Οπως φαντάζεστε σε θέμα του φίλου Μidili δεν μπορώ να αντισταθώ και θα συμμετάσχω
Επι της ευκαιρίας ανοίγω το συγκεκριμένο θέμα ξεχωριστά γιατί σε οποιοδήποτε άλλο σημείο στο στέκι που συζητήθηκε , λογοκρίθηκε όσο κανένα άλλο .
Είναι γεγονός οτι το θέμα που άνοιξα προ καιρού "αγοραστής απροστάτευτος" αντιμετωπίστηκε με τρόπο που κατά τη γνώμη μου ήταν αδιανόητο να συμβεί.Η άποψη μου παραμένει και δεν μετανιώνω που έβαλα αυτό το θέμα αν και μέλος του φόρουμ με αντιμετώπησε με τρόπο απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου αφού όχι μόνο δεν σεβάστηκε και δεν δέχθηκε την άποψη μου αλλά προσπάθησε να μου "επιβάλλει" την άποψη του όχι με επιχειρήματα αλλα με άκομψο και βίαιο τρόπο.
Σε δημοπρασία της Ελβετίας που συμμετείχα πρόσφατα οι όροι λέγανε
The Auctioneer is liable for the authenticity of all single lots sold for a period of 5 years
5 χρόνια! Θυμίζω οτι ο συγκεκριμένος Ελληνικός οίκος έλεγε 7 ημέρες...
Στο θέμα τώρα.Και εγώ,όπως είχα γράψει τότε οτι θα κάνω,ασχολήθηκα με το ebay.Εχω πάρει 3 λαχνούς και έχω χάσει 2.
Ο πρώτος λαχνός ήταν μΚΕ οπου με βοήθησε μέλος του forum χτυπώντας τον για μένα.Τον ξαναευχαριστώ και εδώ δημόσια.Τον πήρα σε καλή τιμή και ήμουν μόνος.Γλυκάθηκα λοιπόν...
Χτύπησα μετά 2 βιβλία φιλοτελικά τα οποία ήταν σε χαμηλή αρχική,μπήκα 15 δευτερόλεπτα πρίν το κλείσιμο,
βροχή τα χτυπήματα δεν πρόλαβα να αντιδράσω και τα έχασα και τα 2.
Ψάχνοντας λοιπόν λαχνούς καθημερινά,μπήκα στο δεύτερο συλλεκτικό πεδίο που ασχολούμαι την Ιταλοκρατία στα Δωδεκάνησα και βρήκα έναν μεγάλο όγκο με πολύ ενδιαφέροντα αντικείμενα άλλα φθηνά και άλλα ακριβά.
Ο πρώτος που χτύπησα ήταν 2 φάκελοι,απο Ιταλία,μαζί σε έναν λαχνό.Είχαν 1 χτύπημα, μπήκα 10-15 δευτ. πρίν λήξει και τον πήρα μη αφήνοντας τον άλλο να αντιδράσει
Ο δεύτερος ήταν απο Ισπανία στην κατηγορία "buy" οπου τον πήρα άμεσα όχι φθηνός αλλά ώς φάκελος μοναδικός.
Η κατηγορία αυτή είναι σωστή περίπτωση γιατι οι λαχνοί "δεν σπρώχνονται" όπως είχε πει σοφά ο herakliotis
Παρακολουθώ τι βγαίνει και ήδη έχω εντοπίσει διάφορα όπου και θα χτυπήσω στην κατηγορία των Δωδεκανήσων πάντα.
Στην ενότητα δημοπρασίες αν δεν κάνω λάθος υπάρχει υπό-ενοτητα
"Δημοπρασίες Μελών στο Ebay"
Αυτό που πιστεύω ότι οπωσδήποτε πρέπει να μπει εδώ στα γραμματόσημα
και μάλιστα σαν υπό-κατηγορια είναι "Εκδήλωση ενδιαφέροντος" με το
σκεπτικό ότι πολλές φορές έχουμε κάτι μυστήριο στα χέρια μας αλλά και
κάτι κοινό που μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον από τα μέλη μας αλλά δεν
έχουμε τον τρόπο να πούμε στους υπόλοιπους ότι το έχουμε.
Επίσης θα έλεγα το συγκεκριμένο τοπικ να είναι ορατό μόνο από μελη του
φόρουμ.
DleogR στην
υπο-ενότητα "Δημοπρασίες Μελών στο Ebay" που αναφέρεις ανεβάζουν θέματα οι πωλητές,
αν κάνω λάθος διόρθωσε με, ενώ ο Midili μιλάει σαν αγοραστής.Αλλο το ένα,άλλο το άλλο.
Το
"Εκδήλωση ενδιαφέροντος" το βλέπω ενδιαφέρον σαν πρόταση,και σωστό να είναι ορατό μόνο από τα μέλη.
Στον καφέ θα έρθω με τον Midili μαζί,όταν μπορέσει και περιμένω "να με εντυπωσιάσεις" ευχάριστα όπως είχεις πεί τότε