Σε ευχαριστω Στελιο για τα καλα σου λογια! Ναι.. οντως το βλεπεις σε ολα τα κρατη... απλα στην Οθωμανικη αυτοκρατορια βλεπεις πραγματικο χαμο... νομισμα που ξεκιναει ασημενιο... και καταληγει χαλκινο
ιδιο νομισμα να εχει ειτε 22% ασημι ειτε 17% ασημι.. και αυτο την εποχη εκεινη επαιζε το ρολο του! σκεψου τι χαμος θα γινοταν με τους κακομοιρους τους εμπορους! γιατι αν εχεις πχ... τις 3 πιαστρες.. με 46% ασημι... και τις 5 πιαστρες με 17% ασημι... τι γινεται;; που κερδιζεις και που χανεις;;
καλα μη νομιζεις οτι ξερω και πολλα..
ακομα μαθαινω! οτι μπορω γιατι οντως μου αρεσουν τετοια πραγματακια!εχει πολλα που ακομα εχω να μαθω σε αυτα! ξερω την υπαρξη βιβλιου τουρκικου που εχει πολλα μεσα.. και ποικιλιες κτλ... αλλα απλα ειχα δει τυχαια μια φορα μια φωτο απο αυτο... ηταν ακριβο λογικα... αλλα...νομιζω ηταν μονο στα τουρκικα... αλλα..
απο τιραζ ειναι δυσκολο να βρεις για τα παλια κερματα.. αλλα οτι θελεις.. και μπορω να βοηθησω... εδω ειμαστε!
χαρα μου!
μιας κι εχεις αρκετα (εγω δεν εχω...παρα ελαχιστα .. αλλα δεν πειραζει... ετσι κι αλλιως οικονομικα.. δεν μπορω.. οποτε..
), θα σε βοηθησει πολυ και αυτο το site! ειναι ισως το καλυτερο για τα τουρκικα (Οθωμανικα και νεωτερα) νομισματα! ειναι τουρκικο site εκει θα δεις τιμες απο τουρκικη αγορα, και σπανιοτητες.... (το Α ειναι το υπαρχουν παρα πολλα... C ειναι το κοινο, S το δυσκολο και μετα εχουν τα R.... καπου αναφερει μεσα αν ψαξεις και τι σημαινει το RR, RRR, RRRR... σε σχεση με το ποσα υπαρχουν...)
http://www.osmanliparalari.com/σου στελνω μηνυμα να εχεις και το εμαιλ μου...