Sp1
|
|
« στις: Νοέμβριος 16, 2017, 08:21:47 μμ » |
|
Καλησπέρα.Θα ήθελα τα φώτα των ειδικών γι αυτό το δίδραχμο.Να πώ οτι είναι 10 γραμμάρια με ζυγαριά ακριβείας και έχει 27 mm διάμετρο.Επίσης δεν το πιάνει ο μαγνήτης.Παρατηρείτε κάτι περίεργο επάνω του;(για να βοηθήσω).Tίθεται θέμα γνησιότητας και γιατί;Εχει συναντήσει κανείς πλαστά Κρητικά δίδραχμα;
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 16, 2017, 08:32:14 μμ από Sp1 »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Sp1
|
|
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 16, 2017, 09:16:30 μμ » |
|
Γιώργο αυτό το 5δραχμο που δείχνεις στον σύνδεσμο που έβαλες το καταλαβαίνει και παιδάκι του δημοτικού οτι είναι πλαστο.Εδώ λέμε για δίδραχμο που δεν καταλαβαίνω τον λόγο να είναι πλαστό.Σε αυτό που έβαλες η διαφορές είναι ξεκάθαρες και κάνουν μπάμ απο χιλιόμετρα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Sp1
|
|
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 16, 2017, 10:05:40 μμ » |
|
Υπάρχει επίσης περίπτωση να είναι αλπακάς και να ειναι 10 γραμμάρια ακριβώς όσο και το κανονικό; Αλλά και οι διαστάσεις του είναι εντάξει.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
giannist
|
|
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 16, 2017, 10:09:12 μμ » |
|
Και ασημενιο να είναι πρωτο σημειο η περιφερεια και συνεχιζουμε.......
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
ellinas
|
|
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 16, 2017, 11:20:58 μμ » |
|
Xωρίς να θεωρηθώ σε καμμία περίπτωση ειδικός λέω ότι πρέπει να είναι γνήσιο και απο όσο μπορώ να καταλάβω απο τις φωτογραφίες γυαλισμένο
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
PANAGIOTIS THESS.
|
|
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 16, 2017, 11:28:22 μμ » |
|
Φαίνεται για κανονικό. Εάν έχει διαστάσεις 27mm και βάρος 10gr δεν είναι copy. Έχω συναντήσει δίδραχμα κρητικής που ήταν κόπιες εποχής και ήταν όλα μαύρα πια (μολύβδινα, βαμμένα, που είχαν χάσει το χρώμα τους). Ποτέ δεν έχω δει σε αλπακά που λες, για να διατηρείται το ασημένιο χρώμα.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
ts1k
|
|
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 16, 2017, 11:45:17 μμ » |
|
Μιλώντας περισσότερο σαν μάντης και αν οπωσδήποτε έπρεπε να πω κάτι, θα έλεγα το ριμ.
Ωστόσο μου φαίνεται κανονικό.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
giannist
|
|
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 17, 2017, 12:08:35 πμ » |
|
Ονομα χαρακτη?
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
giannist
|
|
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 17, 2017, 12:11:02 πμ » |
|
Φαίνεται για κανονικό. Εάν έχει διαστάσεις 27mm και βάρος 10gr δεν είναι copy. Έχω συναντήσει δίδραχμα κρητικής που ήταν κόπιες εποχής και ήταν όλα μαύρα πια (μολύβδινα, βαμμένα, που είχαν χάσει το χρώμα τους). Ποτέ δεν έχω δει σε αλπακά που λες, για να διατηρείται το ασημένιο χρώμα.
Εχω δει και Ελληνικες κοπιες ασημενιες και όχι εποχης.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
giannist
|
|
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 17, 2017, 12:14:57 πμ » |
|
Ο αριστερος Ηρακλής τι κουβαλάει στον αριστερο του ωμο όπως τον κοιταμε?
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 17, 2017, 12:16:10 πμ από giannist »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Sp1
|
|
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 17, 2017, 11:32:15 πμ » |
|
Ο αριστερος Ηρακλής τι κουβαλάει στον αριστερο του ωμο όπως τον κοιταμε? Δεν ξέρω τί κουβαλάει,μπορεί κανα τσιμέντο Το αστείο είναι οτι οι μισοί μου λενε γνήσιο και οι υπόλοιποι πλαστό και κόπια.Αντε να βγάλω συμπέρασμα.Οχι τίποτε άλλο αλλά όσοι σχολίασαν είναι σοβαροί συλλέκτες οι περισσότεροι.Είναι πάντως απο τίς φορές που δεν βγαίνει άκρη.Αυτό που μου έβαλε ο Ηρακλειώτης ο Γιώργος και τον ευχαριστώ γι αυτο ,Εχει τεράστιες αποκλίσεις απο το κανονικό.
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 17, 2017, 11:33:46 πμ από Sp1 »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|