Αφού αν κατάλαβα καλά , θα έρθει από Αμερική ο μπάρμπας του.
Προσπαθώ εδώ και μέρες να υπερκεράσω τον περιορισμό του BullionByPost.co.uk που δεν στέλνει εκτός "UK, Northern Ireland, και νησιών Μάγχης" (Guernsey, Jersey, κλπ).
Έχω άνθρωπο στην Αγγλία, που θα παραλάβει αυτό που θέλω (παραλαβή από το μεταφορέα στο σπίτι του) και θα μου το φέρει εδώ σε 10 μέρες που θα έρθει. Ο οποίος όμως (αν και νέος), είναι άσχετος με τα θέματα αυτά. Δηλαδή δεν ξέρει να διαλέξει χρονολογίες, τρόπο αποστολής, συσκευασία, κλπ.
Πρέπει λοιπόν να μπω εγώ στο site του BullionByPost.co.uk, να γίνω εγώ registered, να τα παραγγείλω, να τα πληρώσω, και να τα στείλουν στον άλλον.
Ε, δε γίνεται.
Διότι:
-Το πρόσωπο που γίνεται registered,
-το πρόσωπο που πληρώνει (είτε με έμβασμα, είτε με κάρτα),
-και ο παραλήπτης του δέματος
πρέπει να ταυτίζονται.
Αν κάτι απ' αυτά δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα, το πράμα κολλάει. Ιδίως σε αυτού του τύπου εμπόρους (ακριβά - πράματα - δε μιλάμε για ένα βιβλίο από το Amazon). Είναι πολύ σχολαστικοί.
Και αυτά με ΕΓΓΛΕΖΟ (έχω μιλήσει επανειλημμένα στο τηλέφωνο, και βγαίνει κάποια άκρη συνεννόησης).
Με Αμερικάνο? Ούτε να το συζητάς. Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγει από τα πεπατημένα του, ούτε χιλιοστό.
Βεβαίως αν ο μπάρμπας μπορεί να κάνει αυτός την παραγγελία on line, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Θα είναι ο μπάρμπας πελάτης, θα το παραγγείλει, θα το πληρώσει, θα το παραλάβει κανονικά στο σπίτι του στο Αμέρικα, και θα το βάλει στην τσέπη να το φέρει. Έτσι, γίνεται
Αλλά μπορεί ο μπάρμπας (και οι μπαρμπάδες γενικώς) να κάνουν τέτοια?
Εδώ μέχρι και ο Τσακαλώτος τους εξαίρεσε από τη χρήση καρτών!
Ο φίλος fannis είπε:
"Να παράγγειλ
Ω κατι του μπάρμπα". Δεν είπε:
"να παραγγείλΕΙ ο μπάρμπας". Έχει διαφορά.
Δυστυχώς.