Τα λάθη είναι σημαντικότατα: η φαντασtική μονάδα i όταν υψωθεί στο τετράγωνο δίνει -1 και όχι 1.
αυτο δεν το θυμαμαι στο νομισμα, οποτε δεν εκφραζω αποψη γιαυτο
Διεθνώς η δύναμη στο νόμο της έλξης συμβολίζεται με F και όχι με Ε και στην επιστήμη οι συμβολισμοί είναι διεθνείς και συμφωνημένοι σε πολλά και διάφορα συνέδρια. Δεν μπορεί δηλαδή ο καθένας να συμβολίζει βασικά μεγέθη με ότι σύμβολο θέλει.
ο,τι θες αντικαθιστας αμα σε βολευει με ο,τι θες. κανεις δεν μπορει να σου πει τπτ γιαυτο. τωρα, αν δεν εχεις τπτ να πεις-καπου να καταληξεις με την αντικατασταση σου, τοτε απλα δεν θα σου δωσει κανεις σημασια.
υπαχουν και συμβασεις για καποιες αντικαταστασεις συντμησης, παρόλάυτα μπορεις να χρησιμοποιησεις και δικες σου.
(μπορει να το κανεις βεβαια μονο για τον εαυτο σου γτ απλα σε βολευει καλυτερα να καταννοεις ετσι τα φαινομενα ή να γλυτωνεις πραξεις, βλ κυριως τον μεγαλο αλλα και τον μικρο αϊνστάιν)
παραδειγμα(μαθηματικο): εστω Ε=1 και 2=8. Τοτε Ε+2=9. Δεν επεσε κανενας κεραυνος στο κεφαλι μου. Αμα ομως δεν το χρησιμοποιησω πουθενα για να αποδειξω κατι σημαντικο, απλα θα με πουν χαζο.
Το ιδιο ισχυει και σην φυσικη. ακομα και τωρα πολλα μεγεθη τα εκφραζουμε με διαφορετικο τροπο στην ελλαδα αποτι ειναι η διεθνης συμβαση για αυτα. πχ εγω διδαχτηκα την επιταχυνση ως γ μικρος, τωρα χρησιμοποιουν οι περισσοτεροι το α.
Δεν μπορεί δηλαδή ο καθένας να συμβολίζει βασικά μεγέθη με ότι σύμβολο θέλει.
Υ.Γ. Η μηχανική (κλάδος της φυσικής) είναι καθαρά μαθηματικά.
η μηχανικη ειναι κλαδος της φυσικης. οι φυσικες εξισωσεις οταν παιρνουν τιμες λυνονται με μαθηματικα οι τιμες τους και οι μοναδες μετρησης των μεγεθων αντιμετωπιζονται παραλληλα συμφωνα με τη φυσικη εννοια. το οτι κανουμε πραξεις μεταξυ των τιμων με μαθηματικα δεν σημαινει οτι η μηχανικη ειναι μαθηματικα. (ομοιως για τη χρηση γεωμετριας κτλ) τα μαθηματικα δεν εχουν φυσικα μεγεθη. αλλιως δεν θα ηταν μαθηματικα.
ΥΓ: φοβαμαι οτι μπορει να περασει οτι παω να το παιξω εξυπνος. δεν ειναι σε καμια περιπτωση η προθεση μου. γραφω ότι γραφω γτ νοιωθω οτι πρεπει παρ ολο που καταλαβαινω οτι διακινδυνευω να χαρακτηριστω ως εξυπνακιας ή περιεργος.
ΥΓ2: χιλια συγγνωμη, το φτασα στο οριο του, δεν θυμαμαι αν υπηρχε θεμα ειδικα για αυτο το νομισμα να τα μεταφερω εκει
Αγαπητέ dsp, από τα γραφόμενά σας φαίνεται ότι έχετε επαφή με τις θετικές επιστήμες. Ωστόσο, το μόνο πράγμα στο οποίο συμφωνούμε είναι ότι τα θαλάσσωσαν στην αντιγραφή. Πάμε στα υπόλοιπα:
(1) Το γ χρησιμοποιείται (στην Ελλάδα) πράγματι για την επιτάχυνση σε μη πανεπιστημιακό επίπεδο, όπου δεν υπάρχει διένεξη με άλλη ποσότητα. Σε ακαδημαϊκό/επίσημο επίπεδο, όπου το γ μπορεί, π.χ., να συμβολίζει την ποσότητα 1 / sqrt(1-u^2/c^2) στην ειδική θεωρία της σχετικότητας, κανένας δε θα συμβολίσει την επιτάχυνση με γ. Όπως ποτέ δε θα συμβολίσει κανένας τη δύναμη με E (διένεξη με ενέργεια). Ακόμα κι αν υποθέταμε ότι μία τέτοια αλλαγή μπορεί να είναι χρήσιμη σε κάποια πολυ εξειδικευμένη περίσταση, εσείς ο ίδιος λέτε ότι, αν δε χρησιμοποιήσεις την εισαγωγή ενός νέου συμβολισμού για να καταλήξεις κάπου ή να αποδείξεις κάτι, τότε γιατί την κάνεις; (Λέτε οι άνθρωποι του Υπουργείου Οικονομικών να προσπαθούν να αποδείξουν κάτι με αυτό το νόμισμα και να μας διαφεύγει; Χμμμμμ.... Εμένα σίγουρα κάτι μου απέδειξαν.) Άρα, πώς "το Ε αντι για F και τους δεικτες δεν τα λες και λαθη" (από προηγούμενο σχόλιό σας);
(2) Για το παράδειγμα που δίνετε: Υπό την ίδια λογική, ό,τι και να έγραφαν θα ήταν σωστό, γιατί ο συμβολισμός είναι θέμα σύμβασης και δύναται να τροποποιηθεί κατά το δοκούν (αυτό ισχύει, αλλά, όπως είπαμε, θα πρέπει να εξυπηρετεί κάποιο σκοπό). Έτσι, και ο τύπος i^2=1 είναι ολόσωστος. Πράγματι, αν 1=-1 (γιατί γουστάρω να επαναπροσδιορίσω τη σημασία του τελεστή = ώστε να συνδέει αντίθετες ποσότητες), τότε i^2=1 ὅπερ ἔδει δεῖξαι.
(3) Και κάτι τελευταίο: Θεωρητική φυσική και εφαρμοσμένα μαθηματικά είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Απολύτως καμία διαφορά. Η φυσική είναι τα μαθηματικά της πραγματικότητας στην οποία υπάρχουμε. Το μόνο λάθος που ΔΕΝ έκαναν ήταν η χρήση τύπων της φυσικής. Παρεμπιπτόντως, ο Newton κατείχε έδρα μαθηματικών στο πανεπιστήμιο που δίδασκε, ενώ και οι άλλες δύο πραγματεύσεις της μηχανικής (που, σε αντίθεση με τη Newtonian Mechanics, χρησιμοποιούν βαριά μαθηματικά και δεν είναι διαισθητικές) έγιναν από μαθηματικούς (Lagrange - Lagrangian Mechanics και Hamilton - Hamiltonian Mechanics). Παρότι δεν είναι λάθος, θα προτιμούσα και εγώ να είναι περισσότερο αφηρημένοι οι τύποι.