Μιλάω υποθετικά, αλλά νομίζω είναι λογικός ο συλλογισμός μου.
Να πώς διαδίδονται οι "ψευδείς ειδήσεις" (για να μην τις χαρακτηρίσω αλλιώς).
Φυσικά, δεν φταις εσύ γι' αυτό, αλλά αυτοί που τις διαδίδουν...
Οι τιμές που αναφέρονται είναι φανταστικές. Τα χαρτονομίσματα αυτά βρίσκονται εύκολα σε μεγάλες ποσότητες και σε άριστη κατάσταση.
Όποιος ενδιαφέρεται για δεσμίδες (για τη συλλογή του), θα ψάξει να τις βρει σε τιμές χονδρικής. Και θα τις βρει, με λίγο ψάξιμο... (Εκτός αν έχει λεφτά για πέταμα.)
Ας μην ξεχνάμε ότι παλιά αντικείμενα "ανακαλύπτονται" ακόμα στις μέρες μας, από παλιατζήδες ή... υδραυλικούς. :-) Ειδικά, χαρτονομίσματα αυτού του είδους "ανακαλύπτονται" ακόμα σε ποσότητες.
Για τις συγκεκριμένες δεσμίδες, μπορούν να ειπωθούν δύο πράγματα:
Πράγματι, οι δεσμίδες των χιλίων δεν είναι και τόσο "κοινό" πράγμα. Εγώ προσωπικά δεν έχω ξαναδεί. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι αυτά τα χαρτονομίσματα υπάρχουν σε αφθονία και πολλές δεσμίδες είναι στοκαρισμένες.
Το δεύτερο είναι ότι όποιος ενδιαφέρεται για δεσμίδες, θα ψάξει να βρει δεσμίδες
άψογες και εκεί θα δώσει τα λεφτά του. Δηλαδή, δεσμίδες όπου ΟΛΑ τα χαρτονομίσματα είναι ακυκλοφόρητα. Ακόμα και οι ταινίες θα θέλει να είναι σε άριστη κατάσταση. Μιλάμε για χαρτονομίσματα της εποχής του Β'ΠΠ που βρίσκονται εύκολα και σε ποσότητες.
Και βέβαια... όποιος έχει λεφτά και ενδιαφέρεται για δεσμίδες, δεν θα τις πάρει μία-μία. Θα κοιτάξει να τις πάρει μαζεμένες δέκα-δέκα, για να πετύχει και καλύτερη τιμή.