Φιλε μου πολλες φορες οι ταξιδιωτες μας αρεσει να βρισκουμε μερη τα οποια επισκεπτωμενοι να συνανταμε καρμπον αυτο που αφησαμε.
Οποτε ανεβαινα στην Αθηνα ετρωγα σε συγκεκριμενα μερη αναλογος την παρεα που ειχα.
Πχ επισκεπτωμουν το ΙΝΤΕΑΛ στην Πανεπιστημιου (εκλεισε απο οτι εμαθα
) και απο την ωρα που εμπενα μεσα ηξερα και τι κοσμο θα συναντησω. Τι χωρο θα συναντησω. Αλλαγες μηδαμηνες παντα με μια διαχρωνικη Αξια που σε γυριζε παντα πισω !!
Εαν ηθελα Γρουσουζαδικο ειχαμε καποιον ΤΕΛΛΗ σε μια πλατεια κατω απο την Ομονοια, νομιζω λεγωταν Κοτζια.
Για κεμπαπ ειχα τον ΘΑΝΑΣΣΗ αν και καπιοι φιλοι με τραβηξαν και στον ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗ και μετα πηγαινα και στους δυο.
Οι παρεμβασεις σε αυτα τα μαγαζια ηταν παντα Ελαχιστες και παντα εβλεπα οπως τα αφηνα τα πραγματα και αυτο μου αρεσε.
Τωρα εχω να ανεβω 10 χρονια Αθηνα.
Φανταζωμε οτι θα ειναι ενας αλλος κοσμος. Θα χαιρομουν ομως εαν τα γνωριμα σε μενα μερη παρεμεναν οπως τα ηξερα. Διοτι αυτα θα κηνυγουσα παλι να ξαναβρεθω !!
Το ιδιο φανταζωμε παραμενει και αυτο το μαγαζι στην Ρωμη. Ναι μεν εβαλε μεσα Ηλεκτρικο ρευμα , αλλαξε στοφες , καρεκλες , κουρτινες κτλ κτλ αλλα εαν μπορουσε να μπει μεσα ενας χρονοταξιδιωτης θα λεγαμε απο το 1800 θα εβλεπε μια γνωριμη γωνια !!
Και για εναν νεο το να μπαινεις καπου και να σε μεταφερει σε μια αλλη εποχη πιστευω οτι ειναι μαγεια.
Μπραβο τους οσων διατηρουν τετοια μαγαζια ανα το κοσμο.
Διοτι για να τα διατηρησεις θελει πολυ χρονο και κοπο.
Και εαν δεν δωσεις 10 ευρω για τον καφε αυτο το μαγαζι δεν θα μπορεσει να διατηρηθει , ουτε αυτο , ουτε η ιστορια του !!
Αυτο πληρωνεις μπαινοντας μεσα!!