράεις σήμερα στα 10.000 και μετα να πέσει στα 2.000 και να παίζει εκεί γύρω για τα επομενα 20 χρόνια. Μπορεί να αγοράσεις σήμερα στα 10.000 και μετα να πάει στα 100.000, όπως πήγε από το "τίποτα" στα 10.000.

Όλα σχετικά είναι, πχ αυτό εδώ είναι το γράφημα της τιμής του ασημιου:



Το ασήμι είναι πολυτιμο μεταλλο, είναι χειροπιαστό και θεωρείται απο αρκετούς πιο ασφαλές από "μπλιμπλκια" τύπου μπιτκόιν.

Αν σε ρωτούσε κανείς το 2011 που είχε τα πάνω του αν αξίζει σαν επένδυση τι θα του έλεγες; Αν αγοράσω σήμερα κοιτώντας στις τιμές του 1996 αξίζει σαν επένδυση; Μπορεί να μου εγγυηθεί κανείς ότι δε θα ξανακυλήσει στις τιμές του 1996? Κανείς δε ξέρει και κανείς δε μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Το αν θα βάλεις $$ σε κάτι ή όχι εξαρτάται απο πως βλέπεις εσύ τα πράγματα και τι θες να κάνεις Κλείσιμο ματιού
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 01, 2017, 06:17:44 μμ από mentos » Καταγράφηκε
elpidoforos
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 2465



Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Δεκέμβριος 01, 2017, 10:35:30 μμ »

το ερωτημα ειναι μπορει να ειναι το 'χρημα του μελλοντος ΄';  'αξιζει για επενδυση΄'΄;  η αξαφνα μπορει να εξαφανιστει απο προσωπου γης ;
Τώρα περιμένεις απάντηση σε αυτό?
Εφθασε η ώρα της αποκορύφωσης, τώρα σιγά σιγά θα πάρει τον δρόμο που χαράσουν οι παγκόσμιοι τεχνοκράτες.
Απλά περιμένω από περιέργεια.  Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε
nikosalf
Τακτικός
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 287


Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δεκέμβριος 01, 2017, 11:55:52 μμ »

το ερωτημα ειναι μπορει να ειναι το 'χρημα του μελλοντος ΄';  'αξιζει για επενδυση΄'΄;  η αξαφνα μπορει να εξαφανιστει απο προσωπου γης ;
Τώρα περιμένεις απάντηση σε αυτό?
Εφθασε η ώρα της αποκορύφωσης, τώρα σιγά σιγά θα πάρει τον δρόμο που χαράσουν οι παγκόσμιοι τεχνοκράτες.
Απλά περιμένω από περιέργεια.  Μεγάλο χαμόγελο
Πιστευω θα το ανεβασουν πολυ ακομα να μπει κοσμος λιγοι το ξερουν ,,,,,,,,,, και μετα θα πεσει εκει που πρεπει αλλα μεχρι τοτε πιστευω εχει δρομο για πανω
Καταγράφηκε
mentos
Τακτικός
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 179


Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Δεκέμβριος 02, 2017, 04:14:13 μμ »

18 Δεκεμβρίου τα πρώτα επενδυτικά "ομόλογα" για bitcoin από αμερικανική εταιρεία. Κ ο Θεός βοηθός 😀😀

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Καταγράφηκε
nikosalf
Τακτικός
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 287


Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Δεκέμβριος 03, 2017, 03:06:20 μμ »

Προς το παρων βρηκα τροπο για δωρεαν litecoin  με εξωρυξη ,,,,,,,,,, 0.2 ανα ημερα .......   και ανεβαινοντας παιρνεις πακετα που σου δινουν 1- 15 litecoin ανα ημερα ......... δεν στα δινουν τσσαμπα ασφαλως απλα τρεχει ο υπολογιστης σου ενα προγραμμα  που βοηθας να δουλευει ολο αυτο το συστημα δινοντας σου ενα μικρο ποσοστο ...........
Καταγράφηκε
nikosalf
Τακτικός
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 287


Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Δεκέμβριος 03, 2017, 03:10:51 μμ »

Παιδια φτιαξτε ενα litecoin πορτοφολι και μετα μπειτε εδω  https://ltcminer.io/267477   βαζοντας το link του πορτοφολιου σας και απλα αφηστε ανοιχτη την σελιδα και το λαπτοπ σας ......... θα δειτε πως παιρνετε ενα μικρο ποσοστο που αυτο το ποσοστο εαν ανεβει το litecoin και και και ....... μπορει να ειναι κατι καλο ......
Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 2 [3] 4 5 ... 40
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences